Marjo sisustaa siveltimellä

Lähes kolmen kuukauden ajan rovaniemeläisen Marjo Saarisen päivät kuluivat samalla tavalla. Aamulla hän pakkasi pensselit ja maalit mukaansa ja käänsi autonsa keulan kohti Napapiiriä. Syntyi yhteensä 85 erilaista seinämaalausta Santa Claus Holiday Villagen uusien lomahuoneistojen seinille.

Työrupeama oli massiivinen, sillä Marjo sisusti maalaten puolensataa lomahuoneistoa. Kukin huoneisto sai persoonallisen, käsityönä luodun ilmeen. Maalaukset hän toteutti suoraan seinään remontti- ja erikoismaaleilla.

”Teen erikoismaalaukset aina vapaalla kädellä, ilman sapluunoita. Santa Claus Holiday Villagen yrittäjät Inga ja Marko Jääskö tilasivat minulta jokaiseen uuteen paritalohuoneistoonsa neljä koristekuvioseinää sekä yhden Lapin luonnosta inspiraationsa saaneen kuvan.  Maalasin lukemattomia poroja sekä Lapin kasveja ja lintuja”, kertoo Marjo.

Urakka oli haastava ja työläs, mutta juuri sitä työtä mistä hän alan ammattilaisena nauttii.

”Erikoismaalaus on erityisosaamistani, jota toteutan suurella ammattiylpeydellä. Aiheen valinnassa vain taivas on rajana. Se on todella innostavaa!”

Leikkipaikan seinä_ Design Saarinen
Satumaiset leikkihuoneen seinät ovat Marjo Saarisen bravuureja.

Yleensä Marjo maalaa asiakkaansa toiveiden mukaisesti joko esittävän teoksen, erikoispintaa tai esimerkiksi yrityksen logon. Hänen uniikkia siveltimen jälkeään voi ihailla Rovaniemellä muutamissa hoivakodeissa, majoitusliikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa.  Moni on tilannut myös lastenhuoneeseen satumaisen maalauksen.

”Olen maalannut aina, lapsuudesta asti. Sitten seurasivat kuvaamataitopainotteiset yläaste ja lukio sekä lopulta Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, josta valmistuin jouluna 2014”.

 

32-VUOTIAS MARJO on ehtinyt opiskelujensa lomassa hankkia jo lähes kuuden vuoden työkokemuksen sisustamisen erikoisliikkeessä, Rovaniemen Värissä ja Matossa.  Tänä keväänä taiteen maisteri päätti kuitenkin ottaa rohkean askeleen ja ryhtyä yrittäjäksi. Design Saarinen rekisteröitiin maaliskuussa 2016.

”Työvuosinani Rovaniemen Väri ja Matossa olen saanut valtavasti oppia alan rautaisilta ammattilaisilta ja tilaisuuden tehdä yhteistyötä mahtavien asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Oman yrityksen perustamisen päätös syntyi pikku hiljaa.”

Marjon kollegoja eli erikoismaalareita Lapissa ei tiettävästi ole montaa, joka omaltaan osaltaan kannusti naista hyppäämään yrittäjän uralle.

”Sisustussuunnittelijana vahvuuteni ovat kokonaisuuksien hahmottamisessa, värien ymmärtämisessä ja käytössä sekä vankassa materiaalien ja markkinoiden tuntemisessa. Inspiroidun pinnoista, materiaaleista ja tapettikuoseista.  Erityisen innostavaksi koen, jos asiakkaalla itsellään on vanhoja esineitä tai huonekaluja, joilla on vahva tunnearvo ja tarina takanaan.”

Oman  sisustusunelmansa Marjo toteutti puolisonsa kanssa viime kesänä ostaessaan alkuperäisessä asussaan olevan 1970-luvun omakotitalon.

”Paneudun oman kotini sisustukseen samalla tavalla kuin jokaiseen työprojektiini eli täydellä sydämellä ja keskittyneisyydellä. Jokainen sisustuskohde on ainutlaatuinen”.

 

 

Choco Delin seinät
Choco Delin seinillä Marjon taidonnäytteitä.