Harri Lehtinen työllistää itsensä aivan uudella tavalla

Harri käyttää rovaniemeläisten autoja katsastuksessa ja palauttaa leiman kera takaisin

Rovaniemeläinen Harri Lehtinen on jälleen Alakorkalontien Katsastuspisteen Tuomas Karjalaisen puheilla. Vuorossa on tämän viikon kolmas katsastettava ajopeli, joka ei tälläkään kertaa ole miehen oma.

Omalla työurallaan muun muassa rekkaa ja metsäkonetta ajanut Harri Lehtinen on päättänyt työllistää itsensä käyttämällä rovaniemeläisten autoja katsastuksessa ja tarvittaessa myös huollossa. Palveluun kuuluu myös se, että auto palautuu takaisin omistajalleen katsastusleiman kera ja usein myös pestynä. Myös päästömittaus sisältyy hintaan.

”Ideani Avaimet käteen -palvelusta alkoi kypsyä, kun helsinkiläinen tuttavani kertoi pääkaupunkiseudulla toimivasta vastaavasta palvelusta. Kehäkolmosen uraihmiset ovat ottaneet palvelun innolla vastaan, sillä omalla autollaan voi ajaa vaikka lentokentälle, lähteä bisnesmatkalle sekä palatessa istua vastapestyn ja katsastetun auton ratin taakse”, kertoo Harri.

Harri Lehtinen

Nykypäivän kiireiset lappilaiset mielessään myös Harri perusti huhtikuussa 2017 yrityksensä Autopalvelu Lehtisen.

”Halusin nyt 33-vuotiaana itselleni vaihteeksi sellaisen työn, jossa saan itse määritellä työni ja tehdä itsenäisesti päätökset. Minulla paljasjalkaisena rovaniemeläisenä on verkostot olemassa ja toivonkin, että kesän mittaan kalenterini täyttyy. Kesä on yleensä katsastusten huippusesonkia, kun monet ottavat myös kesäautot käyttöönsä”, Harri uskoo.

YLEISIMMÄT ONGELMAKOHDAT KATSASTUKSESSA
LÄHDE:  www.leimalle.com

  1. Ajoneuvon tunnistus: Valmistenumero, valmistajan kilpi, rekisterimerkinnät sekä tunnukset kuten kilvet.
  2. Akselistot, pyörät ja jousitus:  Akselistojen ja niiden rakenteiden kunto, nivelet, laakeroinnit, jousitus, iskunvaimennus, renkaat, vanteet.
  3. Jarrujärjestelmät: Jarrujen dynamometritesti, jarruputket, jarruletkut, ALB-venttiili.
  4. Valaisimet sähkölaitteet: Valot, äänimerkki, akun kiinnitys.
  5. Ympäristöhaitat: Päästömittaus, OBD-testi, Öljy/nestevuodot.
  6. Alusta ja kori: Alustan ja korin yleinen kunto, ruostevauriot.
  7. Ohjauslaitteet: Ohjaustehostimet/ohjausvaihde, ohjaustangot ja niiden nivelet, vetonivelen suojakumit.
  8. Muut laitteet ja varusteet: Turvavyöt, moottori, voimansiirto, luvattoman käytön esto.
  9. Koeajo ja näkyvyys: Tuulilasi, pyyhkimet ja pesuri, näköesteet, koeajo, jarrutuntuma, ohjaustuntuma,  peilit, korin sisusta.

 logo lehtinen