Ilta Lauran kanssa

Kymmenettä juhlavuottaan viettävä Ilta Lauran kanssa -talk show tulee Rovaniemelle huhtikuussa

Rovaniemelle 5. huhtikuuta saapuva Ilta Lauran kanssa –live talkshow on koskettanut ja viihdyttänyt yleisöä jo kohta 10 vuoden ajan ympäri Suomea. Yksikään ilta ei ole samanlainen illan paikan ja vieraiden vaihtuessa. Rovaniemelle 5. huhtikuuta saapuvassa illassa on luvassa heittäytymistä, läsnäoloa, elämänmakuista musiikkia ja kuplivaa keskustelua. 

Lappia-talon Saivo-salissa järjestettävässä Ainut elämä -illassa toimittaja-juontaja Laura Siltalan vieraaksi istahtavat paikkakunnalla tunnetut persoonat. Illan aikana Laura kysyy Cafe Bar 21:n Juha Eskeliseltä, Kukkola-Yhtiöiden Seppo Kukkolalta, Simerockin Sime Yliaskalta ja Visit Rovaniemen Sanna Kärkkäiseltä sekä yleisöltä mitä elämä oikein on. Mikä on illan vieraiden suhde omaan elämäänsä? Mitkä valinnat ovat tuoneet heidät tähän pisteeseen ja mistä kaikki alkoi? Minkä voimin he ovat jaksaneet elämässä eteenpäin vaikeimpina aikoina? Mikä on heidän suurin pelkonsa? Entä rakkain unelmansa? Mikä vie heitä elämässä eteenpäin?

Laura Siltala on itse heittäytynyt omaan kutsumukseensa kohdata ihmisiä ammatikseen. Hän on vetänyt Ilta Lauran kanssa –talk showta jo vuodesta 2008. Viime syksystä lähtien hän on yhdessä laulaja-lauluntekijä Antti Kleemolan kanssa vetänyt Ainut elämä –iltoja, joissa musiikki ja puhe rakentavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Kleemola tunnetaan soolouransa lisäksi menetyskappaleistaan muille artisteille. Näistä tuoreimpia esimerkkejä ovat Yö-yhtyeen ja Pate Mustajärven uusimmat radiohitit.

Talkshow-emäntä Lapista

”En ole mistään kotoisin”, vastaa Laura Siltala, kun häneltä tätä kysyy missä hänen omat juurensa ovat. Puheesta ei kuulu mitään selvää murretta. Kun hänen kanssaan on hetken jutustellut, alkaa puheen lomassa kuulua mietä ja sietä, ja hetken päästä hyppää hookin mukhaan. ”En voi sille mithään”, nauraa Siltala.

Lähes koko ala-asteajan hän asui Tornionjokilaaksossa, Pellon Turtolassa. Lapsuudenperhe muutti pääkaupunkiseudulta Lappiin vanhempien töiden perässä. Siltalan isä Tapani Erämaja toimi 1980 -luvulla rajaseutupastorina ja äiti Virpi Erämaja Pellon lukion rehtorina.

Siltala muistaa edelleen, miten koko kylän kanssa vietettiin kerran vuodessa hirvipeijaisia. Talvisin luisteltiin ja hiihdettiin paljon. Eniten muistoja on koulukavereista ja siitä, miten helppoa oli mennä kavereille kylään.

”Eikä ovia laitettu lukkoon, kun lähdettiin kotoa. Luuta vain ovelle merkiksi, ettei kukaan ole kotona. Turtolassa oli ihanaa viettää lapsuus”, iloitsee Siltala edelleen.

Lapilla on aina oma paikkansa Siltalan sydämessä. Siksi hänestä tuntuu erityisen hyvältä tulla vierailulle Rovaniemelle oman talk shownsa kanssa.

LauraSiltala

Turtolan jälkeen Siltalan tie vei Turkuun, jossa hän opiskeli luokanopettajaksi ja englannin aineenopettajaksi. Vuonna 2008 Siltala mietti, mitä muuta voisi opettajan töiden ohessa tehdä. Jotain sellaista, mitä kukaan muu ei olisi vielä tehnyt. Jotain, missä hän saisi käyttää omia lahjojaan ja persoonaansa.

Syntyi idea live talk showsta, yhtä aikaa syvällisestä ja viihteellisestä illasta, jota tehtäisiin teatterin lavalla. Hän halusi mennä sinne, missä ihmiset ovat ja minne he lähtevät viettämään mukavaa iltaa.

Idean ympärille kasvoi nopeasti tiimi. Ensi-ilta näki päivänvalon joulukuussa 2008. Talk show pyöri ensin Turun Linnateatterin teatteriravintolassa, kuusi iltaa vuodessa. Taustatueksi tuli mukaan seurakuntayhtymä. Kun Siltalan perhe muutti 2011 Jyväskylään, heittäytyi perheenäiti yrittäjäksi ja freelancetoimittajaksi. Hän jatkoi talk shown vetämistä yksin, mutta visiot vain kasvoivat.

”Jälkeen päin kun katsoo elämää, sitä vain ihmettelee, miten on uskaltanut tehdä niin hulluja juttuja. Toisaalta rakastan kaikkea hullua ja mahtipontista”, Siltala hymyilee.

Takana on kaksi Suomi-kiertuetta. Lisäksi ovia on auennut toimittajana ja juontajana muuallekin. Paluuta opettajan töihin ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa.

Talkshow, joka on aina erilainen

”Ikinä ei illan alussa täysin tiedä, mitä ilta tuo tullessaan. Se on joka kerta yhtä jännittävää. Eniten olen ollut teatteriympäristöissä, mutta myös kahviloissa, ravintoloissa, kirkoissa, jopa vankilassa ja jäähallin lavalla”, vastaa Laura.

Yleisöpalautteiden perusteella mielenkiintoisinta on puhutteleva kombinaatio olla yhtä aikaa syvällinen ja viihteellinen tilaisuus.

”Se on tämän talk shown juttu. On mahdollista räpiköidä yhtä aikaa syvissä vesissä sekä lillua uimarenkaalla pinnalla. Paras ja ainutlaatuinen sekoitus kaikkea. Lisäksi Antti Kleemola on aivan huippu, koska myös hänen missionsa on tuoda omilla musiikin lahjoillaan kuulijoille voimaa ja toivoa.”

”Lisäksi olen vuosi vuodelta lisännyt vuorovaikutusta yleisön kanssa. Minulle on tärkeää, että jokainen saa kokea olevansa tuossa illassa tärkeä ja arvokas –o li hän sitten lavalla tai yleisössä.”

 

  • Ilta Lauran kanssa –talk show ”Ainut elämä” to 5.4. Lappia-talon Saivo-Salissa klo 19.
  • Lauran vieraina neljä paikallista yrittäjää: Sime Yliaska, Juha Eskelinen, Sanna Kärkkäinen sekä Seppo Kukkola.
  • Musiikista vastaa laulaja-lauluntekijä Antti Kleemola.
  • Esitys kestää n. 2 tuntia, sisältää väliajan.
  • Liput: 15 €, opiskelijat/eläkeläiset/työttömät 10 €. Lippujen hinnat sisältävät kuohuvan alkumaljan. 
LIPPUKAUPPA:   www.netticket.fi/rovaniemen-teatteri

 

 

 

Lisätietoja:
Laura Siltala 045 638 1062, laura@iltalaurankanssa.fi www.iltalaurankanssa.fi