Ajankohtaiset uutiset

RolloVappu valtaa Heppapuiston vappupäivänä – mukana menossa hevosia ja musiikkia

Julkaistu 24.4.2024 8:00

Rovaniemen Yrittäjät ry:n järjestämä RolloVappu juhlitaan tänä vuonna perinteiseen tapaan 1. toukokuuta eli vappupäivänä. Koko perheen piknik on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Vanhan torin Heppapuisto.

16-Vappuyleiso.jpg
Hauskaa vappua! Keskiviikkona 1.5. klo 11-16 kevään juhlailo on ylimmillään Vanhan torin Heppapuistossa. Rollovappu-kuvat: Timo Tapaninen ja Julius Pitkäaho

RolloVappu -tapahtumasta on tullut osa rovaniemeläistä tapaa viettää vappua. Tuhannet ihmiset kerääntyvät Heppapuistoon nauttimaan erilaisista aktiviteeteista, syömään vappuherkkuja ja kuuntelemaan musiikkia.

- Yrittäjäjärjestönä haluamme tarjota kaupunkilaisille iloisen vapputapahtuman ja jatkaa tätä toistakymmentä vuotta vanhaa perinnettä. Vappu on työväen juhlapäivä ja me haluamme viestiä tapahtuman kautta, että työnantajat ja työntekijät ovat tärkeitä toisilleen. Hyvän jakaminen on ollut meille tärkeää ja tulee aina olemaan, tapahtumavastaava Timo Tapaninen Rovaniemen yrittäjistä ry:stä kertoo.

 

Hevoset saapuvat Heppapuistoon

Aikaisimpina vuosina RolloVappu on tarjonnut kävijöilleen vapun toriherkkuja kuten simaa, munkkia, makkaraa, lakuja ja lättyjä sekä tivolihuvituksia. Tänä vuonna tarjolla on myös jotakin aivan uutta.

- Tänä vuonna Heppapuistoon tulee ihan oikeita hevosia. Tarjolla on vankkuriajeluja koko perheelle pientä maksua vastaan. Myös ponia voi käydä rapsuttelemassa ja pääsee sitä talutusratsastamaankin, Tapaninen paljastaa.

Alueelle tulee kaksi pomppulinnaa, urheiluseurat esittelevät toimintaansa sekä aikaisempaa enemmän on myös ruokatarjontaa.

- Valmiin lounaankin voi halutessaan syödä puistossa lähtemättä keskustaan, Tapaninen kertoo.

 

Live-musiikkia, tanssia ja taikuutta

RolloVapussa tärkeässä roolissa on myös lavaohjelma. Vappupuheen tulee pitämään Lapin Yrittäjien tuore toiminnanjohtaja Ella Noora Kauppinen. Quittana -bändi vastaa live-musiikista ja lavalla nähdään taikuri Juha-Matti Ristiharjun kaksi showta sekä Hotcakesin kaksi tanssiesitystä.

Vaikka RolloVappu on kaikille avoin tapahtuma, on sen suunnittelussa otettu erityisesti huomioon lasten viihtyvyys.

- Heppapuistoon tulee muun muassa Kauppakeskus Revontulen maskotti Repolainen antamaan ”yläläpyjä”, tarjolla on ilmapalloja sekä hattaroita on ja huhujen mukaan Likiliike on tuomassa tapahtumaan saippuakuplakoneen, Tapaninen kertoo lopuksi.

Rollovappu 2024

Ke 1.5. klo 11-16
Tapahtuma on maksuton. Vankkuriajelu, ruoat, juomat ja herkut maksullisia.
Tapahtumapaikka: Heppapuisto / Vanhan torin puisto
Sisäänpääsy ja ohjelma maksuttomia.

1683104364666.jpg

Jaa sivu