Koronan myötä Rovaniemelle uudenlaista yrittäjäyhteistyötä: Apukka Resort, Valkko ja Café Raito saman katon alle Ropsin bingon tiloihin

Julkaistu 22.10.2020 12:59

Valoisa ja viihtyisä. Paikka, johon voi tulla fiilistelemään ja viettämään aikaa ystävien kanssa shoppaillen ja kahvitellen. Sellaiseksi on Ropsin entiset bingotilat muuttanut rovaniemeläinen yrittäjätrio, Apukka Resortin Markus Kolari, Valkon Riikka Määttä ja Cafe Raiton Maj-Lisa Erola.

valkko.jpg
Valkkon uudet tilat tarjoavat yrittäjä Riikka Määtän mielestä rajattomat mahdollisuudet ideoida uutta kuten naisten shoppailu- ja kahvitteluiltoja.

Kaikki on tapahtunut sattuman sanelemana, mutta koronan vauhdittamana.

- Kun sain kuulla kaupungin huippupaikalta vapautuvasta liiketilasta, varasin sen heti. Kävelykadun varrella katutasossa sijaitseva avara tila sopisi täydellisesti majoitus- ja elämysyritykseni näyteikkunaksi ja showroomiksi. Varaushetkellä en olisi uskonut, kuinka massiivisia vaikutuksia korona voi aiheuttaa Rovaniemen matkailijamääriin, sanoo Markus Kolari.

Samaan aikaan Kauppakeskus RInteenkulmassa Valkko-myymäläänsä vetävä Riikka Määttä mietti vakavasti Suomessa valmistettuihin ja muotoiltuihin tuotteisiin erikoistuneen liikkeensä muuttamista pois kauppakeskuksesta. Kauppakeskuksen kaikille yrityksille yhteiset, tiukat aukiolovaatimukset eivät enää sopineet perheellisen yrittäjä-äidin arkeen.

- Sain vihiä Ropsilta vapautuvasta tilasta, mutta Apukka Resort oli ehtinyt jo varata tilan. Otin yhteyttä Markukseen ja löysimme heti yhteisen sävelen. Yhdessä mietimme, mikä voisi houkutella myös paikallisia astumaan sisään tiloihimme. Se jokin olisi kodikas kahvila, Riikka kertoo.

apukan show room.jpg

Apukka Resortin lämminhenkinen miljöö on saatu luotua showroomiin, jossa voi myös fiilistellä kohteen elämystarjontaa isolta screeniltä. 

Laulava kahvilayrittäjä

Riikka tunsi saman katon alle hyvin sopivan tyypin, Maj-Lis Erolan. Paremmin laulajan urastaan ja Tangomarkkina-menestyksestään tutun energiapakkauksen ylipuhuminen oli helppoa.

- Olen salaa haaveillut omasta kahvilasta, joten tämä tilaisuus tuli kuin tarjottimella. Matkailualan työni loppuivat koronan vuoksi kuin seinään, joten nyt oli juuri oikea hetki perustaa ensimmäinen oma yritys, kertoo Maj-Lis.

Koronan keskellä yrityksen perustaminen ei rohkeaa naista pelottanut.

- Enemmän olisin huolestunut siitä, että pelkästään makaisin toimettomana sohvan nurkassa. Tykkään tehdä töitä ja olen aina ollut pikkuisen hullunrohkea. En näe mitään muuta tapaa suhtautua tulevaisuuteen kuin olla luottavainen.

Kauniin, valoisan kahvilan perällä on valkoinen piano, jonka äärellä Maj-Lis aikoo vetää erilaisia lauluiltoja ja koronarajoituksiin sopivia, pienimuotoisia tilaisuuksia.

- Tulossa on muun muassa joululauluhetkiä sekä naisten iltoja yhdessä Valkon kanssa. Meillä kolmella yrittäjällä on hieno kombinaatio, joka tarjoaa mahdollisuuksia ideoida uutta ja yllättävää kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Railo Erola.jpg

cafe railo.jpg

TUTUSTU YRITYKSIIN
https://valkko.fi/
https://apukkaresort.fi/fi/
https://www.facebook.com/caferaito/

Jaa sivu