KAUPUNGIN ENSIMMÄISET YRITYSPALVELUSETELIT JAETTU

 

Ensimmäisen Rovaniemen kaupungin Yrityspalveluseteli-haun päätökset on tehty ti 7.7.2020.  Kasvua ja kehittämistä tukeva Yrityspalveluseteli myönnettiin 22 rovaniemeläiselle yritykselle. Kehittämistukea jaettiin yhteensä 78.000 euroa. Kesäkuussa lanseerattu Yrityspalveluseteli on kaupungin uudenmuotoinen, kohdistettu elinkeinotuki, jonka tehtävä on edistää rovaniemeläisten pk-yritysten kehittämistä. Sujuvalla päätöksenteolla halutaan tukea yrityksiä tämän aikaansaamisessa.

 

Rovaniemen kaupunki käynnisti 1.6.2020 uuden aktivoivan rahoituspalvelun, Rovaniemen Yrityspalvelusetelijärjestelmän alueen yrityksille. Business Rovaniemen myöntämän setelin arvo on 2.500 euroa (alv 0%) tai 5.000 euroa (alv 0 %), josta yrityksen omavastuuosuus on 20%.  Seteli on voimassa 6 kk. Yrityspalvelusetelin ensimmäinen hakuaika oli 1.6. – 22.6.2020.  Hakemuksia saatiin yhteensä 58 kpl.

 

“On erittäin myönteistä haun myötä havaita, että alueen yritykset ovat panostamassa tulevaisuuteen. Hakemuksissa oli hyviä hankkeita, joilla on kerrannaisvaikutuksia laajemminkin ja jotka edellyttävät yrityksiltä investointeja ja innovaatioita. Lisäksi rahoitustukea saivat hankkeet, joissa kehitetään uusia tuotteita ja mm. digitalisaatioon liittyviä toimintoja”, kertoo Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Jukka Kujala.

Seuraava Yrityspalvelusetelin haku on syksyllä 2020. Hakuaika ilmoitetaan elokuussa. Lisätietoa ja sähköinen hakukanava löytyy täältä https://businessrovaniemi.fi/palvelut-yrityksille/yrityspalveluseteli/

 

AKTIVOIVA KEHITTÄMISAPU PK-SEKTORILLE

Uusi Yrityspalveluseteli on tarkoitettu pysyväksi paikalliseksi palvelumalliksi. Tänä vuonna Rovaniemen kaupunki on myöntänyt yrityspalvelusetelien tukiin 150.000 euron määrärahan.  Yrityspalvelusetelin hakuja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

 

”Uusi yrityspalveluseteli jalostaa perinteisestä yritysneuvonnasta aiempaa kohdistetumpaa ja aktivoivampaa elinkeinopolitiikkaa, jolla haluamme edistää mahdollisimman konkreettisesti alueen elinvoimaa. Osoitamme yritysten käyttöön asiantuntijapalveluita kehitystyötä toteuttamaan, jolloin edistämme myös yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä alueella” sanoo toimialajohtaja Jukka Kujala.

 

Yrityspalvelusetelin palveluntuottajiksi on tällä hetkellä valittu hakemuksesta 38 paikallista ja pohjoissuomalaista, Luotettava Kumppani – kriteerit täyttävää asiantuntijaa. Palveluntuottajien valikoimaa täydennetään jatkuvalla haulla. Yrityksellä on mahdollisuus valita sähköisestä rekisteristä oman tarpeensa mukainen palveluntuottaja rahoituspäätöksen saatuaan.

 

Kuva: Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio avasi Yrityspalvelusetelin lanseeraustilaisuuden 5.6.2020.