Aiheeseen liittyvät uutiset

Korona ei lannistanut vesiurheiluharrastajien unelmaa: Rovaniemen Ounaspaviljongille uusi kesäolohuone jo vuonna 2021

Julkaistu 1.10.2020 10:03

Kelluva vesileikkipuisto ja kelluva julkinen sauna vierasvenelaitureineen aiotaan toteuttaa ensi kesänä Rovaniemelle kolmen periksiantamattoman vesiurheiluharrastajan vetämänä. Midnight Sun Wake rakennetaan osin joukkorahoituksen avulla. Yrittäjien mielestä Ounaspaviljonki kuuluu kaikille, joten koko kaupungin yhteisen kesäkohteen kehittämiseen halutaan mukaan sekä yksityisiä henkilöitä että yrityksiä.

Kelluva vesileikkipuisto.JPG

- Mielestämme kaupungista puuttuu paikka, johon esimerkiksi kesällä kylässä käyvät sukulaiset ja ystävät haluaisi ensimmäisenä viedä. Rovaniemellä on kyllä runsaasti kaunista luontoa, mutta nopeasti saavutettavissa olevat, kaupunkilaisille suunnatut aktiviteettipalvelut ovat melko vähissä, pohtii Midnight Sun Waken hallituksen jäsen, Wakeboardingin aktiiviharrastaja, parkkisuunnitelija ja SM-mitalisti Miko Ratavaara.

Midnight Sun Wake -puistoon tulee aluksi kelluva vesileikkipuisto, julkinen kelluva sauna vierasvenelaitureineen, SUP- ja kanoottivuokraus sekä näillä tapahtuvat ryhmäliikunta- ja safaripalvelut kuten SUP-jooga ja -retket Ounasjoen hiekkasärkille. Lisäksi alueelle tulee ravintolaterassi sekä vesihiihto- ja vesilautailupuisto ympäristöystävällisellä, sähkökäyttöisellä kaapeliradalla (englanniksi cable wakeboarding). Osa palveluista avataan heti, ja osa tullaan lanseeraamaan myöhemmin toiminnan käynnistyttyä.

Kolmen vesiurheilijan unelma toteutuu

Midnight Sun Wake -yritys on perustettu kolmen tunnetun vesiurheiluharrastajan kesken. Miko Ratavaaran lisäksi kolmikkoon kuuluvat idean promoottori, innokas vesiurheilun harrastaja Petteri Savolainen sekä yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Tossavainen.

Tarina juontaa Tossavaisen osalta aina vuoteen 2009, kun pitkän linjan lautailijana ja seikkailupuistoalan ammattilaisena hän jo suunnitteli ensimmäistä kertaa vesiurheilukeskuksen perustamista Rovaniemelle. Pienten haasteiden takia hän päätti lopulta perustaa keskuksen Vuokattiin. Näin syntyi suosittu Vuokatin Vesiurheilukeskus.

Miko Ratavaara.jpg

Vuonna 2015 Miko Ratavaara kartoitti kaupungin alueelta vesiurheilukeskukselle soveltuvia paikkoja ja päätti, että jonain päivänä tällainen Rovaniemelle vielä nousee. Idea jäi elämään, kunnes vuonna 2017 Petteri Savolainen tutustui vesiurheilukeskus Laguuniin Espoossa. Paikka teki häneen vaikutuksen ja idea vastaavan konseptin tuomisesta Lappiin syntyi. Vuonna 2018 Midnight Sun Wake Oy perustetaan. Asiat loksahtelevat vähitellen paikoilleen ja suunnitelmat alkavat selkiytyä.

Osakeanti kuin kausikorttihaaste

- Lähdimme hakemaan rahoitusta joukkorahoituksen menetelmin avaamalla maksullisen osakeannin. Kuka tahansa voi siis ostaa yrityksen osakkeita. Ne ovat sekä sijoitus että pääsylippu mukaan yrityksen perustamiseen, kasvattamiseen ja kehittämiseen. Tämä on omalla tavallaan meidän kausikorttihaasteemme - rahoitamme yhdessä kesänviettopaikan, joka tuo mukanaan positiivista fiilistä ja yhdessä tekemisen meininkiä, kertoo Ratavaara.

Osakeanti ja pääoman kerääminen joukkorahoituksella lähti alkuvuodesta 2019 todella hyvin liikkeelle ja näytti jo siltä, että liiketoiminta saataisiin käyntiin jo kuluneena kesänä. Maailman taloudellinen ja terveydellinen tilanne päätti kuitenkin keväällä toisin ja Midnight Sun Waken avaaminen oli siirrettävä kesälle 2021.

- Nyt siis tarvitsemme vielä lisää uusia osakkaita yhtiömme syntytarinaan, jotta kaikki suunnitelmat saadaan toteutettua. Me perustajajäsenet olemme jo tässä vaiheessa sijoittaneet yhtiöön suurella sydämellä paljon niin taloudellista kuin ajallistakin pääomaa, joten aiomme todella toteuttaa unelmamme tavalla tai toisella. Rovaniemi tarvitsee tätä!

Kuluneena kesänä Suomen muissa vastaavissa vesiurheilukeskuksissa on pystytty helposti toimimaan koronarajoitukset huomioiden ilman tartuntoja.

- Tulevat elämykset soveltuvat myös koronarajoituksiin ja poikkeusoloihin, muistuttaa Ratavaara vielä lopuksi.

Lisätietoja:
Miko Ratavaara
+358503658080
www.midnightsunwake.fi
info@midnightsunwake.fi

Facebook: Midnight Sun Wake
Instagram: @midnightsunwake

Jaa sivu