15. Arctic Design Week käynnistyy ensi viikolla

Julkaistu 13.3.2023 14:17

Rovaniemellä järjestettävä muotoiluviikko Arctic Design Week käynnistyy jo 15. kerran ensi viikolla. Juhlavuoden tapahtumaviikko sisältää yli 80 eri tapahtumaa.

Osmo-Ikonen_2_kuva_-Atte-Malaska.jpg
Osmo Ikosen keikalle pääsee maksutta, kun saapuu Pilkkeen ja Arktikumin aukealle maanantaina 20.3. klo 20 juhlimaan Arctic Design Weekin avajaisia.

Vuosittain viikolla 12 Rovaniemellä järjestettävä maailman pohjoisin muotoilufestivaali on tapahtumaviikko, joka tuo paikallista kulttuuri- ja taideosaamista näkyväksi niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Tämän vuoden kohokohtiin kuuluu maanantaina 20.3. Pilkkeen ja Arktikumin aukiolla juhlittavat yleisöavajaiset, joita tähdittää laulaja, lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Osmo Ikonen. Kaikelle kansalle on luvassa lämmintä juotavaa, musiikkia ja yhdessäoloa kello 20-21. Avajaisiin on vapaa pääsy.

Koko muotoiluviikon ajan Rovaniemellä käynnissä on myös Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaali, joka kattaa kulttuurimuodot moneen makuun. Tarjolla on 20.-26.3.2023 muun muassa elokuvia, käsityötä ja kuvataidetta, kirjallisuutta, tanssia, musiikkia ja teatteria.
LUE LISÄÄ: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/topic/5f6ddd761a5a116cf32e0d89

Viikonlopun menovinkki on Rovaniemen kaupungintalolla järjestettävä ÄÄRI Arctic Design Market. Suomalaisia, skandinaavisia ja lappilaisia designtuotteita esitteleville ÄÄRI-messuille on ilmainen sisäänpääsy lauantaina ja sunnuntaina 25.-26.3.2023.
LUE LISÄÄ: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/topic/5f6dde121a5a116cf32e0d8a

sivu 20 The Meänland Promo (1).jpg

Haaparantalainen meänkielinen reggaeyhtye The Meänland mukana Lordin aukion Attention! -juhlassa.

Lordin aukion suuri hyväntekeväisyystapahtuma

Juhlavuoden muotoiluviikko huipentuu sunnuntaina Lordin aukiolla suureen juhlaa, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Hyväntekeväisyystapahtuman lumisella catwalkilla nähdään tänäkin vuonna odotettu Arctic Fashion Show. Illan musiikista vastaa The Meänland.

Arctic Fashion Show - näytökset tuottaa Fashion Model Agency. Yleisö pääsee nauttimaan Lapin arktisesta mystiikasta ja lumosta sekä Pohjois-Suomen sekä valtakunnallisten yritysten ja muotisuunnittelijoiden luomuksista. Näytöksessä mukana on myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden mallistoja. Yhtenä kantavana teemana toimii vastuullisuus ja kestävä kehitys.

Arctic Fashion Show tuo catwalkille ammattimallien lisäksi lappilaisia malleja ja arktisuuden teema tulee näkymään kaikessa aina malleja, mallistoja, stailauksia, musiikkia sekä visuaalista ilmettä myöten..

Tapahtuma on hyväntekeväisyystapahtuma, jolla kerätään varoja Ukrainan sodan uhreille. Keräysvarat käytetään Ukrainassa ja sen naapurimaissa muun muassa lasten suojaamiseen talven kylmyydeltä.

Koko Attention -juhla toteutetaan yhteistyössä Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n kanssa.

Arctic Design Week

- Muotoilijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöstä liikkeelle lähtenyt tapahtuma
- Kaupunkilaisten, yritysten, opiskelijoiden ja kulttuuritoimijoiden kohtaamispaikka.
- Pääjärjestäjät Rovaniemen kaupunki ja Lapin korkeakoulukonserni.
- Viikko on Rovaniemen kaupungin omistaman ja rekisteröimän Arctic Design Capital -tavaramerkin näkyvin toimintamuoto ja tapahtuma on myös kansainvälistä World Design Weeks -verkostoa.

https://www.arcticdesignweek.fi/

etusivu messut valtaavat kaupungintalon.jpg
Visuaalisia elämyksiä tarjoavat Ääri-messut valtaavat kaupungintalon viikonloppuna 25.-26.3.2023.

Jaa sivu