Lapin Koneyrittäjien puheenjohtaja Teuvo Strand Hydroscand-yrittäjäksi Rovaniemelle

Pitkän linjan konealan yrittäjä Teuvo Strand siirtyy maanrakennuspuolelta myyntitehtäviin aloittaessaan letku- ja johdinkomponenttitoimittaja Hydroscandin kauppiaana Rovaniemellä. Hydroscandin uusi, noin 240 neliön myymälä toimii jo, mutta avajaiset pidetään Rovaniemen teollisuuskylässä lokakuun puolivälissä.

Hydroscandilla on laaja letku- ja liitinvalikoima hydrauliikkaan, teollisuuteen ja pneumatiikkaan. Sen valikoimiin sisältyvät myös alan muut tuotteet kuten adapterit ja venttiilit. Koko tuotevalikoima on suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin muun muassa pakkas-, kulutus- ja korreesiokestävyyden osalta. Tuotteita käytetään ensiasennus- ja varaosina äärimmäisissä olosuhteissa muun muassa kaivoksissa sekä maanrakennus- ja metsänkorjuukoneissa.

Hydroscand-konserni aloitti toimintansa vuonna 1969 Tukholmassa. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1997 ja toimipisteitä on nyt yhdeksän. Yhtiön toimintaperiaatteisiin kuuluu keskeisesti toiminta lähellä asiakasta.

”Hydroscand etsi uutta yrittäjää Rovaniemelle ja tämä uusi aluevaltaus tuntui nyt sopivalta minulle. Kokemuksen lisäksi tunnen sekä kunnallisen sektorin että paikallisen yrittäjäkunnan ja heidän tarpeensa”, Strand sanoo.

Uusi kauppias haluaa olla itse mahdollisimman paljon paikalla myymälässä. Yli 30 vuotta maanrakennusalalla on opettanut, että kun kalusto on töissä, tarvitaan varaosat mahdollisimman pian – myös virka-ajan ulkopuolella.

”Haluan palvella mahdollisimman joustavasti asiakaskuntaamme, joka koostuu muun muassa kaivosalasta, alueen metallialan yrityksistä sekä maanviljelijöistä, joilla on tarvetta erilaisille hydrauliikkatuotteille sekä mahdollisille päivystyspalveluille”, kertoo Strand.

Hydroscand Suomen toimitusjohtaja Henry Tuomola on tyytyväinen Teuvo Strandin rekrytoinnista.

”Olen iloinen, että olemme löytäneet Rovaniemen toimipisteen vetäjäksi henkilön, joka tuntee paikalliset yrittäjät ja pohjoisen vaativat olosuhteet sekä on sitoutunut kehittämään tuotevalikoimaa ja palvelua koko Lapin alueella”, Tuomola toteaa.

Hydroscand Rovaniemi työllistää alkuvaiheessa kaksi työntekijää.