Aiheeseen liittyvät uutiset

Paikallisiin kankaisiin erikoistunut Signes tekee joulumyyjäiset omalla tyylillään: Kangaskauppa kutsui Rovaniemen kädentaitajat yhteiseen lahjapöytään

Julkaistu 27.11.2020 9:44

Signes -kangaskauppa on jo vuosikymmenten ajan ollut mukana rovaniemeläisten elämänvaiheissa. Monet muistavat liikkeen jo lapsuudesta. Vuosi sitten Signes päätti uudistua designkaupaksi, jonka valikoimat ovat pääosin rovaniemeläistä tekoa. Nyt joulun alla persoonallinen kangaskauppa muuttuu pieneksi jouluputiikiksi, jonka pöydistä voi pukinkonttiin löytää paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotteita.

Signes 1.jpg
Pop up -joulukaupan avajaispuuhissa Laura Haapasalo (edessä), Tiina Varrio ja Tytti Muurinen.

Kestävän kehityksen periaattein toimivassa, Jaakonkadun kauniissa kivijalkamyymälässä on muovikuidut vaihdettu villaan, pellavaan ja puuvillaan sekä kaupan ikiomiin tuotteisiin, joihin Signes painattaa lappilaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden suunnittelemia kuoseja.

- Mietimme, että sIjaintimme Lordin aukion läheisyydessä olisi ihanteellinen matkailijoille, mutta hyvin pian huomasimme, että rovaniemeläiset itse rakastavat kotikaupunkinsa omien taiteilijoiden kädenjälkeä. Teemme näistä paikallisista kankaista myös muun muassa tyynynpäällisiä, astiapyyhkeitä ja laukkuja, joita saa vain Signesiltä, kertoo myymälästä vastaava Tiina Keskitalo.

Nyt kun kaupungista on koronan vuoksi lähes kaikki perinteiset joulumyyjäiset peruttu, halusi Signes järjestää korvaavan tapahtuman nostamaan myyjäisten luomaa joulutunnelmaa. Kaupalle tulee myyntiin paikallisten taiteilijoiden valmistamia tuotteita kuten makrame-töitä, huovutettuja tuotteita, grafiikkaa ja keramiikkaa.

- Koska tilat ovat rajalliset ja korona arjessa mukana, täytyy turvallisuus pitää mielessä. Turvallisen kaupankäynnin mahdollistamiseksi myyntiaika on jaksotettu pidemmälle aikavälille. Joulukaupassa myyntiä jatketaan ainakin jouluun saakka, jopa vuoden loppuun, Keskitalo kertoo.

Taiteilija Tiina Varrio ja hänen hampusta tehty kylpytakki.
Tiina Varrio toi joulukauppaan muun muassa hampusta valmistettuja tekstiilejä. 

Mukana pop up -joulumyyjäisissä on muun muassa kolme nuorta rovaniemeläistä ammattitaiteilijaa, joille Signesin tarjoama vaihtoehtotapahtuma sopii jopa isoja myyjäisiä paremmin. 

- Joka vuosi minulla on ollut tarkoitus osallistua Rovaniemen joulumarkkinoille ja -myyjäisiin, mutta herääminen lähestyvään jouluun on tullut aina liian myöhään tarpeeksi ison valikoiman valmistamiseen, kertoo Lagom keramik -nimellä keramiikkaansa Signesin joulukaupassa myyvä Laura Haapasalo.

Samoissa tunnelmissa pop up-kauppaan on tuonut hampputekstiilejään ja grafiikkaansa Tiina Varrio, joka on hiljattain perustanut oman yrityksen eikä olisi kiireiltään ehtinyt valmistautua suuriin joulumyyjäisiin.

Omaa, eläinaiheisiin printteihin ja tauluihin erikoistunutta yritystä Rovaniemelle juuri perustamassa oleva graafikko Tytti Muurinen sen sijaan olisi osallistunut Arktisille markkinoille ja Lyseonpuiston joulumyyjäisiin mikäli niitä ei olisi peruttu.

- Signesin jouluinen kutsu tuli hyvällä hetkellä! Tämä on upea, matalan kynnyksen idea, Muurinen kehuu.

Signes 5.jpg

Tytti Muurinen on erikoistunut eläinaiheisiin maalauksiin, taiteeseen ja sekatöihin. 

Signesin pieni joulukauppa

Jaakonkatu 4-6, Rovaniemi
Ma suljettu
Ti-Pe 11-17
La 11-15
Su suljettu

Signes.jpg
Paikallisten tekijöiden kädenjälkeä Signesissa. Yksi suosikkikuoseista on Saara Sarparannan porot,

Jaa sivu