Aiheeseen liittyvät uutiset

Apukassa investoidaan ja innovoidaan nyt Rovaniemen matkailuun isolla kädellä: Yli 7,5 miljoonan euron laajennukset valmistuivat vuosien 2021-22 aikana

Julkaistu 29.9.2022 13:05

Vuonna 2017 avatussa Apukka Resortissa toimii ympärivuotisesti jo yli 20 ja sesonkina lähes sata työntekijää. Elämyksellisiä, uniikkeja majoitusyksikköjä on alueelle noussut lähes 90. Tästä kolmen paikallisen miehen omistamasta yrityksestä ei ainakaan rohkeutta ja luovuutta puutu. Kaikki ideat uniikeista revontulimajoituksista aktiviteetteihin ovat innovatiivisen tiimin omaa käsialaa. Yritystoimintaansa Apukka on ollut kehittämässä yhteistyössä myös Business Rovaniemen kanssa osallistuen muun muassa uusien Innovaatiopalveluiden kehittämistyöhön.

omistajat-4274.jpg
Apukan omistajakolmikko vasemmalta Markus Kolari (vas.), Miika Sorvari ja Harri Mällinen.

Rovaniemen Apukka Resort uskoo vahvasti kaupungin matkailun tulevaisuuteen ja etenee rohkeasti investointisuunnitelmissaan. Yksi kolmesta omistajayrittäjästä, Markus Kolari on toiminut matkailuyrittäjänä ja innovaattorina kehittäen lomakyläänsä runsaat viisi vuotta. Joka vuosi on rakennettu uutta sekä kehitetty aluetta ja palveluita.

Alkavalle syys- ja talvikaudelle on jälleen rakennettu ahkerasti uutta. On tullut uusi vastaanotto ja lobby bar, ravintola Aitan laajennus, uusi 55-paikkainen Ravintola Kota sekä lisää Apukan mallisuojattuja kaksikerroksisia Kammi Suiteja.

- Nyt meillä on jo 21 uutta omaa designia olevaa Kammi Suitea viime talveksi valmistuneiden 12 Kammin lisäksi eli nyt näitä kaksikerroksisia lasikattoisia revontulimajoituksia on jo yhteensä 33. Meillä on tarjota matkailijoille lähes ainoastaan revontulimajoitusta Kammeissa, Komsioissa ja Aurora Cabineissa. Poikkeuksen tähän tekevät vain viisi Kammi Family Suitea järvinäköalalla sekä täysin uudistettu Villa Apukka, kertoo Markus Kolari.

Aktiviteetteja on tarjolla täysi valikoima sekä syksyllä että talvella. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki aktiviteetit tapahtuvat Apukka Resortin omilla mailla ja reiteillä. Tärkeä osa elämysmaailmaa ovat myös saunat, joita on jo viisi erilaista jääsaunasta suksilla kulkevaan saunaan.

- Aktiviteetteihin on panostettu entistä voimakkaammin. Olemme hankkineet 17 eFatbikea, rakentaneet laiturin kirkkoveneretkiä varten, rakentaneet uusia kotia eri puolille Apukan maita ja kehittäneet jopa tunnelmallisen kullanhuuhdontapaikan ränneineen ja vaskauspaikkoineen. Talveksi lisätään myös moottorikelkkakalustoa sekä tehdään uusia reittejä ja parannetaan entisestään olemassa olevia reittejä.

gold-panning-apukka-resort-rovaniemi-lapland-38.jpg

Uusia elämysinnovaatiota: Apukan oma kullanhuuhdontajoki. Vaskaamassa Marika Tiikkaja, joka on aloittanut resortin omien aktiviteettien myyntipäällikkönä tänä syksynä.

Askel kohti ympärivuotisuutta

 

Apukka Resort on nyt ensimmäistä kertaa auki koko syyskauden täysimittaisena eli majoitukset, ravintola ja laaja aktiviteettivalikoima on tarjolla joka päivä 1. syyskuuta alkaen.

- Tämä on ensimmäinen askel talvikohteesta ympärivuotisuuteen. Meillä on myös kestävyystyö käynnissä eli työn alla ovat Green Keyn ja Sustainable Travel Finlandin mukaiset toimenpiteet. Tavoitteena saada sertifiointi vielä vuoden 2022 puolella, kertoo markkinointijohtaja Kaisa Heiskari.

Kauden jatkaminen on osa isompaa kehitysaskelta, joka pitää sisällään uusien fasiliteettien lisäksi investointeja henkilökuntaan. Myös aivan uusia työtehtäviä on perustettu. Taloon hotellinjohtajaksi on nimitetty Päivi Hamari ja aktiviteettien myyntipäälliköksi Marika Tiikkaja. Yhteensä tiimissä kiivaimpana sesonkina yli 100 työntekijää.
Voisi luulla, että lomakylä olisi jo valmis. Onko vuodepaikkojen määrää vielä tarkoitus kasvattaa? Lähteekö Apukan innovaattori Markus Kolarin mielikuvitus jälleen lentoon?

- Ai mitä on vielä tulossa? Apukan tarina on vasta alussa, Markus vihjaa.

Apukka Resort Oy

Majoitustyypit:
- Aurora Cabin lasi-iglut 42 kpl
- Komsio Suite 3 kpl
- Kammi Family Suite 5 kpl
- Kammi Suite 33 kpl
- Villa Apukka

www.apukkaresort.fi

Aurora Borealis over Kammi Suites in Apukka Resort Rovaniemi Lapland Finland (2).jpg
Apukan uusimpia vetonauloja ovat omat, mallisuojatut kaksikerroksiset Kammi Suitet.

Jaa sivu