Liukkaat kelit pitävät apuvälineammattilaisen kiireisenä

Kuvassa: Yrittäjä Kaisa Repo sorvin äärellä. Kipsin työstöhuoneessa  valmistuu yksilöllisiä tukipohjallisia ja kenkiä.

Lapin Apuvälinepalvelu muutti ja muuttui ApuLapiksi

Tähän aikaan vuodesta meillä Suomessa kaatuillaan. Haittaan tai vammaan johtavia liukastumisia sattuu lähes 200 000 joka vuosi. Ilmatieteenlaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan peräti neljä kymmenestä suomalaisesta on liukastunut kahden kuluneen talven aikana.

”Ensiarvoisen tärkeää olisi huolehtia siitä, että talvikengät ovat pitävät. Tehokkaimpia ratkaisuja ovat liukuesteet ja nastakengät, jotka onneksi ovat kasvattaneet suosiotaan. Koko jalan alle tuleva liukueste on turvallisin, mutta ikäihmisille suosittelisin myös kävelysauvoja, potkuria ja rollaattoria avuksi talvikävelyyn, neuvoo rovaniemeläinen apuvälineteknikko Kaisa Repo.

Pääkaupunkiseudulla kouluttautunut ja työkokemusta kartuttanut Kaisa Repo palasi Lappiin vuonna 2009, josta lähtien hän on harjoittanut harvinaista ammattiaan omassa yrityksessään. Yritys on ainoana Lapissa erikoistunut erityisjalkine-, tukipohjallis-, painevaate- ja pyörätuoliasiakkaiden palveluun. Keskeistä asiakaskuntaa ovat myös ortoosiasiakkaat sekä lapset, joiden jalkojen virheasentoja korjataan pohjallisilla ja erityiskengillä.

”Apuvälineteknikko nimike ei anna oikeaa kuvaa työmme luonteesta, sillä palvelumme on erittäin ihmisläheistä. Otamme mittoja, sovitamme ja ohjaamme kädestä pitäen apuvälineen käyttöön eli tarjoamme takuuvarmasti hidasta palvelua”, kuvailee Kaisa.

team-apulappi
ApuLapin tiimi viihtyy uusissa, värikkäissä tiloissa. Vasemmalta jalkaterapeutti Mira Hyötylä, painevaatteista, lasten apuvälineistä ja valmisapuvälineistä vastaava fysioterapeutti Sari Juopperi, ja apuvälineteknikko Kaisa Repo sekä moniammatillista tiimiä johtaja Konsta Repo.

 

YHDEN NAISEN apuvälinepajana aloittaneessa Lapin Apuvälinepalvelu Oy:ssä eletään nyt  suurten muutosten talvea. Joulukuun alussa yritys on muuttanut Saarenkylästä isompiin tiloihin Lapin Keskussairaalan lähelle Porokadulle. Samalla se on saanut myös uuden nimen ja toimitusjohtajan. Lapin Apuvälinepalvelu on nyt ApuLappi, jonka myötä johtajan pöydän taakse istui Kaisan aviomies ja yhtiökumppani Konsta Repo.

”Nimi oli hyvä vaihtaa, sillä Rovaniemen kaupunki muutti apuvälinelainaamonsa nimen Apuvälinepalveluksi. Näin vältämme asiakkaamme turhilta sekaannuksilta”, uusi toimitusjohtaja sanoo.

Seitsemässä vuodessa ApuLappi on kasvanut nelihenkiseksi yritykseksi, joten vanhoissa toimitiloissa alkoivat tulla seinät vastaan.

”Ajelin taannoin vanhaa kotitietäni Porokatua pitkin ja päätin käydä kurkkaamassa mitä Postin vanhoille tiloille kuuluu. Olin haaveillut noista tiloista jo yrityksen perustamisesta asti. Muutto Porokadulle on tuonut paljon hyviä lapsuusmuistoja mieleen. Onhan tämä vähän niin kuin kotiin palaisi”, myhäilee Kaisa.

Porokadulla työtiimi on saanut entistä tilavammat vastaanotto- ja pajatilat sekä paljon toivotun, apukahvoilla varustetun asiakasvessan. Remontissa tehtiin myös mittatilauksesta yrityksen tarpeisiin sopivat hiomahuone, kipsin työstöhuone sekä poistoimulla varustettu liimahuone.

”Uusien toimitilojen suunnittelussa rakennusinsinööri-isäni on ollut suurena apuna. Siinä missä minä ja työkaverini tiedämme työtilatarpeemme, isäni on piirtänyt ne toimivaksi kokonaisuudeksi”, Kaisa kiittelee.

ApuLapin asiakkaat tulevat Rovaniemen lisäksi eri puolilta Lappia. Kerran viikossa Kaisa myös matkustaa maakunnassa pitämässä vastaanottoja terveyskeskuksissa.

”Kun menen pitämään vastaanottoa, niin siellä odotetaan Kenkä-Kaisaa. En tietenkään loukkaannu vääristä nimikkeistä, mutta yritän aina korjata sekä tehdä ammattinimikettämme ja koko apuvälinealaa tunnetummaksi”.