Koko kehon lepopaikka on avattu

Kaikilta Rovaniemen liikuntasaleilta ja hyvinvointiyrityksistä saa helpotusta ja virkistystä kiireiseen arkeen, mutta tunti meidän asiakkaana vastaisi rentouttavaa mökkimatkaa tunturiin.

”Kaikilta Rovaniemen liikuntasaleilta ja hyvinvointiyrityksistä saa helpotusta ja virkistystä kiireiseen arkeen, mutta tunti meidän asiakkaana vastaisi rentouttavaa mökkimatkaa tunturiin.”
Tällainen oli rovaniemeläisen Seija Koskelan ja hänen kumppaninsa Juha Lehmosen visio siitä, että työn, arjen ja vapaa-ajan stressaamat ihmiset voisivat löytää läheltä kotiaan sellaisen levähdyspaikan kuin rento tunturiloma on parhaimmillaan. Ja paljon edullisemmin, kallista aikaakin säästäen.

Pariskunta on luonut Rovakadulle omannäköisensä, kaikkia aisteja lempeästi kohtelevan ympäristön, jossa on hiljaista ja harmonista. Koko liikeidea on yhdessä ideoitu. Jopa yrityksen logossa ja tilojen sisustuksellisissa yksityiskohdissa toistuva noitarumpusymboli on kaksikon itse ruutupaperille luonnostelema. Siinäkin toistuvat joogan kuviot Lapin mystiikkaan yhdistettynä.

Pitkäaikainen unelma omasta, stressinhallintaan keskittyneestä yrityksestä kasvoi lopulta kutsumukseksi ja liikeideaksi. Jumppaavan Rovaniemen ”julkkis”, peräti kolmelta eri yksityiseltä kuntosalilta tuttu ryhmäliikuntaohjaaja Seija on maaliskuussa avatun Wellness Loungen henkinen ja sisällöllinen kätilö. Juha taas on laittanut itsensä likoon remontoidessaan tyhjiin liiketiloihin hyvinvointielämyksiä tarjoavat tilat. Jatkossa hän panostaa yrityksen myyntiin ja markkinointiin.
– Meidän mielestämme täältä pohjoisesta puuttui stressinhallintaan ja kehonhuoltoon erikoistunut hyvinvointikeskus. Kovan työpäivän jälkeen rankka treenitunti tuo psyykkisen stressin rinnalle vielä fyysisen stressin. Entäpä jos pysähtyisimme välillä kuuntelemaan kehoamme?

Nyt 35-vuotias Seija uskoo tuntevansa stressin merkit, sillä hän itse ehti hajottamaan itsensä rajulla ja liialla treenillä ilman kehonhuoltoa. Mitä enemmän hän oppii kehon ja mielen harjoituksista, sitä enemmän hänen tiedonhalunsa kasvaa. Hän on muun muassa opiskellut FAF Personal Traineriksi, vyöhyketerapeutiksi, joogaopettajaksi sekä viimeisimpänä yin-jooga-opettajaksi valmistuen toukokuussa 2015.
– Fysioterapeuttina olen sitä mieltä, että liike voi olla lääkkeemme. Ohjaajana olen erittäin kiinnostunut anatomisista linjauksista sekä kehon oikeista linjoista, jotta voimme välttyä mahdollisilta vaurioilta. Opiskelen jatkuvasti lisää ja tuon oppimaani ohjaukseen sekä asiakkaiden tietoon, hän kertoo.

Uutuuslajina Wellness Lounge esittelee Wall Trainingin, joka tehdään kirjaimellisesti seinällä. Laji on harvinaista herkkua, sillä samanlaisia joogaseiniä löytyy Suomesta vain kolme, kahdelta helsinkiläiseltä joogasalilta sekä Loviisan Villa Mandalasta.

Yoga Wall on alun perin modernin joogan pioneerin, joogamestari BKS Iyengarin ideoima seinä, josta nykyversion on kehittänyt Kedric Wolfen 1980-luvun lopulla. Lajissa hyödynnetään erityisseinää, johon kiinnitetään välineitä kuten vöitä, tankoja ja vastusnauhoja.

Wellness Loungen erikoisuus on rovaniemeläisen Seija Koskelan omalle salilleen kehittämä laji, Wall Training. Tässä kiinnostavassa ja tehokkaassa harjoittelumuodossa yhdistyy koko Koskelan laaja lajirepertuaari pilateksesta kehonhuoltoon ja fysioterapiasta yin-joogaan.

– Jokainen vetämäni seinätreeni on omanlaisensa, ei mikään toistuva formaatti. Tämä treeni hyvin monille. Ainoastaan akuuteista vaivoista kuten noidannuolesta tai välilevyn pullistumasta kärsiville en suosittele seinätreeniä, Koskela kertoo.

Omalle salilleen treenispesialisti halusi myös infrapunalamput, joiden lämmössä on lempeä venytellä. Wellness Lounge tuo Rovaniemelle myös etelässä kovassa nosteessa olevat aamujoogat. Lamppujen lämmössä herätellään kehoa, virkistetään mieltä, vilkastutetaan aineenvaihduntaa ja ruokitaan välilevyä. Näillä eväillä on hyvä aloittaa työpäivä.