Ajankohtaiset uutiset

Hollannin vilinä vaihtui Rovaniemen rauhaan: Kiinnostava työ sai ohjelmistoinsinöörin muuttamaan Lappiin

Julkaistu 19.6.2023 12:22

Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisuja tuottava yritys Elektrobit on rekrytoinut tänä vuonna alan ammattilaisia etätyöpisteelleen Rovaniemen Ainonkadulle. Yksi Rovaniemelle sijoittautuneen yrityksen uusista ohjelmistoinsinööreistä on 35-vuotias Samuli Ketonen. Hän jätti rohkeasti kansainvälisen IT-uransa Hollannin Groningenissa ja muutti Rovaniemelle.

IMG_4983.jpg
Hollannin vapaa-ajan tarjonta oli vertaansa vailla, mutta Samuli Ketosen mielestä Rovaniemeltäkin löytyy paljon kiinnostavia kohteita, peräti kaksi tiedekeskustakin.

- Tällä alalla työtä riittää ja vaihtoehtoja on paljon. Töitä olisi ollut tarjolla suurten IT-jättien listoilla Hollannista tai missä tahansa muussa maassa ja kaupungissa, mutta Lappi ja Rovaniemi vetivät pisimmän korren, tuore rovaniemeläinen Samuli Ketonen kertoo.

Rovaniemi oli miehelle entuudestaan tuttu kaupunki, jossa on sukua ja ystäviä. Syntyisin hän on Kemijärveltä, vain noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä.

- Kiinnostuin heti, kun kuulin, että arvostetun IT-alan työnantajan maineessa oleva Elektrobit avaa toimipisteen Rovaniemelle. Lapissa kyllä koulutetaan softa-osaajia, mutta mielekästä työtä ei juurikaan ole aiemmin ollut tarjolla. Jos tarpeeksi kiinnostavaa ja haastavaa työtä olisin Suomesta halunnut löytää, olisi minun aiemmin pitänyt muuttaa työn perässä mieluummin Ouluun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. On hienoa, että Rovaniemelläkin on tarjota alan työtä, hän kertoo.

2 Getting around 01.jpg

Ympäröivä luonto, turvallinen kaupunki

Uudenmaan kokoisessa Hollannissa asuu lähes 18 miljoonaa ihmistä. Tiiviisti asutusta maasta pohjoisen avaraan ja rauhalliseen kaupunkiin muuttaminen on tuntunut Samulista täysin oikealta ratkaisulta.

- Tykkään siitä, että täällä olen hetkessä keskellä luontoa. Joka paikkaan on käsittämättömän lyhyt matka: pyöräreiteille, lenkkipoluille, kuntosalille ja talvella laduille. Vaikka asun kerrostalossa lähellä keskustaa, ei lähimpään metsään ole kuin pari sataa metriä.

Tätä ylellisyyttä mies kaipasi ulkomaan vuosinaan.

- Hollannissa minun piti pyöräillä parikymmentä kilometriä päästäkseni lähimmälle luontoalueelle, ja sekin oli suomaata.

Samuli uskoo ettei mikään kaupunki voi olla paras mahdollinen, koska paras on tulkinnanvarainen asia. Rovaniemi on kuitenkin hänen mielestään ehdottomasti kilpailukykyinen vaihtoehto Keski-Euroopan isoille kaupungeille.

- Luonnon lisäksi nostaisin vetovoimatekijöiksi turvallisuuden ja rauhallisuuden. Uskon, että itselleni on mahdollista elää täällä vaikka koko loppuelämäni. Olen kuitenkin vapaa valitsemaan ja lähtemään jatkossakin, sillä tällä alalla töitä riittää eri puolilla maailmaa, Samuli pohtii.

LUE LISÄÄ MUUTTAJA-TARINOITA TÄÄLTÄ: https://www.rovaniemi.fi/Kohderyhmat/Muuttajat


Jaa sivu