Aiheeseen liittyvät uutiset

Näyttävä talvishow suorana livelähetyksenä rovaniemeläisestä lumi- ja jäämaailmasta: Catwalkilla myös Antti Tuiskun kädenjälkeä

Julkaistu 16.3.2021 13:54

Rovaniemellä järjestettävän Arctic Design Weekin huipentaa Arctic Festival & Fashion Show, jonka kaikki kiinnostuneet pääsevät kokemaan suorana livelähetyksenä sunnuntaina 28.3.2021 klo 20. Luvassa on muotia ja näyttäviä esityksiä keskellä valon ja jään taikaa. Virtuaalinen tapahtuma on yleisölle maksuton.

ArcticEvents fashion show.jpg
Lumen, jään ja valon yhdistävälle näyttämölle luotava näytös esitetään tänä vuonna ilman arktisen muotoiluviikon yleisöä. Kuvassa Arctic Design Weekin näytösareena muutaman vuoden takaa.

Arktisella catwalkilla nähdään muotishow, jossa pohjoisen lumo ja mystiikka näkyy aina malleja, mallistoja, stailauksia ja visuaalista elämystä myöten. Luvassa on myös pohjoisen taiteilijoiden musiikki- ja tanssiesityksiä.

Show esittelee monipuolisesti pienten yritysten designluomuksia sekä paikallisten ja valtakunnallisten liikkeiden muotia. Lavalla nähdään muun muassa Vuoden 2020 arktiseksi muotoiluintensiiviseksi yritykseksi valitun Arctic Queenin mallistoa sekä Rovaniemelle paluumuuttaneen Antti Tuiskun luomaa Antti Tapani -vaatemallistoa, joka on suunnittelijan itsensä mukaaan manifesti pelkojen voittamiselle ja toivon vahvistamiselle.

Yhteistyössä Prisman kanssa toteutettu mallisto on Antti Tuiskulle ollut pitkäaikainen haave.

- Halusin tehdä malliston, jonka vaatteita voisin itsekin käyttää. Malliston, jollaisen nuoruudessani olisin toivonut Rovaniemeltäkin löytyvän, kertoo Antti Tapani Tuisku.

Cocoa - Antti Tapani - Helmikuu 2021 - AT_11470_preview.jpg
Myös Antti Tuiskun suunnittelema Antti Tapani -mallisto esittäytyy lumisella catwalkilla. 


Arctic Design Weekin näytöksen järjestävät Fashion Model Agency ja Business Rovaniemi tiiviissä yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Suomen suurimpiin kuuluvaa mallitoimistoa ja -koulua Fashion Model Agencya johtava Merja Kupiainen-Groundstroem on työskennellyt alalla jo neljä vuosikymmentä. Rovaniemellä hän pukee mallien ylle myös vaatetussuunnittelun koulutuksen opiskelijoiden suunnittelemia, uutta ajattelua viestiviä asukokonaisuuksia.

Spektaakkelimainen show toteutetaan Arctic Snow Hotellin lumi- ja jäämaailmassa, jossa niin ikään näkyy Lapin yliopiston osaamista. Tunnelman kruunaavat utsjokelainen muusikko Hildá Länsman yhdessä äänisuunnittelija Tuomas Norvion kanssa sekä tanssija Marjo Selin yhdessä harmonikkataitelija Tatu Kantomaan kanssa.

ADW Closing Ceremony

Järjestetään su 28.3.2021 klo 20 livestriimattuna.
Ohjelma ja show löytyvät TÄSTÄ LINKISTÄ

Arctic Design Week on Rovaniemen kaupungin ja Lapin korkeakoulukonsernin järjestämä tapahtuma.
Katso koko viikon ohjelma TÄSTÄ LINKISTÄ

Jaa sivu