Lieven De Rycken intohimosta syntyy Rovaniemelle urbaani Edge Gallery

Rovaniemeläistyneen, belgialaislähtöisen Lieven De Rycken harrastus on kerätä pop- ja katutaidetta eri puolilta maailmaa. Nyt hän tekee Rovaniemellä kulttuuriteon avaamalla pääsymaksuttoman taidegallerian Kahvila Kauppayhtiön tiloissa.

Tiettävästi vastaavia, vain poptaiteeseen keskittyneitä gallerioita ei ole muita Suomessa. Pop art on keräilykohteena haastava, sillä sitä on tarjolla melko vähän.

”Matkustelen maailmalla metsästämässä helmiä, joista itse innostun. Viimeisin löytöni on punainen bulldoggi, johon silmäni nauliutuivat hiljattain Roomassa. Haluan tämän näyttelyn avulla näyttää, miten taide voi olla runsasta, pirskahtelevaa, kaunista ja hauskaa”, sanoo Lieven.

Aktiivisena pyöräilyharrastajana ja pyöräilyvarusteiden maahantuojana tunnetun miehen intohimo arkkitehtuuriin, designiin ja taiteeseen alkoi jo hänen teinivuosinaan.

”Kiinnostukseni on lähtenyt lapasesta eivätkä kotimme seinät enää riitä. Haluan tarjota rovaniemeläisille ja kaupungin matkailijoille mahdollisuuden ihailla esineitä ja maalauksia kaikille avoimessa galleriassa. Totta kai toivon, että joillekin näistä esillä olevista töistä löytyisi parempi paikka jonkun toisen kodissa tai vaikka ravintolan seinällä”, hän kertoo.

Lieven haluaa kiittää Kauppayhtiön yrittäjä Antti Kuhaa, joka sisustuksen harrastajana innostui galleriasta heti ensikuulemalta. Tilat olivat vapautuneet, kun Hih!Hi-kauppa sulki ovensa.

”Lievenille galleristin työ sekä tilojen ja kotien suunnittelu on bisnestä, mutta itse sytyin puhtaasti rakkaudesta lajiin. Haluan edistää kaupunkikulttuuria kaikin tavoin. Edge Gallery sopii muutenkin Kauppayhtiön tyyliin ja ilmapiiriin”, Kuha sanoo.

Kahvila Kauppayhtiön aukioloaikoina oviaan auki pitävän Edge Galleryn avajaisia vietetään osana Valtakadun Arctic Design Summer -tapahtuman avajaisia perjantaina 14.6.2019 klo 18 alkaen

Lisätietoja: Lieven De Rycke info@edge.fi