Ajankohtaiset uutiset

Apukka Resort on Pohjois-Suomen kovin kasvuyritys

Julkaistu 5.6.2024 12:28

Kauppalehti on palkinnut rovaniemeläisen majoitus- ja ohjelmapalveluja tarjoavan Apukka Resortin Pohjois-Suomen kovimpana kasvuyrityksenä Helsingissä 4.6.2024. Suomen parhaat kasvuyritykset valitaan Kauppalehden toimesta vuosittain ja palkitaan lehden Kasvuntekijät -tapahtumassa.

Apukka Resort on vuonna 2017 perustettu täyden palvelun lomakylä Olkkajärven rannalla, 18 kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Yrityksen perustajat Markus Kolari, Harri Mällinen ja Miika Sorvari lähtivät alusta asti rakentamaan kansainvälisille matkailijoille suunnattua kohdetta, jossa olisi mahdollisuus kokea Lapin taika hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Koronapandemia löi kapuloita hyvin alkaneen yritystoiminnan rattaisiin 2020. Resort oli kokonaan kiinni puolitoista vuotta, ja toimintaa rasitti yli miljoonan euron tappiot. Omistajakolmikko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alun epävarmuuden jälkeen aloittivat työt investointien ja kasvuohjelman eteen.

Tavoitteeksi asetettiin majoituskapasiteetin merkittävä lisääminen ja 55 prosentin vuosittainen liikevaihdon kasvu seuraavan kolmen vuoden ajan. Kasvutavoite saavutettiin kahdessa vuodessa, mutta uudet tavoitteet on jo asetettu, laatua unohtamatta.

- Tällainen kasvu ei olisi yksittäiselle yritykselle mahdollista ilman Rovaniemen pitkäjänteistä työtä matkailun ja markkinoinnin eteen. Lentosaavutettavuus on avaintekijä, ja nykyisestä upeasta lentotilanteesta saamme kiittää Visit Rovaniemeä ja alueen muita matkailuyrityksiä. Vielä kun saisimme lisää lentoja kesään ja syksyyn, niin tilanne olisi optimaalinen, sanoo Apukka Resortin toimitusjohtaja Harri Mällinen.

Apukka Resortissa rakennetaan parhaillaan uutta 900 neliömetrin vastaanotto- ja ravintolarakennusta, kymmentä perhekokoista revontulimökkiä sekä reittejä ja muita aktiviteetteihin liittyviä fasiliteetteja.

Vuoden 2024 investointien arvo on noin 5,5 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan vuosien 2021–2024 investointien arvo nousee liki 18 miljoonaan euroon.

 

Mikä on Kauppalehden Vuoden Kasvuyritys -tunnustus?

Alueittain palkittavat kasvuyritykset seulotaan Alma Talentin oikaistuista tilinpäätöstiedoista. Parhaiden kasvuyritysten valitsemisessa käytetään seuraavia kriteereitä:
● Yritys/konserni on toiminut vähintään neljä vuotta.
● Yrityksen/konsernin tuorein tilikausi on päättynyt kesäkuussa 2023 (tapahtumaa edeltävän
kokonaisen vuoden kesäkuussa) tai sen jälkeen.
● Yrityksen/konsernin viimeisen tilikauden liikevaihto ylittää 1,7 miljoonaa euroa.
● Yrityksen/konsernin viimeisen tilikauden liikevaihto on kasvanut edellisestä vuodesta.
● Yrityksen/konsernin viimeisen tilikauden liikevaihto on vähintään kaksinkertainen verrattuna
kolmen vuoden takaiseen tilikauteen.

Apukka Resort Oy lyhyesti

● Perustettu 2017
● Majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalvelut
● 116 majoitusyksikköä, n. 500 petipaikkaa
● 3 ravintolaa
● 45 eri aktiviteettituotetta syksyllä ja talvella
● Henkilöstö: 110 omaa työntekijää + 40 vuokratyöntekijää + 40 alihankkijoiden työntekijää
● Liikevaihto: 12 milj. euroa (05/2023)
● Omistus: Markus Kolari, Harri Mällinen, Miika Sorvari

Lue Kauppalehden juttu TÄSTÄ LINKISTÄ

Jaa sivu