Ajankohtaiset uutiset

K50-rekrytapahtumille on kysyntää Rovaniemellä

Julkaistu 1.12.2023 13:24

Iloista puheensorinaa, markkinameininkiä, tyytyväisiä ilmeitä ja kohtaamisen iloa. Tätä kaikkea tarjosi keskiviikkona 29.11.2023 klo 13-15 järjestetty Anna kokemuksen puhua K50 -rekrytapahtuma. Santa´s Hotel Santa Clausin Kirnu-kokoustilassa järjestetyssä tilaisuudessa kohtasivat yli viisikymppiset työnhakijat ja työntekijöitä etsivät yritykset. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna runsaasti myös eri alojen rekrytoivia yrityksiä, sote-alan toimijoita, henkilöstövuokrausyrityksiä, ja mukana olivat Rovaniemen kaupunki, Mehiläinen ja Lapha.

tapahtuma 4.jpeg

- K50-rekrytapahtuma osoitti, että työnhakijoilla, rekrytoijilla ja tapahtumaan osallistuneilla oppilaitoksilla on yksi yhteinen tavoite, työllisyyden edistäminen, kertoo Rovaniemen kaupungin työllisyys- ja yrityskoordinaattori Päivi Rissanen.

Näytteilleasettajien palautteista on noussut esille tavoite ja halu verkostoyhteistyön tehostamiseen.

- K50-rekrytapahtumaan osallistuneilla toimijoilla on yhteinen intressi saada työnhakijat ja työnantajat “mätsäämään” keskenään. Viisikymppiset nimittäin etsivät työtä tositarkoituksella, ja työnantajat voivat saada tästä kohderyhmästä todella sitoutuneita ja osaavia työntekijöitä. Osaaminen voi olla vankan työkokemuksen kautta hankittua tai uuden koulutuksen tuomaa, Rissanen sanoo.

Rekrytoivat yritykset ohjeistivat tapahtuman aikana innokkaita työnhakijoita hakukäytännöistä ja rohkaisivat työnhakijoita hakemaan avoinna olevia työtehtäviä.

- Työnhakijoille tapahtumamme oli myös mahdollisuus uusien ystävien löytämiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtamiseen. Moni työnhakija saapuikin paikalle kaveriporukalla ja sopivia työpaikkoja pohdittiin yhdessä ja vaihdettiin kuulumisia.

Työnhakijat ja työnantajat olivat yhtä mieltä siitä, että rekrytapahtumia tarvitaan jatkossakin erityisesti kohtauttamisen edistämiseen.

- Tällaisessa K50-rekrytapahtumassa on iloinen ja rempseä fiilis sekä sopiva markkinameininki, kuten eräs rekrytoija iloisesti asian ilmaisi. Tapahtuma verkostoi työnhakijat, työnantajat ja paikalle saapuneet oppilaitokset. Verkostoyhteistyö on myös ennakoivaa työllisyyden edistämistä, sillä uusi työ voi löytyä myös kouluttautumisen kautta, Päivi Rissanen pohtii.


Palkkatuki ja työkokeilu rohkaisee uusille urille

Palkkatukityöllistäminen voi olla yksi vaihtoehto yli 55-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen, mikäli palkkatuen myöntämisen muut ehdot täyttyvät. Myös työkokeilun kautta voi työllistyä, jolloin työttömällä työnhakijalla on mahdollisuus kokeilla rohkeasti aivan uutta alaa.

- Tavoitetilan tulisi kuitenkin olla varsinainen työllistäminen, sillä erityisesti viisikymppisillä on selkeä käsitys omasta osaamisesta sekä aitoa halua työllistyä vakituisesti tai pitkäaikaisesti. Työpaikoilla kokeneet konkarit voisivat perehdyttää uusia työntekijöitä mestari-kisälli -periaatteella. Tulokkaat voivat oppia kokeneempien opastuksella työnantajan työkulttuuriin ja -tapoihin, Rissanen pohtii.

Anna kokemuksen puhua K50 -rekrytapahtumassa kerätyissä palautteissa tapahtuma koettiin onnistuneeksi ja yli puolet rekrytoivista yrityksistä ilmoitti löytäneensä tapahtumasta potentiaalisia työntekijöitä. Myös työnhakijat olivat innokkaita, ja osa palasi oveltakin takaisin kiertelemään ja kyselemään avoimista työpaikoista. Tapahtumassa oppaina toimivat Rovaniemen työllisyyspalvelujen tiimiläiset, jotka jututtivat ja ohjasivat asiantuntevasti asiakkaita kyselemään rohkeasti avoimista työpaikoista ja esittäytymään työnantajille.

- Rekrytapahtumat ovat tärkeä kohtauttamisen keino ja rekrytapahtumat ovat ankkuroineet itsensä osaksi työllisyyden edistämisen prosesseja, toteaa Rovaniemen kaupungin työllisyys- ja yrityskoordinaattori Päivi Rissanen tyytyväisenä.

Tapahtumaan osallistuneet yritykset:

Go on Lappi, Worker Lappi Oy, SPR Kontti Rovaniemi, Mehiläinen Koti- ja hoitajapalvelut, Eezy Lappi / Työdiili Oy, Rainmakes Group Oy, Santa´s Hotel / Hotel Santa Claus Oy, 9Lives Team Oy, Lapin Kuntoutus Oy, Kotokunta Oy, Barona, Bolt.Works, Arctic Career, Rovaniemen kaupunki, Lapin Metsäpalvelut, Lapin hyvinvointialue, Rovala-Opisto Rovaniemen kansalaisopisto, Lapin koulutuskeskus REDU, REDU Edu Oy ja Ammattiopisto Lappia, Lapin TE-palvelut ja Palvelupiste Osaamo sekä hankkeita.

tapahtuma 1.jpeg

Jaa sivu