Rovaniemeläinen Seniortek uudisti vuokrattavien tilojen varausjärjestelmän

Julkaistu 15.3.2022 10:12

Uudella, ilmaiseksi älypuhelimeen ladattavalla e-Tilat -sovelluksella asiakas pääsee varaamaan haluamansa kokous- tai liikuntatilan älypuhelimella. Hän näkee heti halutun tilan varattavissa olevat vapaat ajat. Kännykällä tilan oven pystyy myös avaamaan oman vuoron alkaessa. Ensimmäisenä tämän rovaniemeläisen Seniortekin kehittämän tilanvarausjärjestelmän on päässyt hankkimaan Limingan kunta, mutta jo tammikuussa 2022 myös Sodankylän kunnan liikuntapalvelut on siirtynyt mobiilijärjestelmän käyttäjäksi.

Seniortek_ovi2+logot (002).jpg

Rovaniemeläisen Seniortekin yrittäjän Pasi Nurmelan mukaan Limingassa uuden ajan varausjärjestelmän hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun kuntalaisten liikuntapalveluita haluttiin parantaa ja samalla nostaa kunnan liikuntatilojen käyttöastetta. Uuden järjestelmän avulla kuntalaiset ja kunnan omat työntekijät pystyvät nyt helposti varaamaan ja käyttämään kaikkia liikunta- ja kokoustiloja.

- Sovelluksen käyttö on ollut sujuvaa ja kunnalle on tullut välittömiä kustannussäästöjä ja säästöt kasvavat sitä mukaan, kun kuntalaiset asentavat sovelluksen älypuhelimiinsa ja vanhan järjestelmän käyttö päättyy, kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen, jonka mukaan myös järjestelmän asennus ja sen käyttöönotto sujui pääsääntöisesti hyvin.

Sodankylässä kuntosalilla käynti helpottunut

Sodankylän kunnassa Seniortekin mobiilitunnisteella toimivat kulkuoikeudet otettiin käyttöön tammikuussa 2022 ja ne ovat saaneet kiitosta niin Kitisenrannan kuntosalin käyttäjiltä kuin liikunnanohjaajilta. Aiemmin kulkukortin sai maksua vastaan toimistolta.

Sodankyläläinen Heli Illikainen on yksi mobiilisovelluksella kuntosalin käyttöoikeuden ostanut. Nopeasti käyttöön otettava mobiilisovellus on helpottanut salilla käyntiä merkittävästi. Kirjautuminen oli vaivatonta, ja kuvalliset ohjeet olivat selkeät.

– Ostin liikuntapalveluiden verkkokaupasta 30 euron vuosimaksulla salikortin, ja samalla minulle napsahti puhelimeen salin käyttöoikeus. Maksoin laskun samalla kertaa. Mobiiliavain on puhelimessa ja sitä näyttämällä oven kortinlukijaan pääsen salille silloin, kun haluan kello 5–22 välisenä aikana, hän kertoo. – Kyllä se on elämää helpottanut, kun ei tarvitse hakea virastosta salille kulkuläpyskää ja muistaa, että se on varmasti mukana. Puhelin harvemmin unohtuu matkasta, Illikainen jatkaa.

Illikaisen innostamana myös suku nousi sohvalta kuntosalille: puoliso ja velipoika ostivat itselleen verkkokaupasta kuntosalikortit.

Seniortek on ollut Sodankylän kunnan yhteistyökumppani jo yli 25 vuotta. Kulunvalvonnan ja hälytysjärjestelmien sekä työajanseurannan integroidut järjestelmät ovat entuudestaan tuttuja. Seniortekin SenioriTurva-järjestelmä puolestaan valvoo ja turvaa asukkaiden arkea reaaliaikaisesti kolmessa palvelutalossa sekä tukee ja helpottaa hoitajien työtä.

Seniortek on kehittänyt e-Tilat yhteistyössä Schneiderin, Asion ja HAMK Smart -tutkimusyksikön kanssa. Järjestelmään sisältyy automaattisesti ohjattavat sähkölukot, Schneiderin EcoStruxure järjestelmä ja Asion ohjelmistot. 

https://seniortek.fi/
Jaa sivu