Aiheeseen liittyvät uutiset

Istanbulin basaarien aidot maut Rovaniemen kävelykadulle

Julkaistu 1.7.2022 8:42

Rovaniemen ravintolatarjonta kasvaa kasvamistaan. Tällä viikolla ovat saapuneet aidot turkkilaiset herkut kävelykadulle. Lordin aukiota vastapäätä avattu Santa´s Döner Kebab -ravintola tarjoilee aitoa turkkilaista, käsin kasattua ja vartaassa paistettua döneriä kebab-taitureiden vuosisatoja vanhoilla resepteillä ja valmistustavoilla. Ja aivan kuten Istanbulin ja Berliinin maailmankuuluissa kebab-paikoissa myös tässä rovaniemeläisravintolassa ykkösasia on lihan laatu.

IMG_4002.jpg
Harun Demirkan

- Haluan tuoda aidot idän maut Rovaniemelle. Kiersin Turkkia ja opiskelin parhaiden mestareiden opissa yli kaksi kuukautta. Ankarassa muun muassa harjoittelin 150 vuotta vanhan marinointitavan, jossa liha pehmitetään. Vartaissani pyörii vain tuoretta naudanpaistia tai kananpaistileikettä - ei mitään massaa, kertoo Santa´s
Döner Kebabin makumaailmasta vastuussa oleva yrittäjä Harun Demirkan.

Asli-vaimonsa kanssa uransa kunnianhimoisinta ravintolaa käynnistävä Harun on tullut Turkista Rovaniemelle jo vuonna 1991 ja jo neljä vuotta myöhemmin perustanut ensimmäisen oman Haruno-ravintolansa Koskikadulle. Ravintoloita miehellä on ollut myös Sampokeskuksessa ja nykyisen Salen paikalla sekä viimeiset 20 vuotta Korkalonkadulla. Kaikkien näiden vuosikymmenien ajan miehen haaveena on ollut avata vielä joskus aito kebab-paikka.

- Haluan olla Suomen paras! Dönerin ja iskenderin ystävät ympäri maan saavat kuulla, että Rovaniemellä tehdään niitä satojen vuosien opeilla. Kehitteillä on myös porokebab, josta uskomme tulevan matkailuvaltti, Harun paljastaa.

PHOTO-2022-06-21-16-13-55 (1).jpg

Pitkän linjan ravintoloitsija tietää, että Suomessa tukkutuotteena ostettavalla kebabilla on huono maine. Harun haluaa muuttaa mielikuvia, sillä hänen valmistamansa kebab on terveellinen vaihtoehto.

- Turkissa voidaan kebabia eli lihaa syödä vaikka kaksi kertaa päivässä. Raaka marinoitu liha valmistetaan kuin grillissä kotona. Meidän ravintolassamme annokseen sisältyy aina myös raikkaita salaatteja, kastikkeita sekä pikkelöityjä ja paahdettuja kasviksia.

Santa´s Döner Kebab -ravintola

Ma–la klo 11–21 Lordin aukion kulmassa, Koskikatu 18.

PHOTO-2022-06-28-09-48-41.jpg

Jaa sivu