Aiheeseen liittyvät uutiset

Maakunnan elintarviketoimijoiden markkinakartoitus- ja verkostoitumistilaisuus

Julkaistu 3.5.2021 14:05

Tule oppimaan, miten vastuullisia lähiruokaan pohjautuvia elintarvikehankintoja tehdään ja suunnitellaan Lapissa! Tämän viikon torstaina 6.5. järjestettävässä tilaisuudessa tutustutaan Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen työkaluun. Työkalulla on tarkoitus parantaa alueen pk- ja mikroyrittäjien mahdollisuutta päästä mukaan kuntien järjestämiin tarjouskilpailuihin.

Mitä: Maakunnan elintarviketoimijoiden markkinakartoitus- ja verkostoitumistilaisuus
Kenelle: Lapin alueen elintarvike- ja logistiikka-alan yrittäjät ja tuottajat, kuntapäättäjät ja kuntien viranhaltijat
Aika: 6.5.2021 klo 9.00-12.30
Paikka: Sodankylän kunnanviraston valtuustosali + mahdollisuus osallistua etänä Teamsillä

Työpajojen tavoitteena on, että ruokapalvelujen tuottajat ja yritykset kohtaavat toisensa, löytävät yhteisiä kehittämisideoita ja pääsevät aloittamaan konkreettisen yhteistyön. Tämä työpaja on erittäin tärkeä kaikille elintarvikehankintojen kanssa työskenteleville. Kohderyhmänä ovat muun muassa elintarvikeyrittäjät, ruokapalveluyrittäjät, hankkijat, alan kehittäjät ja päättäjät.

OHJELMA

9.00 – 9.15 Kahvit
9.15 – 9.30 Tilaisuuden avaus ja Lapin alueen elintarvikealan näkymät
Maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen, Tervolan yhteistoiminta-alue
9.30 – 9.45 Kohti kestäviä hankintoja -työkalun esittely
Mika Uitto, Lapin amk, Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen projektipäällikkö
9.45 – 12.00 Työpajat & verkostoituminen
Työpaja-osuudessa jakaudutaan pienryhmiin ja testataan käytännössä Kkh-hankkeen työkalua (työkaluun rekisteröityminen, joka vaatii yrityksen perustiedot ja y-tunnuksen, tuotteiden lisäys, karkea tuotantokapasiteetti vuositasolla). Tehdään testihankintoja osallistuvien tuottajien hyödykkeisiin liittyen.

Etäyhteyden päässä oleville lähetetään linkki työkaluun rekisteröitymiseen sekä ohjeet tuotteiden lisäämiseen. Myös etäyhteyden päässä olevat voivat tehdä työkalulla testihankintoja ja tarkastella aluetaloudellisia vaikutuksia.

Testauksen tulokset käydään läpi hankehenkilöstön kanssa ja yhteenveto lähetetään osallistujille jälkikäteen. Työkalun käytettävyydestä pyydetään myös palautetta tilaisuuden jälkeen.

Tuottajat voivat myös ilmoittautua mukaan työkalun käyttöön. Tuottajien saaminen mukaan työkalun käyttöön on tärkeää, jotta hankintoja tekevät voivat valita kilpailutukseen lähituottajia. Tuottajien on mahdollista tehdä työkalun kautta yritysverkostoja, jolloin hankintoihin on mahdollista osallistua yhdessä.

12.00 - 12.15 Hankinnat ja sote-uudistuksen vaikutus lähiruokaan
Merja Ahola, Sodankylän kunta, Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeen projektipäällikkö

12.15 - 12.30 Tilaisuuden päätös


Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kohti kestäviä hankintoja - ja Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeiden kanssa.

Ilmoittaudu mukaan ma 3.5. klo 17 mennessä tällä lomakkeella: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-maakunnan-elintarviketoimijoiden-markkinakartoitus--ja-verkostoitumistilaisuuteen-6.5.2021

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai etänä. Paikan päälle voi osallistua 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, muille osallistuminen etänä.

Etäosallistujille lähetetään Teams-linkki sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Merja Ahola
Sodankylän ruokapalvelupäällikkö
merja.ahola@sodankyla.fi
040 809 4955

Mika Uitto
Lapin ammattikorkeakoulu Oy
mika.uitto@lapinamk.fi
040 674 8616

Jaa sivu