Aiheeseen liittyvät uutiset

Maaliskuinen Arctic Design Week tavoittelee ennätysyleisöä lähes ilman liveyleisöä

Julkaistu 12.2.2021 8:38

Maailman pohjoisinta muotoiluviikkoa on muotoiltu koronaa kestäväksi, jotta pandemia ei estäisi maaliskuisen tapahtumaviikon toteuttamista. Voiko festivaaliviikko toteutua ilman liveyleisöä?

VIRTUAALI ADW 2.jpg
Muotoiluviikon virtuaalipalveluiden tuottamisen suunnnittelu ja toteuttaminen on käynnissä TEQU-tiimin kanssa.

- Järjestyksessä 13. Arctic Design Week järjestetään 22.-28.3.2021 haastavissa olosuhteissa. Minulla on ilo kertoa, että muotoiluviikko on onnistuttu luomaan koronaa kestäväksi siten, että sen kaikki merkittävimmät tapahtumat on mahdollista kokea virtuaalisesti, kertoo muotoiluviikon tuottaja Taina Torvela Business Rovaniemestä.

Torvela uskoo, että virtuaalisiin ja digitaalisiin ympäristöihin panostamalla voidaan saada jopa kasvatettua tapahtuman yleisömääriä.

- Tämä on vaatinut hyvää yhteistyötä sekä alueen osaajien tiivistä verkostoitumista. Nyt ovat muotoilijat ja digitaaliset osaajat laittaneet todellakin hynttyyt yhteen! Muun muassa paikallinen mainostoimisto ja Lapin Ammattikorkeakoulun TEQU-asiantuntijat varmistavat osaamisellaan virtuaalisten tilaisuuksien teknisen onnistumisen. Mukaan yhteissuunnitteluun on saatu myös muut eurooppalaiset muotoiluviikot, Torvela iloitsee.

Sriimattuja livelähetyksiä

Viikon ohjelmistoa täydennetään tällä hetkellä lähes päivittäin ja pääroolissa ovat striimatut livelähetykset. Tapahtumapaikoilla on aina turvallisuusvastaavat huolehtimassa siitä, että henkilörajoitukset ja hygieniatoimet toteutuvat asianmukaisesti.

- Olemme lisänneet festivaaliohjelmistoon henkilömääriltään pieniä, intiimejä tapahtumia ja tilaisuuksia, josta suurempi yleisö voi nauttia verkossa, tuottaja kertoo.

KOKO OHJELMA
www.arcticdesignweek.fi

Tapahtumapoiminnat: Arctic Design WK 2021

KAUPUNKILAISILLE JA MATKAILIJOILLE

Arktista Vimmaa -kulttuuri- ja kaupunkifestivaali
Muotoiluviikko on samalla Arktista Vimmaa –festivaali, jonka ohjelmistossa on monipuolisesti taidetta, näyttelyitä, kirjallisuutta, elokuvia, teatteria, musiikkia ja tanssia sekä luontoelämyksiä.

Arctic Festival & Fashion Show
Muotoiluviikon päätöstapahtuma Lordin aukiolla sunnuntaina 28.3. Tapahtuma on tarkoitus myös televisioida ja striimata kansainväliselle yleisölle. Show’n 12-metrisellä catwalkilla suomalainen ja lappilainen muoti, musiikki ja tanssitaiteilijat esittäytyvät luminäyttämön keskellä.

ÄÄRI Arctic Design Expo
Livenä 26.-28.3. ja virtuaalisena koko viikon. Levittäytyy neljään eri kohteeseen teemalllisina tapahtumina, joissa käydään kiinnostavia muotoilukeskusteluja. ÄÄRI POP-Up -messut ovat Tiedekeskus Pilkkeessä, Rovaniemen Kotiseutumuseossa, Kuru Loundgessa sekä Y-Northissa.

Design-näyttelyt
Viikon monipuolisessa näyttelytarjonnassa mm. Design From Isolation, KirjakansiDesign, Kaupunkitilasuunnitelma ja Arcta Fast –kokeellinen taidenäyttely.

YRITTÄJILLE, MUOTOILIJOILLE JA KULTTUURITOIMIJOILLE

Arctic AHA! Forum
Asiantuntijoiden keskusteluihin, työpajoihin ja kahvihetkiin pääsee 25.-26.3.
osallistumaan lähinnä virtuaalisesti verkossa. Asiantuntijat ja yritykset jakavat kokemuksensa siitä, miten koronan kaltaisesta yllätyksestä voi selvitä ja miten voi myös menestyä. Luvassa myös The New European Bauhaus –aloitteeseen liittyviä valtakunnallisia keskusteluita.

Design Dates 24.3 KLO 14-16 Y-North, Asiakaskokemus muutoksessa, Design Forum Finland
Maailma on muuttunut. Muotoilu auttaa yrityksiä ymmärtämään muutoksen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Luvassa asiantuntijapuheenvuoroja muotoilusta ja asiakaskokemuksesta sekä verkostoitumista. Tapahtuma on ilmainen, mutta se vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Desi, Digi & Design* 23.3 klo 18-20.30 Y-North
Tässä verkostoitumistapahtumassa kohtaavat yritykset ja yliopiston muotoiluosaaminen sekä ARCTA – Arktinen muotoilukeskus.
SpeechLES 25.3 klo 17-21 Yliopisto, For the future – FearLESly. Puhujina mm. Perttu Pölönen, Paula Suhonen, Pekka Peura, Anni Laurila.

ADW Award Night 24.3 klo 18-21
Kulttuuritalo Korundissa juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera. Yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa. Myös virtuaalitapahtumana.

Virtual Travel Trade Wordshop 23.3., Hotel Santa Claus
Kansainvälinen elämyspalveluiden myyntitapahtuma matkailupalvelutuottajille. Ostajina yli 70 kansainvälistä tour-operaattoria. Kaikki tapahtuu pääasiallisesti verkossa. Ostajat ovat ulkomaisia matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien edustajia, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan Suomen Lappiin matkailijoita.

Green Kahvila –TEQU protocase 22.-28.3. Hostel & Cafe Koti

OPISKELIJOILLE

ADW-seminaarit ja -workshopit ovat myös opiskelijoille tarkoitettuja. Eri ohjelmien sisältötuotannossa on mukana yli 200 opiskelijaa tiimeissä tuottamassa sisältöjä käytännön oppimisympäristöissä.

Alumnimme –seminaarit ma-ti 22.-23.3. virtuaalitapahtuma
Polkuja pohjoisesta on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan vuosittainen alumniseminaari, jossa valmistuneet opiskelijat kertovat uratarinoitaan. Tänä vuonna 2021 tapahtuma järjestetään virtuaalisesti.

Fashion Workshops, 23.-25.3 Lapin yliopisto
Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kimmo Tähtivirta tutustuttaa osallistujat hahmosuunnitteluun fyysisen, sanattoman ilmaisun näkökulmasta. Työpajassa luodaan oma hahmo vaatetussuunnittelun lähtökohdaksi. Kirsi Manninen valaisee hahmosuunnittelua pukusuunnittelijan näkökulmasta. Työpajan edellisessä osassa luoduista hahmoista toteutetaan visuaalisia luonnoksia kannettavan, digitaalisen mobiililaitteen avulla. Ana Nuutinen ja Johanna Oksanen keskustelevat siitä, millaisia työkaluja dramaturginen työskentelytapa tuo muodin ja vaatetuksen suunnitteluun. Striimaus kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja:
Arctic Design Week, Business Rovaniemi / Tuottaja Taina Torvela 040 135 0361
Lapin yliopisto / Maria Keskipoikela 0400 500222
Lapin AMK, Anu Harju-Myllyaho 040 647 7231

Jaa sivu