Neljä sisustusalan yritystä löi hynttyyt yhteen

Rovaniemen Aittatiellä on avattu täysin uudistettu sisustajan suurmyymälä, joka on syntynyt neljän yrityksen yhteisvoimin.

Samassa yhtenäisessä tilassa toimivat nyt Rovaniemen Väri ja Matto Oy, Keittiömaailma, Lapin Lattiamestarit sekä toimitilakalusteisiin ja julkisiin tiloihin erikoistunut Modeo.

Rovaniemeläisten yrittäjien yhdessä luoma yhteistyömalli on omaperäinen. Tavanomaisten liiketilojen rinnalle on luotu sisustajan virikkeellinen olohuone, josta löytyy muun muassa showroomeja sekä vuokrattavia neuvottelutiloja ja pop up -toimistoja rakennusalan ammattilaisille kuten arkkitehdeille, sisustussuunnittelijoille ja remontti- ja rakennusliikkeille.

”Tämä on meille iso satsaus kilpailukykyyn taloudellisesti vaikeina aikoina, jolloin moni laittaa pillit pussiin. Me taas ajattelemme, että juuri nyt tämä on tehtävä, sanoo 50-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävän Rovaniemen Väri ja Matto Oy:n yrittäjä Mervi Kaukua.

Yhteensä yritykset ovat investoineet suurmyymäläänsä yli 400 000 euroa. Tämä on merkittävä satsaus koko rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla, jonka kehitys on viime aikoina ollut miinusmerkkistä.

Uskoa pohjoiseen yrittäjyyteen luo osaltaan myös Värisilmä-ketju, joka toi Rovaniemen uuteen myymälään Värisilmä Color Cafe shop -konseptinsa. Suomen ensimmäinen Värisilmä Color Cafe Showroom avattiin vasta pari viikkoa sitten Espoossa.

“Perheyrityksemme on ollut Värisilmä-ketjussa aina erittäin aktiivinen toimija. Muun muassa Tunnetila -sisustuspalvelu on meidän kehittämämme, ja nythän se on käytössä koko Suomessa. Ideamme innostavat myös etelässä”, kertoo Kaukua, joka toimii Rovaniemen Väri ja Maton yrittäjänä yhdessä veljensä Matti Poikajärven ja enonsa Tapio Ylipaavalniemen kanssa.

Uuden suurmyymälän pääidea on tarjota asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella koko remontti- tai sisustusprojekti alkaen suunnitteluvaiheesta käytännön toteutukseen ja asennukseen asti.

”Nykyihmiset ovat kiireisiä eikä vaadittavia kädentaitoja välttämättä hallita. Meiltä hoituvat yhdellä kertaa kaikki asunnon pinnat, keittiö-, kylpyhuone- ja eteiskalusteet sekä toimistotilat. Myös huonekalu- ja verhosuunnittelu onnistuu kumppaniemme kautta.”

Keskittäminen tähtää myös siihen, että ammattilaisrakentajat ja remontoijat saisivat keskittyä ydinosaamiseensa, kun esimerkiksi huoneistojen ostajia autetaan materiaalivalinnoissa ja toimituksissa. Samoin yhteistyötä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa on aikomus tiivistää. Tähän yksi keino on pop up -toimistot, joita tarjotaan veloituksetta alan ammattilaisille.

”Mallistot uudistuvat jatkuvasti. Meillä on ajantasainen kohdetuotekirjasto sekä tuotteiden livemallit, jotka kertovat enemmän tuotteista ja väreistä kuin nettikuvat. Voimme auttaa suunnittelijoita omalta osaltamme pysymään ajan tasalla tuoteuutuuksista.”