Uutiset

Aktivoivaa elinvoimarahoitusta yrityksille

Julkaistu 12.9.2020 12:58

Rovaniemen kaupungin kesäkuussa käynnistämän, uuden aktivoivan rahoituspalvelun toinen hakukierros käynnistyy tiistaina 1.9.2020 Business Rovaniemen toimesta. Rovaniemen Yrityspalveluseteli on yrityksille tarjottavaa lisäpalvelua, joka on tarkoitettu kehittämistoimien toteuttamiseen. Jatkossakin maksuttomiin kaupungin yrityspalveluihin kuuluu yritysneuvonta yrityksen koko elinkaaren aikana yrityksen perustamisesta yritystoiminnan lopettamiseen.

20200605_YNorth_MG_7004 kaupunginjohtaja.jpg

”Kaupunkimme elinvoima nojaa alueen yritysten hyvinvointiin, kasvuun ja kehitykseen. Siksi haluamme tarjota täydentävän rahoitusmuodon yritysten kehitystyöhön. Tämä uusi elinvoimarahoitus ei ole korona-ajan poikkeusrahoitusta, vaan avaamme sen haun kaksi kertaa vuodessa puolen vuoden välein. Seuraava haku on maaliskuussa 2021”, sanoo toimialajohtaja Jukka Kujala.     

RAHOITUSPALVELU ON PYSYVÄ LISÄKEHITTÄMISAPU PK-SEKTORILLE

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti 18.5.2020 avata ensimmäisen Yrityspalvelusetelin haun alueen yrityksille 1.6.2020 alkaen. Ensimmäisessä haussa vastaanotettiin 58 hakemusta, joista 22:lle myönnettiin kehittämisrahoitus. Ensimmäisessä haussa jaettiin 78 000 euroa. Syyskuun rahoituspäätöksiin on käytettävissä 72 000 euroa.   

Yrityspalvelusetelin toinen hakuaika on 1.-31.9.2020. Rahoituspäätökset on tavoitteena tehdä sujuvasti vielä lokakuun aikana. Business Rovaniemi käy hakemukset läpi ja tekee esityksen seteleiden saajista. Päätökset seteleiden saajista tekee toimialajohtaja.   

“Suosittelemme yrityksiä paneutumaan hyvän hakemuksen tekemiseen. Hyvin täytetyt hakemukset sujuvoittavat päätöksentekoa huomattavasti. Koska jaamme niukkuutta, on merkityksellistä, että saamme päätöksentekijöinä oikean ja riittävän kuvan kehityshankkeesta”, opastaa yrityskehittäjä Merja Majanen Business Rovaniemestä

Rovaniemen kaupungin yrityspalveluiden myöntämän yrityspalvelusetelin arvo on 2 500 euroa (alv 0 %) tai 5 000 euroa (alv 0 %), josta yritysten omavastuuosuus on 20 %. Yrityspalveluseteli on voimassa 6 kk. Yrityspalveluseteli on tarkoitettu pysyväksi paikalliseksi palvelumalliksi. Kaupunki päättää vuosittain siihen varattavan määrärahan, joka on tänä vuonna 150 000 euroa.  Yrityspalvelusetelin hakuja järjestetään kaksi kertaa vuodessa. 

”Uusi yrityspalveluseteli tuo perinteiseen yritysneuvontaan aiempaa kohdistetumpaa, erikoistuneempaa ja aktivoivampaa elinvoimapalvelua, jolla haluamme auttaa mahdollisimman konkreettisesti alueen yrityksiä kasvuun ja kehitykseen. Osoitamme yritysten käyttöön asiantuntijapalveluita kehitystyötä toteuttamaan, jolloin edistämme myös yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä kaupungissamme”, Majanen sanoo.

LUOTETTAVA KUMPPANI -REKISTERISTÄ YRITYS LÖYTÄÄ ASIANTUNTIJAT SETELIN PALVELUNTUOTTAJIKSI

Asiantuntijayritykset voivat hakeutua Yrityspalvelusetelin palveluntuottajiksi jatkuvalla haulla ja rekisteröitymällä Luotettava Kumppani -rekisteriin.  Yrityspalvelusetelin tuottajiksi on tällä hetkellä valittu 85 hakemuksesta 36 paikallista ja pääosin pohjoissuomalaista, Luotettava Kumppani – kriteerit täyttävää asiantuntijaa. Palveluntuottajien valikoimaa täydennetään jatkuvalla haulla. Yritys valitsee sähköisestä rekisteristä oman tarpeensa mukaisen palveluntuottajan rahoituspäätöksen saatuaan. 

Yrityspalvelusetelistä lisätietoa, yrityspalvelutuottajarekisteri sekä hakukanava löytyvät Business Rovaniemi nettisivuilta https://businessrovaniemi.fi/palvelut-yrityksille/yrityspalveluseteli/

Lisätietoja:
Jukka Kujala, 040-6402718, toimialajohtaja
Merja Majanen, 040 132 7604, yrityskehittäjä merja.majanen@rovaniemi.fi

Jaa sivu