Aiheeseen liittyvät uutiset

Ounasvaaran uniikille matkailutontille etsitään nyt sijoittajaa ja toimijaa Rovaniemellä - Resort-tyyppisen kohteen kokonaisinvestointi jopa 30-40 miljoonaa euroa

Julkaistu 21.9.2021 13:10

Rovaniemellä on nyt tarjolla harvinainen investointikohde, kun Ounasvaaran rinteessä sijaitsevalle tonttikokonaisuudelle etsitään hotelli- ja majoitusalan toimijaa tai kiinteistösijoittajaa. Golfkentäntien tonttien arvo on noin kaksi miljoonaa euroa ja tulevan toimijan arvioitu kokonaisinvestointi kohteeseen noin 30–40 miljoonaa euroa.

Ounasvaara-4.jpg

Näin mittavaa, sijanniltaan ja maisemiltaan ainutlaatuista arvotonttialuetta ei Rovaniemellä ole ollut tarjolla, vaikka hotellitoimijoiden taholta kysyntää olisi ollut matkailun käydessä kuumana. Erityisesti luonnonkauniin Ounasvaaran alueelta myytäviä tontteja ei ole ollut tarjolla.

Uusi, arvokas erikoiskohde on nyt avoimessa luovutuskilpailussa, johon sijoittajat ja matkailutoimijat voivat osallistua 30.11.2021 asti. Valintapäätös julkistetaan tammikuussa 2022.

– Rovaniemellä on vahvaa kysyntää korkeatasoiselle matkailun liiketoiminnalle, joka täydentää Ounasvaaran ja keskustan alueen palvelutarjontaa. Ennen koronapandemiaa hurjaa vauhtia kasvaneen talvimatkailun kasvun pullonkaulana on ollut juuri majoituskapasiteetin puute, toteaa Business Rovaniemen yrityskehittäjä Matti Impiö.

Impiön mukaan Lapin matkailuvaikuttajat ovat ennakoineet jo vuosi sitten rohkeasti ennen ensimmäistäkään koronarokotetta, että koronan jälkeisen ajan voittaja on Lappi.

- Matkailun toipuminen onkin jo käynnistynyt Euroopassa ja viestit talvisesongin 2021 -2022 osalta ovat positiivisia, joten tässä valossa Ounasvaaran uudessa resortissa on hyvää tulevaisuuden liiketoimintapotentiaalia. Kohde sopii erityisesti ympärivuotisen palvelukokonaisuuden kehittämiseen.

Golf-puisto.png

Lomaresort aktiivisesta lomailusta kiinnostuneille

Tontit sijaitsevat Ounasvaaran golfpuiston välittömässä läheisyydessä. Kokonaisuutta ympäröi erämainen metsäalue, ja sen tuntumassa löytyy monipuolinen kattaus matkailua tukevia palveluita.

Tonttialue rajautuu golfkenttään, jossa on lumettomaan aikaan 18-reikäinen kesäkenttä. Golfata voi myös talvisin, jolloin viheriöt muuttuvat 9-reikäisen talvikentän valkioiksi. Ounasvaaran hiihtokeskuksen laskettelurinteet ovat lähes naapurissa, ja hiihtoladuille pääsee lähes suoraan kohteesta.

Kesä - ja talvikäytössä oleville maastopyöräily- ja retkeilyreiteille on vain muutaman minuutin matka. Lisäksi kohde sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta ja Napapiirin Joulupukin Pajakylästä. Lentokentälle ja rautatieasemalle ajaa noin kymmenessä minuutissa.

- Tavoitteenamme on tuottaa Rovaniemelle uusi, korkeatasoinen kokonaisuus, joka ottaa huomioon alueen luonteen ja on luonnollinen osa alueen muita palveluita ja toimintoja, Matti Impiö visioi.

Faktat

Tonttien koko yhteensä 36 615 m²
Rakennusoikeutta yhteensä 14 645 km2
Investointipotentiaali n. 30 – 40 milj. €
Tonttien kokonaishinta n. 2,2 milj. €
Liiketoimintapotentiaalia matkailu- ja ravintola-alan toimijoille ja sijoittajille
Vetovoimainen sijainti Ounasvaaran kupeessa Kemijoen lähettyvillä
Osoite Golfkentäntie 13-16

Tarkemmat tonttien luovutuskilpailun ohjeet ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.businessrovaniemi.fi. // https://businessrovaniemi.fi/fi/Investoi-Rovaniemelle/Myytavat-liiketontit

talvigolf_4 (kuva Inka Porttila).jpg
Tuleva lomaresort sijaitsee Santa Claus Golfin kentän naapurissa, jossa pelataan kesällä ja talvella. KUVA: INKA PORTTILA

Jaa sivu