Kansallinen Golfviikko

Kansallisella Golfviikolla 9.-16.6.2019 kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan upeaan, sosiaaliseen ja terveyttä edistävään luontoliikuntalajiin golfiin. Golfkentillä ympäri Suomen tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia tutustua lajiin. Santa Claus Golfissa Ounasvaaralla järjestetään viikon aikana mm. kaikille avoimia ja maksuttomia lajitustutumisia, alkeiskursseja ja junnugolfkoulua.


Jo seitsemättä kertaa järjestettävää Kansallista Golfviikkoa koordinoi Suomen Golfliitto. Pääosassa ovat kuitenkin golfseurat, joista jokainen tekee viikosta oman näköisensä. Golfviikon tavoitteena on kutsua kaikki lajista kiinnostuneet tutustumaan monipuolisuudellaan yllättävään harrastukseen, madaltaa kynnystä astua golfkentälle, kumota vanhentuneita mielikuvia lajista sekä nostaa esille golfin luonne sosiaalisena luontoliikuntalajina, jolla on tutkitusti myös huomattavia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Ounasvaaralla Santa Claus Golfissa lajiin pääsevät tutustumaan niin aikuiset kuin lapset. Sunnuntaina 9.6. sekä lauantaina 15.6. klo 12-14 kaikki halukkaat voivat tulla maksuttomiin golfiin tutustumisiin, joissa lajia pääsee kokeilemaan valmentajan ohjauksessa. Viikon aikana järjestetään paitsi aikuisten, myös junnujen oma alkeiskurssi. Alkeiskursseja järjestetään koko kesän ajan lähes viikoittain. Pikkujunnut, eli 6-10-vuotiaat voivat tutustua lajiin golfviikolla alkavassa ja koko kesäloman jatkuvassa junnugolfkoulussa.

Tänä vuonna golfviikon teemana on ”mun tapa pelata”, joka kiteyttää hienosti lajin monimuotoisuuden. Laji sopii jokaiselle ja kukin saa pelata sitä tavallaan. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien kanssa, toiselle kilpaurheilua, kolmannelle tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta. Suomessa on jo yli 142 000 tapaa pelata. Sen verran jäseniä on suomalaisissa golfseuroissa. Viikon ohjelmassa on paljon tapahtumia myös golfareille. Rovaniemellä mm. kesän kisakauden avaus.

Golf liikuttaa koko Suomea

Golf, pienen pallon ja ison ilon peli, on liikuttanut suomalaisia jo yli 80 vuotta. Se on yksi Suomen suosituimmista ulkoliikuntalajeista ja sitä voi harrastaa ympäri maata Hangosta Kittilään ja Ahvenanmaalta Joensuuhun. Maassamme on 131 golfseuraa, 150 golfkenttää ja yli 145 000 Golfseuroihin rekisteröityä golfin harrastajaa. Rovaniemellä Santa Claus Golf Club on monille ehkä yllättäen yksi kaupungin suurimmista liikuntaseuroista, liikuttaen 800:aa 5-85 -vuotiaista.

Golf sopii hyvin kaikenikäisille ihmisille, sillä se on tehokasta, pitkäkestoista ja sopivan syketason liikuntaa, joka edistää myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Lisäksi raittiilla ulkoilmalla ja sosiaalisella kanssakäymisellä on positiivisia vaikutuksia. Yhden kierroksen aikana kävellään keskimäärin noin kymmenen kilometriä ja kaloreita palaa reilusti yli tuhat.

Lisätietoa: Pia Lillberg, Santa Claus Golf / Santa Claus Golf Club ry
040 13 54321, pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi

Aarni Nordqvist, Suomen Golfliiton seurakonsultti
040 539 5903, aarni.nordqvist@golf.fi

Tule tutustumaan golfiin Rovaniemellä Kansallisella Golfviikolla: