Likiliike lanseeraa oman tuotteiston

“Hieno mahdollisuus nostaa paikallisia tuotteita myös matkailijoiden tietoisuuteen”

Yrittäjäyhteisö Likiliike lanseeraa ystävänpäivänä 14. helmikuuta uuden Liki-tuotteiston. Liki-tuote -sertifikaatin käyttöoikeus voidaan myöntää Rovaniemellä valmistetuille, suunnitelluille tai kootuille tuotteille. Tuotteiden paikallisuusaste tulee olla vähintään 60 prosenttia.

Kyseessä on sertifioitu tuotteisto, jolla halutaan vastata paikallisten kuluttajien ja Rovaniemen voimakkaasti kasvavan matkailijajoukon toiveisiin. Mukaan Likiliikkeen omaan tuotteistoon on ensimmäisessä vaiheessa valittu seitsemän erilaista tuotetta poronlihasäilykkeestä poronnahkaiseen luottokorttitaskuun sekä käsintehdyistä suklaasta uniikkeihin koruihin.

”Tuotteita tullaan myymään muun muassa Visit Rovaniemen matkailuinfossa, jossa kansainväliset asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita aidoista, paikallisista tuliaisostoksista. Tämä on siis hieno mahdollisuus tuoda Rovaniemen omia tuotteita matkailijoiden tietoisuuteen”, sanoo Likiliikepäällikkö Marika Tiikkaja.

Aivan kuten Avainlippu-merkistä tunnistaa Suomessa valmistetun tuotteen tai Suomessa tuotetun palvelun Likituote-merkki kertoo tuotteen ja palvelun rovaniemeläisestä alkuperästä sekä rovaniemeläistä työtä edistävästä vaikutuksesta.

”Kaikki Likiliikkeet voivat omilla tuotteillaan hakea mukaan tuotesarjaan. Ehdotetun tuotteen rovaniemeläisyysasteen arvioinnissa otamme luonnollisesti huomioon tuotteen alkuperän, raaka-aineet ja tarvikkeet, mutta painoarvoa annamme myös pakkausaineille ja -tarvikkeille, muuttuville ja kiinteille henkilöstökustannuksille, alihankinnoille, tuotekehityskustannuksille sekä muille välillisille kustannuksille”, Tiikkaja kertoo.

Kaikkien aikojen ensimmäiset Liki-tuotteet tulevat myyntiin Likiliikkeen omaan verkkokauppaan ja valikoitujen jälleenmyyjien hyllyihin helmikuun aikana.

ENSIMMÄISET LIKITUOTTEET

  • Choco Deli / Suklaa
  • Lohiapaja Oy / Poronlihasäilyke
  • Mandragora / Arktik Coffee, Kaamos
  • Mainoa Design / Aulikki-korvakorut sekä -riipus
  • Lapin Krassi / Ruoka-annos
  • Wigel / Ahku -korttitasku ja Ailo-korttipussi