Nyt on aika välittää ja estää koronaepidemian eteneminen Lapissa! Tuo julkisesti esiin oma, yrityksesi tai organisaatiosi vastuullisuus

Julkaistu 29.10.2020 11:12

Koronaturvallisuus on meidän kaikkien asia, jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa taudin leviämiseen. Meistä jokainen voi myös vaikuttaa päätöksiin ympärillään näyttämällä esimerkkiä ja kantamalla vastuuta. Tehdään yhdessä maskin käytöstä ja koronaturvallisuudesta yleinen normi. Tule mukaan kampanjaan ja näytä että välität!

koronaturvalline-juliste_A1_fi-03.jpg
Ota käyttöön Me välitämme -tunnus sekä myös muut koronaturvallisuudesta muistuttavat aineistot. Ne löytyvät "Välitän – Me välitämme -kampanjan aineistopankista.

Välitän – Me välitämme -kampanjat ovat mahdollisuus kantaa vastuuta ja näyttää se. Jo pelkkä maskin käyttäminen on kannanotto, mutta oman henkilökohtaisen päätöksen ja julkisen kannanoton kautta asiasta tehdään kansanliike, josta ei haluta jäädä pois.

AINEISTOPANKKI LÖYTYY TÄSTÄ LINKISTÄ: https://koronaturvallinenlappi.fi/aineistopankki

Tuo julkisesti esiin oma, yrityksesi tai organisaatiosi vastuullisuus

FACEBOOK-PROFIILIKUVAKEHYS
Ota kehys käyttöön omalle henkilökohtaiselle profiilikuvallesi.

Toimi näin:
1) Ota itsestäsi maskikuva.
2) Klikkaa ”Päivitä profiilikuva” ja lataa ottamasi profiilikuva Facebook-profiiliisi.
3) Valitse sen jälkeen ”Lisää kehys”. Kehys löytyy hakemalla ”Koronaturvallinen Lappi”. Voit ottaa
kehyksen käyttöön toistaiseksi tai itse valitsemallesi määrätylle ajalle.
4) Haasta myös kaverisi mukaan Välittämään!

Facebookin yritys ja yhteisö -sivuilla kehyksen käyttöönotto ei onnistu suoraan Facebookista. Kehys täytyy lisätä profiilikuvaan itse kuvankäsittelyohjelmalla. Lataa editoimasi kuva yrityksesi tai yhteisösi Facebooksivulle ja ota sen jälkeen käyttöön editoimasi profiilikuva. Kehykset löydät tiedostoina koronaturvallinenlappi.fi-aineistopankista.

VÄLITÄ – ME VÄLITÄMME -TUNNUS
Ota käyttöön Me välitämme -tunnus ja näytä että välität!

Merkki kertoo organisaatiosi sitoutumisesta koronaturvallisuuteen. Tunnus on ladattavissa koronaturvallinenlappi.fi-sivustolla ja sitä voi käyttää verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa organisaatiollesi soveltuvalla tavalla. Sen voi myös tarvittaessa tulostaa tarrana tai paperitulosteena ja liimata näkyville. Tunnus on ladattavissa koronaturvallinenlappi.fi-sivustolta suomeksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

MUUT AINEISTOT
Ota käyttöön myös muut koronaturvallisuudesta muistuttavat aineistot!

Koronaturvallisuudesta on edelleen syytä muistuttaa. Ainoastaan näkyvä ja riittävän usein kohdattava viesti on vaikuttava. Tähän tarkoitukseen Lapin oma, erottuva ja selkeä Välitä-aineisto sopii erinomaisesti.

Koronaturvallinenlappi.fi-aineistopankkiin on nyt julkaistu valmiita aineistoja koronaturvallisuudesta muistuttamiseen. Pankista löytyy mm. julisteita, tarrapohjia ja digitaalisia aineistoja. Aineistot ovat vapaassa käytössä ja eri aineistoversioita kannustetaan käyttämään luovasti eri tarkoituksiin. Kaikki aineisto on tuotettu suomeksi, englanniksi sekä pohjoissaameksi. Lisäksi osa aineistoista on käännetty myös muille saamenkielille. Kiitokset tästä työstä Saamelaiskäräjille.

JULISTEET
Julisteaineisto on tuotettu valmiiksi A1-koon painoaineistona. Aineisto on myös täysin skaalattavissa pienempiinkin kokoihin. Aineistossa on mukana julkisiin tiloihin tämän hetken tärkeimmät viestit.

Toimi näin

1. Sisäistä yleinen koronaohjeisto. 2. Käytä mallina muiden organisaatioiden tuottamia ohjeita.
3. Sairaanhoitopiirin edustajat ovat sitoutuneet auttamaan sinua ohjeiston laatimisessa. Kysy apua ja konsultaatiota: Markku Broas, tartuntataudit@lshp.fi, p. 050 347 2387.
4. Julkaise ja jalkauta ohjeisto organisaatiosi toimintaan. Seuraa ohjeiston noudattamista.
5. Ilmianna ohjeistosi meille auttaaksesi muita organisaatioita ohjeiston laadinnassa: paivi.posio@lshp.fi
6. Seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja rekisteröidy koronavirustiedotteiden saajaksi.
7. Päivitä ohjeistoa tiedotteiden pohjalta tilanteen niin vaatiessa.

Jaa sivu