4 000Yrityksiä
10 000Opiskelijoita
560 000Matkailijoita / v
30 000Työvoimaa
64 141 asukasluku (30.4.2022)
n. 6 000 M€Investoinnit 2030 mennessä
Rovaniemi - Arktisen osaamisen kotiPohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä tuhansille opiskelijoille.

Lue lisää
Autamme yrittäjiä eteenpäin. Ota yhteyttä!
Ryhdy yrittäjäksi
Autamme yrityksen perustamisessa.
LUE LISÄÄ
Kasva ja kansainvälisty
Rahoitusta ja neuvontaa kehittämisvaiheessa.
LUE LISÄÄ
Ideoi ja kehitä
Toimiva arktinen tuotekehitysympäristö auttaa.
LUE LISÄÄ
Omistajanvaihdos
Onnistuneella omistajavaihdoksella yrittäjäksi.
LUE LISÄÄ
Hyödynnä Rovaniemen monet mahdollisuudet!

Sijoitu ja investoi arktiseen pääkaupunkiin

Kasvava arktinen Lapin pääkaupunki on vetovoimainen.
Autamme alueelle sijoittuvia yrityksiä löytämään paitsi toimivat toimi- ja tuotantotilat, myös osaavaa henkilökuntaa ja yhteistyöverkostoja.

Katso lisää ja ota yhteyttä

Menestystarinoita

Rovaniemi on kasvava Arktinen pääkaupunki. Kaupungissamme on monipuolinen yrityskanta eri toimialoilta, yhteensä noin 4 000 yritystä. Rovaniemelle ovat sijoittuneet useat merkittävät yritykset, jotka vievät jalostuneita tuotteitaan ja palveluitaan niin kotimaan kuin globaaleille markkinoille. Tutustu kaupungin menestystarinoihin sekä yrittäjien sijoittumispäätöksiin.

Lue lisää
Mukaan matkailun kasvutarinaan

Uniikki liiketontti Ounasvaaralla

Rovaniemellä on myynnissä ainoalaatuinen uusi matkailuliiketontti Ounasvaaran liikunta- ja hyvinvointikeskuksessa, Golfpuiston naapurissa.

Lue lisää
Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava
Yritystapahtumat
Sosiaalinen media
Business Rovaniemi
30.09.2022 15:41
Meillä on paikka avoinna! Osaava ja kommunikaatiotaitoinen yrityskehittäjä saa roolin tiimissämme! Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Business Rovaniemi
29.09.2022 10:24
Vuonna 2017 avatussa Apukka Resortissa toimii ympärivuotisesti jo yli 20 ja sesonkina lähes 100 työntekijää. Elämyksellisiä, uniikkeja majoitusyksikköjä on alueelle noussut lähes 90. Tästä kolmen paikallisen miehen omistamasta yrityksestä ei ainakaan rohkeutta ja luovuutta puutu. Yritystoimintaansa Apukan tiimi on ollut kehittämässä yhteistyössä myös Business Rovaniemen kanssa osallistuen muun muassa uusien Innovaatiopalveluiden kehittämistyöhön. Lue koko juttu linkistä!
Business Rovaniemi
21.09.2022 16:00
Tervetuloa lappilaisille yrityksille suunnattuun Team Finland -infoon Rovaniemellä 6.10.2022 klo 10-12.30 👉 Maksuttomassa tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa ja neuvontaa mm. rahoitukseen, avustuksiin, kasvuun, kansainvälistymiseen ja rekrytointeihin liittyvissä asioissa. 👉 Mukana ELY-keskus, Business Finland, Finnvera, TE-toimisto, Lapin Kauppakamari, Lapin Yrittäjät ry, Business Rovaniemi sekä Verkostosta elinvoimaa yrityksille - SYP 2.0 -hanke. 👉Paikka: Santa’s Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29, Rovaniemi 👉 Ilmoittaudu osoitteessa: https://link.webropol.com/s/TFinfo-Rovaniemi22 👉 Tervetuloa mukaan! Maksuttomassa tilaisuudessa on kahvitarjoilu.
Business Rovaniemi
19.09.2022 12:39
Joko sinun yrityksessäsi tehdään hybridityötä? Nyt on tarjolla maksuton koulutus, jossa perehdytään siihen mitä kaikkea hybridityöhön siirtymisessä ja toimintatavan vakiinnuttamisessa tulee yrityksessä ottaa huomioon. Lue lisää ja ilmoittaudu! Perheystävällinen hybridityön Lappi
Business Rovaniemi
17.09.2022 05:05
Tervetuloa Rovaniemelle Alucar! Maailman johtava puutavara-autojen päällerakentaja Alucar avaa toimipisteen Rovaniemelle syksyllä 2022. Toimipisteessä asennetaan ja huolletaan puutavara-autojen päällerakenteita ja nostureita.Alucar on maailman johtava puutavara-autojen päällerakentaja, joka palvelee asiakkaitaan päätoimipisteessään Maksamaalla Pohjanmaalla, Itä- ja Kaakkois-Suomessa ja jatkossa myös Rovaniemellä. Yhtiön tuotannosta 60 % myydään vientiin, ja liikevaihto on noin 16 miljoonaa euroa. #sijoittuminen #rovaniemikasvaa #elinvoimaa #businessrovaniemi
Business Rovaniemi
15.09.2022 10:35
Rovaniemestä vartissa vaikuttavampi! Auta mietä kehittämään viestintäämme! Mene allaolevalle sivustolle ja vastaa viestintäkyselyymme 30.09 mennessä! Vastaajien kesken arvotaan Rovaniemi-Reppu ja T-paita. #arktinenpääkaupunki #arcticcapital #osallisuus #businessrovaniemi Rovaniemen kaupunki - City of Rovaniemi
Business Rovaniemi
15.09.2022 10:01
Rovaniemi valikoitui globaalin yrityksen sijoittautumispaikaksi. Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisujen maailmanlaajuinen toimittaja Elektrobit kasvaa Oulun lisäksi myös Rovaniemellä. Rovaniemen yksikön avajaiset pidetään tänään torstaina 15.9.2022. Elektrobit työllistää tällä hetkellä Suomessa yhteensä noin 350 henkilöä. Elektrobit on Continentalin tytäryhtiö. #rovaniemikasvaa #itekosysteemi #puhtaastiparaspaikkayrittää #businessrovaniemi #arktinenpääkaupunki Rovaniemen kaupunki - City of Rovaniemi
Business Rovaniemi
14.09.2022 11:25
RohkiHyvä 2022! Digitaalisuus, uudet teknologiat ja tiedon hyödyntäminen mahdollistavat liiketoiminnan uudistumisen! Tule kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, verkostoitumaan ja tutustumaan erilaisiin digitaalisiin palveluihin: AIKA 11.10.2022 klo 11-15.30 PAIKKA Lapin ammattikorkeakoulu – showroom, Jokiväylä 11, Katso tarkempi ohjelma liitteestä. Tapahtuma on maksuton ja sisältää kahvin ja lounaan. Varaa kuitenkin paikkasi ajoissa, sillä paikan päälle mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta. Sähköisen ilmoittautumisen löydät allaolevasta linkistä.
Business Rovaniemi
12.09.2022 04:26
Yrityspalveluseteli on nyt haettavissa verkkopalveluidemme kautta! Hakuaika on 25.9.2022 saakka. Yrityspalvelusetelillä rahoitetaan yrityksen kehittämiseen liittyviä toimenpiteitä. Näillä tarkoitetaan yritykseen pitkäkestoisesti vaikuttavia, strategisesti merkittäviä ja yrityksen toiminnan uudistamista tukevia toimia. Yrityspalvelusetelillä ei voi siten rahoittaa aineellisia investointeja, korvausinvestointeja tai käyttöpääomaa. Sillä ei voi myöskään rahoittaa yrityksen nykyisen toiminnan mukaisia operatiivisia toimenpiteitä, esimerkiksi normaaleja myynti- tai markkinointikampanjoja, verkkosivujen tekemistä/päivittämistä, hakukoneoptimointia tai yrityksen perustoimintaan oleellisesti liittyvien ohjelmistojen hankintaa tai päivitystä. #yrityspalveluseteli #kehittämisapua #businessrovaniemi #autammeeteenpäin
Business Rovaniemi
08.09.2022 03:53
Suhdanneodotukset ovat pudonneet kaikilla toimialoilla, ja muutos on ollut voimakkainta teollisuuden ja kaupan toimialoilla.
Business Rovaniemi
05.09.2022 09:27
Yrittäjiksi aikoville. Apua yrityksen perustamiseen. https://www.facebook.com/events/1771434446537013/?ref=newsfeed
Business Rovaniemi
05.09.2022 03:08
Hyvää Yrittäjänpäivää kaikille yrittäjille! #valtakunnallinenyrittäjänpäivä #elinvoimaa
+

ELINVOIMAPALVELUT SAMALTA LUUKULTA

”Meillä Rovaniemellä on hyviä elinvoiman valttikortteja, joiden varaan voimme aidolla yhteispelillä rakentaa huippu paikan yrittää ja asua. Yhteistyöllä luotu tavoitteellinen elinvoimaohjelma, oikein kohdennetut ja tuotetut yrityspalvelut sekä aito vuoropuhelu kaupungin ja yrittäjien välillä, luovat sille onnistumisen edellytykset. Elinvoimaisella kaupungilla tulee olla työkalupakissaan dynaamisia toimintatapoja, joilla se mahdollistaa talouden kasvun, kaupungin toimivuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin.”
— Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Tutustu palveluihin
Tutustu yrittäjiin
Menesty Rovaniemellä

Arktinen ekosysteemi

Rovaniemi tunnetaan elinvoimaisena arktisena pääkaupunkina, jossa yritysten kasvulle ja kehittymiselle on hyvä toimintaympäristö.

LUE LISÄÄ

Innovaatiopalvelut

Rovaniemi on kansainvälinen opiskelijakaupunki, jonne on sijoittunut useita tutkimus- ja testauslaboratorioita sekä kehitysyksiköitä.

LUE LISÄÄ

Osaava työvoima

Maakuntakeskuksena kaupunkiimme on keskittynyt kattavat koulutus-, osaamis- ja rekrytointipalvelut.

LUE LISÄÄ

Yrityssetelit

Rovaniemen kaupungilla on käytössä yrityspalveluseteli alueen yritysten vaikuttavan ja aktivoivan kehittämisen tueksi.

LUE LISÄÄ

Yritysalueet

Rovaniemen kaupunki on kaavoittanut eri toimialoille sopivia yritysalueita ja liiketontteja.

LUE LISÄÄ

Tuotantotilat

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö, joka vuokraa toimisto- ja tuotantotiloja

LUE LISÄÄ
Likiliike Rovaniemi

Likiliike

Likiliike on aktiivinen rovaniemeläinen yritysyhteistyön ja -toiminnan alusta.

LUE LISÄÄ
Rovaniemi - The official hjometown of Santa Claus

Visit Rovaniemi

Rovaniemi on Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukaupunki.

LUE LISÄÄ
Maailman pohjoisin muotoiluviikko

15. Arctic Design Week 20.-26.3.2023

15. kerran järjestettävä businessfoorumi- ja messutapahtuma sekä kulttuuri- ja makufestivaali kokoaa tapahtumiin muotoilu- ja kulttuurialan osaajia, toimijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, kaupunkilaisia, tutkijoita ja asiantuntijoita. Maailman pohjoisin muotoiluviikko on keskeinen osa Arktinen pääkaupunki ja Arktinen muotoilupääkaupunki teemaa.

Arctic Design Week nostaa esiin muotoilun ja kehittämisen uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi kansainvälisesti arktista muotoilua. Muotoiluviikko tarjoaa kaupunkilaisille Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmia, KÖÖKKI makufestivaalin ja muotishown, ÄÄRI Arctic Design Expon sekä yrittäjille useita maksuttomia foorumeita ja ammattilaisdialogeja. 

Lue lisää