Kiinnostus Rovaniemen Joulupukin Youtube-kanavaa kohtaan vahvassa kasvussa COVID-19 aikoina

Julkaistu 22.12.2020 9:30

Santatelevision Youtube-kanava täyttää kymmenen vuotta. Tänä jouluna sen katsojamäärät ovat nousseet 50 prosenttia.

1 Joulupukin rekiajelu ja tervehdys_joulupukkitv.JPG
Rovaniemeläisen Santatelevision Youtube-kanavan suosituimpia videoita ovat Joulupukin videotervehdykset ja Joulupukin poroista kertovat tarinat. Videot kuvataan Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla sekä Rovaniemen naapurikunnassa Pellossa. Kuva: Joulupukki TV Oy

Vaikka ulkomaalaiset matkailijat eivät tänä jouluna juuri pääse matkustamaan Lappiin, niin ainakaan heidän kiinnostuksena Rovaniemen aitoa Joulupukkia kohtaan ei osoita pienintäkään hiipumisen merkkiä. Tästä yhtenä osoituksena on, että rovaniemeläisen Joulupukki TV:n www.youtube.com/santatelevision -kanava on tänä jouluna ennätyskasvussa. Joulukaudella 2020 kasvua edellisjouluun on peräti 50 prosenttia. 

Joulupukin Pajakylässä ja sen lähiympäristössä kuvattu Santatelevision Youtube-kanava täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta.

- On hienoa, että juhlavuonna Santatelevision, joka on yksi Suomen kansainvälisimpiä Youtube-kanavia, on ennätyskasvussa.  Joulun alla kanavalla katsotaan tänä jouluna puolisen miljoonaa videota päivittäin, iloitsee kanavaa tuottavan rovaniemeläisen Joulupukki TV Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen,

Kanavalla on tällä hetkellä yli 400 000 tilaajaa sekä yli 150 miljoonaa katsottua videota. Videoita kanavalla on yli 300. Monikielisen matkailukanavan katsojista 99 prosenttia tulee ulkomailta: tärkeimpiä maita ovat Ranska, Italia, Espanja, Argentiina, Brasilia ja Meksiko.

Santatelevision-videoita on ensisijaisesti kuvattu Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla. Osa videoista on myös filmattu Joulupukin poromailla Rovaniemen naapurikunnassa Pellossa.

Santatelevision-videoista suosituimpia ovat Joulupukin poroista kertovat videot, Joulupukin Pajakylä-aiheiset pätkät sekä vanhan valkoparran videotervehdykset.

Joulupukki TV:n tuottaja ja toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa, että tämän vuoden erityisen voimakas kasvu katsojamäärissä selittynee ainakin osittain sillä, että ihmiset ympäri maailmaa hakevat nyt joulutunnelmaa Internetistä, sillä perinteisen joulun viettäminen on monessa maassa hankalaa koronaviruspandemian aiheuttaman ”lock-downin” takia. Tänä vuonna katsojilta on myös tullut poikkeuksellisen paljon myönteistä ja lämpimän jouluhenkistä palautetta ympäri maailmaa. 

- Yleisesti Lapin joulumatkailun ekosysteemi on tällä hetkellä erittäin haastavassa tilanteessa, huokaa Lappalainen ja jatkaa:

- On kuitenkin upeaa, että ihmiset hakevat piristystä haastavina aikoina juuri Rovaniemen Joulupukista ja joulutunnelmista kertovista videoista sekä televisio-ohjelmista. Tämä osoittaa, että Joulupukin Pajakylän, jonka ensimmäinen rakennus täytti viime kesänä 70-vuotta, kiinnostavuus maailmalla ei ole kadonnut minnekään, vaikka tänä vuonna Lappiin ei ulkomailta käytännössä pääse, arvioi Lappalainen.

https://www.youtube.com/santatelevision
https://www.joulupukkitv.com/

3 Joulupukin pajakylä Rovaniemi joulupukkitv.JPG
Joulupukin Pajakylä ja Napapiirin linja Rovaniemellä sinisen hetken aikaan. Maailmalla suosittua Santatelevision-kanavaa kuvataan ennen kaikkea Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä. Kuva: Joulupukki TV Oy

Jaa sivu