Olympialaisissakin Suomea edustanut Jussi Taka teki vauhdikkaan paluun Rovaniemelle: “Tämä päätös on ollut täysi kymppi”

Julkaistu 11.10.2022 8:00

Rovaniemelle Helsingistä paluumuuttanut Jussi Taka (29) on mies, jota katsotaan ylöspäin - ainakin jos sattuu olemaan itse nuori lumilautailija tai lajia seurannut penkkiurheilija. Oman uransa vuonna 2015 lopettanut Jussi on tehnyt historiaa laskemalla neljänneksi lumilautakrossin maailmancupissa ja hankkimalla Suomelle lajiin olympiapaikan. Ennätysvauhdilla on sujunut myös miehen muutto Helsingistä takaisin kotimaisemiinsa.

Jussi Taka Kuva Joonas Mattila.jpg
Jussi Taka ei ole kaveripiirinsä ainoa paluumuuttaja. Luonto ja aktiiviset harrastukset vetävät takaisin Rovaniemelle. Kuva: Joonas Mattila
- Minun ja puolisoni muutto Rovaniemelle oli todellakin huippunopea: spontaanista, tänä keväänä koronan kourissa syntyneestä paluupäätöksestä tähän päivään on kulunut vasta reilut puolisen vuotta ja olen jo ehtinyt avata oman valmennusyrityksen kaupunkiin, Jussi Taka kertoo.

Yllätyksenä muutto ei kuitenkaan tullut, sillä Rovaniemen kasvatti oli aina tiennyt palaavansa kotimaisemiinsa vielä jonakin päivänä. Myöskään jyväskyläläislähtöinen puoliso ei ideaa vastustellut, sillä Lapin yliopistossa opiskelleena ja Rovaniemellä myös Jussin tavanneena hän oli yhtä innokas muuttamaan takaisin.

- Itse kaipasin koko ajan Rovaniemen mahtavia ulkoilumaastoja ja hyviä ystäviä. Helsingin Punavuori ei ollut yhtään minun juttuni. Eläminen siellä jotenkin kuormitti minua. Koin sen vahvasti, kun kävimme pari viikkoa sitten hakemassa loput muuttokuormat. Olin aivan uupunut sen reissun jälkeen, Jussi päivittelee.

Hän ei ole ainoa liikunnallisesta kaveripiiristään, joka on palannut Rovaniemelle maailmalta.

- Pikku hiljaa porukat vaan valuvat takaisin tänne! Voin suositella lämpimästi kaikille - minulle tämä päätös on ollut täysi kymppi.

Retkeilyä ja valmennusta

Jussi viihtyy yhä hyvin lumilaudalla, mutta nauttii vapaa-ajallaan myös uusista harrastuksistaan eli kiipeilystä ja retkeilystä. Hyviä paikkoja harrastuksiin löytyy läheltä Rovaniemen keskustaa kuten Hiidenkirnuilta sekä Karhunnulkista, joissa voi käydä köysikiipeilemässä vaikka työpäivän jälkeen. Pidempiä reissuja eri puolilla Lappia ja Norjaa on usein ohjelmassa viikonloppuisin.

Tärkein fokus on silti omassa yrityksessä, Vimma Valmennus & Fysioterapia Oy:ssä, jolle juuri sopiva liiketila löytyi samalla vauhdilla kuin koko muutto. Rovaniemen Suosiolassa liikekeskus Suosiossa hänen liiketilansa naapurissa toimii “Väki” eli paikka, jossa hän voi harrastaa sisäkiipeilyä läpi vuoden.

- Tiesin Väestä ja oman yrityksen perustamispäätöstä vahvisti, että pääsen samaan rakennukseen heidän kanssaan. Väen yrittäjätkin ovat unelmansa toteuttaneita muuttajia pääkaupunkiseudulta, Jussi kertoo.

Vimmassa halutaan ennaltaehkäistä vaivoja ja edistää suorituskykyä. Vaikka pääasiassa Jussi ohjaa aivan tavallisia rovaniemeläisiä ja lappilaisia itse tekemään ja pitämään itsestään huolta, niin yksi hänen vakioasiakkaistaan on 9 vuotta vanhemman veljensä ja­lan­jäl­jis­sä menestystä niittävä sisko Eve­lii­na Taka. Hän on tällä hetkellä Suomen lu­paa­vim­pia lu­mi­lau­tai­li­joi­ta.

- Unelmoin siitä, että pystyn elättämään itseni tällä työlläni täysin ja että pärjäisin jatkossakin omillani. Työn ohella haaveilen siitä, että saan jakaa mahdollisimman pitkään aktiivisen ulkoilmaelämäni ystävieni ja perheeni kanssa. En kaipaa kisaurani reissuja maailmalle. Elämä on nyt täällä ja se tuntuu todella hyvältä!

Lue lisää muuttajatarinoita tästä linkistä: www.rovaniemi.fi/Muuttajat

Fotoplan_yhdistelmä2.jpg
Täta tuntuu olevan ilmassa: Ounasvaaran rinteiden kasvatit palaavat yksi toisensa jälkeen Rovaniemen maisemiin. Kuva: Rovaniemen kaupunki / Timo Lindholm

Jaa sivu