Aiheeseen liittyvät uutiset

Napapiirin alueelta haettavana ohjelmapalveluiden alueita ja liiketontti

Julkaistu 21.11.2022 9:00

Joulupukin Pajakylän alueelle on pitkään odotettu lisää tilaa myös uusille ohjelmapalveluille. Nyt Rovaniemen kaupunki luovuttaa ison rakentamattoman liiketontin lisäksi ohjelmapalveluiden alueita Napapiiriltä. Haku on käynnissä 30. joulukuuta 2022 asti.

Central plaza of Santa Claus Village in Rovaniemi Lapland Finland (1).jpg
Joulupukin Pajakylä kasvaa ja laajenee. Kuva: Visit Rovaniemi

Nyt Joulupukin Pajakylästä luovutettavat alueet on varattu matkailua palvelevien ohjelmapalveluiden alueeksi, jolle voi sijoittaa toimintaan liittyviä rakennuksia ja rakenteita. Moottorikelkkoja tai majoitusrakennuksia ei näille alueille saa sijoittaa.

Alueet sijaitsevat viheralueilla Pukinpolun varrella sekä Valtatie 4:n eli Nelostien pohjoispuolella Marjapolun ajoyhteyden varrella. Asemakaavaan merkityn Marjapolun ajoyhteyden toteuttaminen on alueella toimivien ohjelmapalvelutoimijoiden vastuulla.

Kaupungin tavoitteena on luovuttaa alueet yhdelle tai useammalle hakijalle, joiden hakemuksen mukainen ehdotus vastaa parhaiten kaupungin Napapiirin kehittämiselle asettamia vaatimuksia ja tavoitteita. Hakijoiden taloudelliset edellytykset ja resurssit sekä hankkeen toteutuskelpoisuus varmistetaan neuvotteluissa ennen alueen varaus- ja luovutuspäätöstä.

Joulupukin Pajakylän nykyiset toimijat toivovat, että uudet tulokkaat täydentäisivät ohjelmapalvelualueiden tarjontaa samalla tyylillä ja joulubrändiin sopien kuin jo alueella tällä hetkellä toimivat palveluntuottajat.

- Ohjelmapalvelut ovat hyvin tärkeä osa Pajakylän ympärivuotista tarjontaa ja palvelukonseptia. Ne edistävät asiakkaan alueella viihtymistä ja elämyksellisyyttä. Hienoa, että palveluvalikoimaa voidaan nyt entisestään kasvattaa, sanoo Joulupukin Pajakylän osuuskunnan Antti Nikander.

Uusi hotellikin voisi nousta Joulupukin Pajakylään

Haettavana olevalle rakentamattomalle liiketontille (KL) voidaan sijoittaa myymälä- ja ravintolatiloja sekä hotellitoimintoja. Rakennusoikeutta tontilla on yhteensä noin 9 000 kerrosneliömetriä. Kaava sallii maksimissaan nelikerroksisen rakentamisen.

Kaupunki luovuttaa alueet kehitettäväksi ja toteuttavaksi yhdelle tai useammalle jatkoon valittavalle hakijalle, joka on sitoutunut alueen luovutukseen ja toteutukseen yhdessä hyväksytyin ehdoin ja joilla on riittävät taloudelliset edellytykset ja resurssit, ja jotka
parhaiten pystyvät vastaamaan kaupungin Napapiirin kehittämiselle asetetut vaatimukset ja tavoitteet.

Tonttia koskevat tarkemmat rakentamista ohjaavat kaavamääräykset on esitetty hakuohjeessa.

NÄIN HAKU ETENEE:

Hakemukset tulee toimittaa 30.12.2022 klo 15:00 mennessä ensisijaisesti kaupungin käyttämään sähköiseen tonttien hakupalveluun tai sähköpostilla Kaupungin kirjaamoon. Vaihtoehtoisesti hakija voi myös toimittaa asiakirjat Kaupungin kirjaamoon (kaupungin asiakaspalvelu Osviitta).


Rovaniemen kaupungin sähköinen tonttien hakupalvelu:
https://www.rovaniemi.fi/Asuminen-ja-ymparisto/Paikkatieto-ja-kartat /sähköinen
tontinhakupalvelu


tai

Rovaniemen kaupungin kirjaamo: kirjaamo@rovaniemi.fi

tai
Kaupungin asiakaspalvelu
Osviitta, Koskikatu 19.
Kirjaamoon toimitetut hakemukset on varustettava otsikolla ”Napapiirin tonttien haku 2022”.

Jaa sivu