Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemellä joulunvietto aloitetaan jo tulevana viikonloppuna: Tulossa pikkujouluja, joulunavauksia ja 100 kaupunkipulkkaa

Julkaistu 8.11.2021 9:58

Joulupukin kotikaupungissa joulunodotus starttaa jo lauantaina 13. marraskuuta, kun Rovaniemen kolme kauppakeskusta viettää yhteisiä, koko perheen ohjelmallisia pikkujouluja. Heti seuraavana lauantaina 20.11. joulu avataan Joulupukin Pajakylän perinteikkäässä konsertissa, joka striimataan suorana maailmalle. Kolmet ensimmäiset joulumyyjäisetkin järjestetään jo marraskuun aikana.

Shopping centre revontuli in Rovaniemi Lapland Finland.jpg
Rovaniemen kaikki kolme kauppakeskusta avaavat joulukautensa jo 13.11.2021. Kuva: Visit Rovaniemi

Marraskuussa saapuvat myös kaupunkipulkat kaupungin keskustaan - yhteensä sata pulkkaa kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden vapaaseen käyttöön. Niillä kisataan lauantaina 20.11. leikkimielinen, kaikille avoin pulkkakisa Lordin aukiolla.

Kaupunkikeskusta on jo pukeutunut jouluun erilaisin jouluvaloin ja kauppojen ikkunasomistuksin. Upeasti valaistun Valtakadun lisäksi koko kävelykatu sai tänä vuonna jouluilmeen ennätysaikaisin, kun paikalliset yrittäjät lahjoittivat yli 200 joulukuusta kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi jo lokakuussa.

Kaupunkikeskustaan on suunniteltu talvisten kelien myötä myös 100 m2:n lumi- ja jäärakennelmaa ja talvisia ravintolaterasseja. Perinteiseen tapaan kadulle nousee kymmenkunta jouluista, punaista myyntikojua. Uutuutena tänä vuonna kävelykadulla liikkuu myös Joulupukki useampana iltana viikossa matkailijoiden ja joulushoppailijoiden ilona.

Rovaniemen joulunalan menokalenteri

Ma 8.11.
Korona-ajan suljettuna ollut Joulupukin pääposti aukeaa Joulupukin Pajakylässä.

La 13.11. klo 10-17
Rollon Pikkujoulut on kolmen kauppakeskuksen yhteinen joulunaloitus. Kauppakeskuksissa on monenlaista jouluista ohjelmaa. Tarkemman ohjelman löydät Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterista TÄSTÄ LINKISTÄ. Samana viikonloppuna avautuu Sampokeskuksessa Joulupukin citytoimisto, joka jatkossa ilahduttaa vierailijoita läpi vuoden.

Santa Claus grand opening of christmas season  in Rovaniemi Lapland Finland.jpg

Joulupukin Pajakylän Joulunavausta Pajakylän keskusaukiolta seurataan striimin kautta eri puolilla maailmaa. Kuva:Visit Rovaniemi. 

La 20.11. 

Valtakunnallinen joulunavaus, johon Rovaniemi osallistuu Kaupunkipulkka-hankkeen, Säilölumihankkeen ja Kaupunkikeskustan kehittämistyön yhteisellä hauskalla ja leikkimielisellä Pulkkakilpailulla Lordin aukiolla. Kaupunkipulkkakokeilu on lähtenyt asukkaiden toiveesta ja se on osa Rovaniemen kulttuuriohjelman ketteriä kokeiluja.

Joulupukin Pajakylässä on joulu joka päivä, mutta erityisesti joulua juhlitaan Joulunavauksella Pajakylän keskusaukiolla la 20.11. klo 16. Ohjelmassa on musiikkia ja Joulupukin tervehdys. Ohjelma striimataan, joten voit seurata sitä myös kotisohvalta. Linkki striimiin tässä! Pajakylässä avajaisviikonloppuna paljon erilaista muutakin ohjelmaa, joista löydät tarkemmat vinkit Santa Claus Villagen omilta sivuilta TÄÄLTÄ.

La 27.11.
Rovaniemi meets Helsinki! Rovaniemi ja Helsinki viettävät yhteistä Joulunavausta Helsingissä Kolmen Sepän aukiolla la 27.11.

To 16.12.
Lahjojen yö, jolloin kaikkien kauppakeskusten erikoisliikkeet avoinna klo 21 asti.

To 23.12.
Joulupukin matkaanlähtö Joulupukin Pajakylästä maailman lasten luokse. Tulossa myös striimaus, jonka löytää Visit Rovaniemen sivuilta.

1.-24.12.
Viime jouluna Kaupunkikeskustan kehittämishankkeessa aloitettu Elävä Joulukalenteri saa jatkoa tänä vuonna yrittäjävetoisena Evigon tuottamana. Tänä vuonna Joulukalenterin luukut kuvataan etukäteen ja lähetetään koteihin Youtuben, Facebookin ja IG-TV:n. Voit lukea lisää Joulukalenterista tästä linkistä.

Joulumyyjäisiä Rovaniemellä

Ma-ti 8.-9.11.
Lapin näkövammaisten myyjäiset pääkirjaston aulassa
La 13.11. klo 12-18
Punaisen ristin joulumyyjäiset Prismalla
La-su 27-28.11. klo 10-15
SaNun Joulumyyjäiset Saarenkylän nuorisoseuran talolla
Su 28.11. klo 10-14
Joulumarkkinat Tapion Kylätalolla
La 4.12. klo 11-16
Lähituottajien ja käsityöläisten joulumarkkinat Hotelli Metsähirvaalla
Pe-su 10-12.12. klo 10-18
Arktikumin Arktiset Markkinat
Su 12.12. klo 11-16
Rovaniemen yrittäjänaisten joulumyyjäiset Lyseopuiston Lukiolla.
La-su 18-19.12. klo 10-16
Taitava Lappi – joulumarkkinat Lyseonpuiston Lukiolla.

Seuraa ajantasaisia menovinkkejä Rovaniemen kaupungin ja Visit Rovaniemen tapahtumakalentereista.

Jaa sivu