Mr Lordi tuo näyttelynsä kotikaupunkiinsa Rovaniemelle

Tukholman Abba-museossa sekä Helsingissä ja Savonlinnassa ihastuttanut euroviisuvoittaja Lordin elämäntyötä esittelevä näyttely avataan osana Arctic Design Weekin ohjelmaa. Lordi on mukana myös kotikaupungissaan järjestettävän muotoiluviikon seminaarissa, jossa hän kertoo luomistyöstään monsterimiehen univormun takana. Lisäksi hän tapaa fanejaan muotoiluviikon Keskiviikko Karnevaali -perhetapahtumassa.

ExtraLordinary-niminen näyttely avaa ovensa Rovaniemen Lordin aukion reunalla sijaitsevassa Sampokeskuksessa. Kauppakeskukseen rakennettavassa näyttelytilassa on esillä taiteilijan omia maalauksia ja piirustuksia kuten Lordi-pitkäsoittojen kaikki alkuperäiset kansimaalaukset, joista muutama on näytillä aivan ensimmäistä kertaa.

Näyttelyn keskiössä on Lordin koko bändin vuosien varrella käyttämät esiintymisasut ja maskit. Erilaisia mielikuvituksellisia asuja löytyy näyttelystä toistakymmentä. Lisäksi ihasteltavissa on muun muassa yhtyeen käyttämää rekvisiittaa.

ExtraLordinary -näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna yleisölle Sampokeskuksessa ma-pe klo 12-18 ja la klo 12-17. Näyttely jatkuu 11.4.2019 asti.

Lordi muotoiluviikon perhetapahtumassa ja pääseminaarissa

Rovaniemen oma monsteri on mukana nimikkoaukiolleen ja sisälle Sampokeskukseen levittäytyvässä perhetapahtumassa. Hän ei laula, mutta tervehtii fanejaan 20. maaliskuuta näyttelytilassaan kello 16 alkaen. Keskiviikko Karnevaali tuo illan aikana Lordin aukiolle muun muassa tulitaidetta, livepiirtäjiä, performansseja ja pop up -tanssiesityksiä.

Lordi nousee myös kulttuuritalo Korundin seminaarilavalle Arctic Design -seminaarissa perjantaina 22. maaliskuuta.

”Puhun seminaarissa siitä, mitä kaikkea Lordin kokonaisvaltaisen tarinan ja visuaalisen maailman luominen pitää sisällään. Käyn läpi koko prosessia”, Mr Lordi kertoo.

Maailman pohjoisimman muotoiluviikon kaksipäiväinen Arctic Design -seminaarikokonaisuus keskittyy viikon ajan tämän vuoden teemaan “Onnellisuutta Designilla”. Kahden päivän aikana yhteensä 13 muotoilun ja liike-elämän ammattilaista kertoo oman tulkintansa teemasta ja siitä, kuinka se kytkeytyy heidän alaansa ja yritykseensä. Seminaarilipun hintaan sisältyvät aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. LIPPUKAUPPA TÄSSÄ LINKISSÄ

MR LORDIArctic Design Weekin järjestää Rovaniemen kaupunki ja Business Rovaniemi / Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Lapin ammattikorkeakoulun, Sampokeskuksen, kauppakeskus Revontulen sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. www.arcticdesignweek.fi