Rovaniemeläisen Tiina Varrion intohimona ovat hampputekstiilit, jotka kestävät sukupolvelta toiselle

Julkaistu 4.10.2021 8:39

“Tämä on esteettinen vastalause pikatekstiileille ja kertakäyttökulttuurille!” Näin julistaa rovaniemeläinen Arctic Floran yrittäjä Tiina Varrio, joka on kuituhampun käytössä pioneerien joukossa koko Suomessa. Edelläkävijyys on osunut oikeaan, sillä hamppu tekee globaalia läpimurtoa. Sitä käyttävät jo monet maailman johtavat kosmetiikkayhtiöt ja olemassa on jopa hamppua sisältäviä merkkifarkkuja ja ulkoiluvaatteita.

af-studio-001-30.jpg
Tiina Varrion ensimmäinen mallisto on nimeltään Saloilta.

Tiina Varrio itse löysi hampun opiskeltuaan ensin artesaaniksi ja sitten muotoilijaksi.

- Opintojen aikana tutustuin hampputekstiileihin ja ihmettelin, miksei tästä verrattomasta kuidusta tehtyä kangasta käytetä laajemmin. Tuo ihmetys muuttui rohkeudeksi seurata omaa elämänlankaa ja perustaa vajaa vuosi sitten oma hampputekstiilejä suunnitteleva ja valmistava yritys Rovaniemelle, kertoo Tiina Varrio.

Hamppukuidun kanssa hän on joutunut törmäämään myös ennakkoluuloihin ja väärinkäsityksiin, jotka ovat liittyneet useimmiten poltettavaan hamppuun, mutta 32-vuotiaan kunnianhimoisen yrittäjän missiota nämä huomautukset eivät ole latistaneet.

- Haluan tehdä töitä sellaisen maailman eteen, jossa tekstiilit valmistetaan kestämään aikaa. Ennen oli tavallista, että kodintekstiilit suunniteltiin kestämään sukupolvelta toiselle. Minä haluan, että se on tavallista myös tänään.

Arctic Floran ensimmäiset tuotteet olivat tyynyliina ja pussilakana. Hampun hengittävä materiaali sopii Tiina Varrion mielestä täydellisesti nukkujalle.

- Hamppuvuodevaatteiden hengittävyys on erityisen ihanaa juuri nukkuessa, sillä niissä ei tule kuuma tai hiki. Ne ovat imukykyisiä, eivät kostu ja materiaali pehmenee käytössä, hän kuvailee.

IMG_3285.jpg

Mallisto laajenee pikkuhiljaa. Nyt Arctic Floran omasta verkkokaupasta voi tilata myös aamutakkeja, keittiötekstiilejä, kankaita ja sisustustyynyn päällisiä ja kasvoliinoja. Tuotteita on myynnissä myös verkossa Made in Finland -shopista ja Rovaniemellä Valtakadun Arctic Design Shopissa.

- Unelmani on, että ihmiset löytäisivät hampun. Olisi mieletöntä, jos hampputuotteita olisi tulevaisuudessa myynnissä myös suuremmissa päivittäistavarakaupoissa.

TUTUSTU YRITYKSEEN: arcticflora.fi


arcticfloratiina33.jpg
Hampun hengittävä materiaali sopii Tiina Varrion mielestä täydellisesti nukkujalle.

Jaa sivu