Aiheeseen liittyvät uutiset

Liikahus-keskustelutapahtumat jatkuvat 16. joulukuuta: “On hienoa, kun on ideoitu näin erilainen yrittäjätapahtuma, jossa välillä piipahdetaan myös Ounasvaaran luonnossa”

Julkaistu 7.12.2021 13:25

Business Rovaniemen uusi, maksuton keskustelutapahtumien sarja Liikahus on otettu kaupungin yrittäjien keskuudessa vastaan hyvissä tunnelmissa. Erilaisen, oivalluksia tuotekehitykseen tai itsensä kehittämiseen tarjoavan sarjan avaustapahtumaan lokakuussa osallistunut yrittäjä Tiina Pennanen koki saaneensa Liikahus-päivästä uutta puhtia yksinyrittäjän arkeensa.

DSC06370.jpg
Luonnossa liikahtaa roppa ja koppa. Yhessä jaloitellessa ja jalostellessa ajatus lähtee uusille poluille. Kuva: Juho Uutela.

- Tapahtuma oli monella tapaa hyvin erilainen. Yrittäjiä osallistettiin ja välillä ulkoiltiin Ounasvaaralla. Päivä oli virkistävä, mutta erityisesti sen innovatiivinen ja iloinen ilmapiiri teki minuun vaikutuksen – eli se liikautti, kuten luvattiin, kertoo Tiina Pennanen.

Neulepipoja ja -päähineitä Revontulikeskuksen käytävällä myyvän Pipo Pubin yrittäjänä Pennanen elää parhaillaan parasta myyntisesonkiaan, joten joulukuun tapahtuma häneltä valittavasti jää väliin.

- Matkailijat ovat saapuneet sankoin joukoin kaupunkiin ja näissä pakkasissa pipoilla on kysyntää! On taottava, kun rauta on kuumaa, hän iloitsee. 

IMG_6194.jpg
Tiina Pennanen pyörittää Pipo Pubia Revontulikeskuksessa. Kuva: Jenni Leskinen.

“Raikkaita näkökulmia keskusteluun”

Videoneuvottelualan palveluihin erikoistuneen Arctic Connect Oy:n yrittäjä Janne Konttaniemi puolestaan aikoo osallistua myös joulukuiseen Liikahukseen.

- Ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan yrittäjien yhteisiin tapaamisiin aina, kun se vain on mahdollista. Pidin todella siitä, että viimeksi Lähteentien Pirtillä oli mukana myös ei-rovaniemeläisiä, menestyneitä yrittäjiä tuomassa uusia, raikkaita näkökulmia keskusteluun. Paikalliset innostuivat keskustelemaan rohkeasti ja avoimesti, pohtii Konttaniemi.

Hän kokee, että muiden yrittäjien tarjoama vertaistuki on hyvin tärkeää, erityisesti näinä sosiaalisia kontakteja syöneinä korona-aikoina.

- Liikahuksessakin huomasi pian, että loppujen lopuksi yrittäjä haluaa aina auttaa toista yrittäjää. Toisten onnistumiset toimivat lumipalloefektin lailla eli toisen yrittäjän menestys potkii muitakin eteenpäin, Konttaniemi toteaa.

Liikahus - Keskustelutapahtuma yrittäjille

To 10.02.2022 klo 13-18
Lähteentien Pirtti, Lähteentie 1, 96400 Rovaniemi
Vaatii ilmoittautumisen ja osallistujilta koronapassin

Yrittäjä! Lähe toisten yrittäjien kanssa pirttiin ja pirtistä ulos luontoon. Kyllä liikahtaa!
Vierailevat menestyneet liikahtajat: Norrhydro Oy ja Roadscanners Oy

Liikahus ohjelma – 3 vaihetta, 4 yritysmallia

1. Kaksi menestystarinaa: Miten me saimme sen liikahtamaan?

Toimitusjohtaja Yrjö Trög, Norrhydro Oy
www.norrhydro.com

Keskusteluparina toimitusjohtaja Niko Harmanen, Vastuuremontti Oy

Toimitusjohtaja Timo Saarenketo, Roadscanners Oy
www.roadscanners.com

Keskusteluparina toimitusjohtaja Pasi Nurmela, Seniortek Oy

2. Ulkoistus ja joukkoistus: lähemme joukolla ulos

Luonnossa liikahtaa roppa ja koppa. Yhessä jaloitellessa ja jalostellessa ajatus lähtee uusille poluille. Ehkä sivupoluillekin mutta aina oikeaan suuntaan.

Ja sitten takaisin pirttiin...

3. Kaksi haastetta: Mikä on seuraava liike?

Seniortek Oy
www.seniortek.fi
Keskustelua ohjaa projektipäällikkö Taina Torvela, Kansainvälisen arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen -hanke, Business Rovaniemi

Vastuuremontti Oy
www.vastuuremontti.fi
Keskustelua ohjaa yritystalousasiantuntija Katja Lustila, Business Finland Oy

Keskustelu yleisön kanssa, jolloin kootaan liikauttavat menestymisen vinkit.

Ilmoittaudu 7.2.2022 mennessä

Paikkoja on rajoitetusti: Liikahus max 30 yrittäjää
Pukukoodi: Rento luontoretkellekin sopiva asukokonaisuus

Järjestäjät: Kansainvälisen arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen -hanke, Business Rovaniemi

#äläjämähä

DSC06330-2.jpg
Juttu lentää pirtissä! Kuva: Juho Uutela.

Jaa sivu