Rovaniemeläiselle kuusenkerkkäjauheelle kunniamaininta Vuoden Luomutuote -kilpailussa

Rovaniemeläisen Arctic Warriors Oy:n kuusenkerkkäjauhe on saanut kunniamaininnan Vuoden Luomutuote 2019 -kilpailussa. Palkinto on jaettu Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talossa keskiviikkona 2. lokakuuta.

Luomuliiton järjestämässä kilpailussa kunniamaininnan ansainnut KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhe tuo Lapin metsät ruokalautaselle.

– Kuusenkerkät on todellista perinteistä suomalaista superfoodia, joka vastaa hyvin nykypäivän hyvinvointi- ja lähiruokatrendeihin. Uskomme, että palkitsemisen tuoma näkyvyys tekee tästä ulkomaisten superfoodien huumassa unohtuneesta villiyrtistä entistä tutumman suomalaisille, tuotepäällikkö Katja Misikangas iloitsee.

Kerkän raaka-aine on poimittu käsin Lapin puhtaista metsistä maaomistajien luvalla, mikä tuo metsänomistajille ja kerääjille lisätuloa. Kerkkien keruu lisää metsien monimuotoista hyödyntämistä.

– Kunniamaininnalla haluamme nostaa esille Suomen metsien vajaakäytetyt keruutuoteaarteet, joiden markkina etenkin luomusertifioituina kasvaa kansainvälisesti hurjaa vauhtia, kommentoi Luomuliiton elintarvike- ja keruuasiantuntija Jaana Elo.

Pakastekuivauksen ansiosta tuotteessa on tallella intensiivinen ja aito metsäinen tuoksu ja maku, jotka hurmasivat kilpailun tuomariston.

– Arvopohjamme mukaisesti tuote on 100 % luonnollinen eli siinä ei ole mitään lisättyä tai poisjätettyä. Jauhetta on helppo nakata sekaan ruokiin ja juomiin kuten trendikkääseen kuusenkerkkälatteen. Tuotteeseen ovat ihastuneet kuluttajien lisäksi monien huippuravintoloiden keittiömestarit, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen.

Luomuliitto palkitsee kiinnostavimmat luomutuotteet vuosittain. Valintaan vaikuttavat tuotteen maun ja pakkauksen lisäksi sen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali.

Palkintoraatiin kuuluvat Katja Tapio (valikoimajohtaja, S-ryhmä), Anni-Mari Syväniemi (toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry), Timo Lepistö (keittiöpäällikkö, Finlandia-talo), Pauli Talvitie ja Jaana Elo.

Arctic Warriorsin kuusenkerkkäjauhe on aiemmin saanut kunniamaininnan Visit Finlandin Finrelax-kilpailussa, ja se on valittu viralliseksi Suomi 100 -tuotteeksi. Tuotetta on saatavilla kaupoista kautta maan.

Lisätietoja:
Katja Misikangas, tuotepäällikkö 0400 391 656 katja.misikangas@arcticwarriors.fi

Tuija Kauppinen, myynti- ja markkinointipäällikkö 050 493 6573 tuija.kauppinen@arcticwarriors.fi

Arctic Warriors Oy lappilaisia luonnontuotteita jalostava yritys Rovaniemen Narkauksen kylältä. Yrityksellä on takanaan oma villiyrttien kerääjäverkosto, joka huolehtii siitä, että maailman villeimmät yrtit saadaan kaikkien tehosekoittimiin ja huulille. www.arcticwarriors.fi