Ajankohtaiset uutiset

Apua liiketoiminnan kehittämiseen kansainvälisiltä opiskelijoilta - Yrittäjä, aloita yhteistyö vastaamalla kyselyyn

Julkaistu 30.9.2021 11:32

Työharjoittelussa opiskelija pääsee kehittämään tärkeitä työelämätaitoja. Opiskelijan lisäksi uutta osaamista kertyy myös harjoittelupaikan tarjonneelle yrittäjälle, kun opiskelijan kanssa yrityksen toimintaa tarkastellaan uusista näkökulmista. Näin pohtii Riia Valvimo, joka on kaksivuotisella yrittäjän urallaan tarjonnut aktiivisesti harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. Hän haluaa innostaa yrittäjiä ottamaan harjoittelijoita myös uudessa pestissään.

riia-valvimo-and-laura-tyimofejev.jpg
Yrittäjä ja projektipäällikkö Riia Valvimo on tarjjonnut harjoittelupaikan Lapin AMKin englanninkielisessä International Business -koulutusohjelmassa opiskelevalle Laura Tyimofejeville jo kaksi kertaa.

- Yhteistyö opiskelijoiden kanssa tuo uusia ja tuoreita näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen ja antaa opiskelijoille tärkeitä näkemyksiä ja kokemuksia työelämästä, Riia Valvimo summaa.

Lapin AMKin englanninkielisessä International Business -koulutusohjelmassa opiskeleva Laura Tyimofejev on Valvimolla harjoittelussa nyt toista kertaa. Tutkintoon sisältyy yhteensä 30 opintopistettä, eli noin 800 tuntia työharjoittelua. Tyimofejev on suorittanut harjoittelua pääasiassa etänä, tänä vuonna kotimaastaan Unkarista käsin.

- On hienoa, että voin tehdä harjoittelun suomalaisessa markkinointitoimistossa, vaikka en itse suomea puhukaan. Kaikki sovitut työtehtävät on voinut hyvin tehdä etänä, Tyimofejev kertoo harjoittelustaan.

Yhteistyö toimii mutkattomasti myös englannin kielellä

Suomen kielen taitaminen ei ole välttämätöntä, sillä myös asiakastyötä ja esimerkiksi erilaisia selvitystehtäviä ja markkinoinnin tukitoimintoja voi tehdä englanniksi. Lauran lisäksi Valvimolla on samanaikaisesti ollut harjoittelussa opiskelija myös suomenkielisestä liiketalouden koulutusohjelmasta. Valvimolla tänä vuonna Lauran kanssa harjoittelua suorittava liiketalouden opiskelija Riika Saastamoinen kuvailee kv-opiskelijan kanssa työskentelyn rikastuttaneen harjoittelun sisältöä.

- Englannin kielen taito on kehittynyt paljon tämän harjoittelun aikana ja pidän sitä hyvin tärkeänä asiana tulevaisuutta ajatellen. Toivon, että yhä useammat liiketalouden opiskelijat suomenkieliseltä puolelta saisivat mahdollisuuden tehdä työharjoittelua yhteistyössä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa, Riika pohtii.

Yrittäjä, aloita yhteistyö opiskelijoiden kanssa vastaamalla lyhyeen kyselyyn

Valvimo tutkii parhaillaan lappilaisten yritysten yhteistyömahdollisuuksia International Business -ohjelmassa opiskelevien liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Syyskuussa Lapin ammattikorkeakoulussa Vastuulliset palvelut -osaamisryhmässä projektipäällikön töitä aloittava Valvimo uskoo nyt tehtävän selvitystyön olevan ratkaisevassa asemassa koulutusohjelmien kehittämissä tulevina vuosina.

- Tavoitteemme on selvittää työllistämisen ja työharjoitteluiden mahdollisuuksia ja esteitä. Olemme luoneet yrittäjille suunnatun kyselyn, johon vastaamalla yrittäjällä on myös mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa kansainvälisten opiskelijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä kohtaan, Valvimo kertoo.

Yrittäjä voi tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa esimerkiksi tarjoamalla harjoittelumahdollisuuksia tai aihetta opinnäytetyölle. Valvimon yrittäjiltä kuulemien kokemusten mukaan, opiskelijat tuovat uusia näkökulmia ja innostusta erilaisten liiketoiminnan prosessien, kuten markkinoinnin kehittämiseen. Valvimo toivoo voivansa omakohtaisten kokemustensa avulla kannustaa yrittäjiä yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa.

Yrittäjä, vastaa kyselyyn: TÄSTÄ LINKISTÄ

Jaa sivu