4 000Yrityksiä
10 000Opiskelijoita
560 000Matkailijoita / v
30 000Työvoimaa
63 042asukasluku (31.12.2019)
n. 6 000 M€Investoinnit 2030 mennessä
Rovaniemi - Arktisen osaamisen kotiPohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä tuhansille opiskelijoille.

Lue lisää
Ryhdy yrittäjäksi
Autamme yrityksen perustamisessa.
LUE LISÄÄ
Kasva ja kehitä
Rahoitusta ja neuvontaa kehittämisvaiheessa.
LUE LISÄÄ
Sijoitu
Sujuvia palveluja sijoittumistarpeeseen.
LUE LISÄÄ
Investoi
Kasvava arktinen kaupunki kiinnostaa.
LUE LISÄÄ
Mukaan matkailun kasvutarinaan

Uniikki liiketontti Ounasvaaralla

Rovaniemellä on myynnissä ainoalaatuinen uusi matkailuliiketontti Ounasvaaran liikunta- ja hyvinvointikeskuksessa, Golfpuiston naapurissa.

Lue lisää
Yrittäjille uusi kohtaamispaikka

Koe Liikahus. Näe ratkaisu.

Yrittäjä! Lähe toisten yrittäjien kanssa pirttiin ja pirtistä ulos luontoon. Kyllä liikahtaa!

Uusi maksuton keskustelutapahtuma yrittäjille, jotka kaipaavat oivalluksia tuotekehitykseen tai muuten vain kehitykseen.

Lue lisää
Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
Sosiaalinen media
Business Rovaniemi
22.10.2021 10:14
Hyvä kiertää! Tänä vuonna Likiliike Rovaniemi haluaa jakaa iloa oman kaupungin tytöille. Likiliike-yrityksemme ovat luovuttaneet eilisessä Tyttöjen talon tukemiseksi järjestetyssä juhlatilaisuudessa Likiliike-lahjakortteja 500 euron edestä. Lisäksi eilisessä hyväntekeväisyyshuutokaupassa huudettiin Likiliikkeen lahjoittama hemmottelupaketti 220 eurolla. Tämäkin summa menee Tyttöjen Talo Rovaniemi -toimintaan. #tyttöjenpäiväonjokapäivä 🎉🎉🎉Kiitos tapahtuman järjestäjä Oktober!
Business Rovaniemi
20.10.2021 12:55
Ounasvaaran uniikki matkailua palveleva liiketontti on tontinluovutuskilpailuvaiheessa.
Business Rovaniemi
20.10.2021 07:52
Kiitos rovaniemeläiset yrittäjät! Mikä upea osoitus yhteen hiileen puhaltamisesta: yksittäiset yritykset lahjoittavat kävelykadulle jälleen reilut 200 joulukuusta omin kustannuksin kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi. Nyt kadun tunnelmasta pääsevät nauttimaan myös Kelekkamessujen vieraat, kun katu valmistuu ennätysaikaisin ensi viikon tiistaina. #arktinenpääkaupunki #visitrovaniemi
Business Rovaniemi
18.10.2021 10:12
Katso videolta Vuoden Nuoren yrittäjän haastattelu! Juho Uutela Beyond Arctic Lapin Yrittäjät
Business Rovaniemi
18.10.2021 10:06
Vielä kerran onnea Lapin Vuoden yrittäjä - Rinteen kauppiasperhe! Katso videohaastattelu. Lapin Yrittäjät
Business Rovaniemi
15.10.2021 07:26
Pohjoisen johtajat, huomio! Perjantaina 29.10.2021 tarkastellaan johtamista tässä ajassa asiantuntijoiden johdatuksella sekä livenä Korundissa että etäyhteyksin. Keynote-puhujaksi on saatu Alf Rehn, joka on kirjailija, kolumnisti ja johtamisen professori. Hän on yksi tämän päivän mielenkiintoisimmista äänistä liike-elämässä –niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Ilmoittaudu tästä linkistä: https://bit.ly/2YPp5q3 Lapin koulutuskeskus REDU Lapin yliopisto I University of Lapland Lapin AMK - Lapland University of Applied Sciences
Business Rovaniemi
14.10.2021 08:39
Uusi LIIKAHUS -businesstapahtuma lähestyy! - ilmoittautuminen päättyy huomenna pe 15.10! Miten me onnistuimme - miten me tullaan onnistumaan? Näihin löytyy vastauksia uudessa LIIKAHUS-iltapäivässä. Katso ketkä Liikauttavat - ja ilmoittaudu mukaan, hyödyt varmasti! Täältä lydät ohjelman ja ilmoittautumislinkin helposti! https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/page/6155afd0a23772318db2352a #liikahus #äläjämähä #business #kylläliikahtaa
Business Rovaniemi
13.10.2021 12:42
EU myöntää rahoitusta DigiCirc-hankkeessa pienille ja keskisuurille biotalouden toimialan yrityksille, jotka suunnittelevat kiertotalouteen liittyviä kehittämistoimia digitaalisuuden avulla. Haku on käynnistynyt ja hakuaika päättyy 10. marraskuuta 2021 eli nyt on vielä kuukausi aikaa hakea #bioeconomy -rahoitushausta tukea. Rahoitus on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää innovatiivisia ratkaisuja digitaalisilla teknologioilla biotalousalan erityisiin haasteisiin. Rahoitusta voi saada jopa 60 000 euroa per yritys/start up. Ota yhteyttä Kemin Digipoliksen projektiasiantuntija Hannu Salmelaan, joka auttaa mielellään hakua koskevissa kysymyksissä: hannu.salmela@digipolis.fi Digipolis - Kemin Teknologiakylä HAE NYT 👉 https://hubs.li/H0XMx5-0 #INNOSUP #digitaltechnologies #bioeconomy #digicirc #opencall #smes #startups #digipolis #circulareconomy #circulareconomycentre #forbetterbusiness
Business Rovaniemi
13.10.2021 07:00
Rovaniemeläiset suklaaherkut voivat tulla tutuiksi lähitulevaisuudessa myös pääkaupungissa. Rovaniemeläinen kasvuyritys ChocoDeli / Lapin Krassi etsii sopivia liiketiloja Helsingistä. Näin kirjoittaa Kaupunkilehti Uusi Rovaniemi - lue koko juttu! #businessrovaniemi
Business Rovaniemi
12.10.2021 12:14
Jouluna 2021 Rovaniemi saa uuden ohjelmaformaatin, joulukalenterin, joka tuo esille Rovaniemeä, Lappia, joulun tarinaa, suomalaisia jouluperinteitä sekä alueemme mahdollisuuksia ja tarjontaa. Viime vuoden Lordin aukiolta lähetetylle, elävälle joulukalenterille uuden muodon on luonut rovaniemeläinen tuotantoyhtiö Evigo. Lue ja lähde mukaan sisällön tekijätiimiin!
Business Rovaniemi
11.10.2021 11:30
Rekrytointitarpeita! Tervetuloa Yrittäjien aamukahveille 20.10!
Business Rovaniemi
08.10.2021 07:34
+

ELINVOIMAPALVELUT SAMALTA LUUKULTA

”Meillä Rovaniemellä on hyviä elinvoiman valttikortteja, joiden varaan voimme aidolla yhteispelillä rakentaa huippu paikan yrittää ja asua. Yhteistyöllä luotu tavoitteellinen elinvoimaohjelma, oikein kohdennetut ja tuotetut yrityspalvelut sekä aito vuoropuhelu kaupungin ja yrittäjien välillä, luovat sille onnistumisen edellytykset. Elinvoimaisella kaupungilla tulee olla työkalupakissaan dynaamisia toimintatapoja, joilla se mahdollistaa talouden kasvun, kaupungin toimivuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin.”
— Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Tutustu palveluihin
Tutustu yrittäjiin
Menesty Rovaniemellä

Arktinen ekosysteemi

Rovaniemi tunnetaan elinvoimaisena arktisena pääkaupunkina, jossa yritysten kasvulle ja kehittymiselle on hyvä toimintaympäristö.

LUE LISÄÄ

Innovaatiopalvelut

Rovaniemi on kansainvälinen opiskelijakaupunki, jonne on sijoittunut useita tutkimus- ja testauslaboratorioita sekä kehitysyksiköitä.

LUE LISÄÄ

Osaava työvoima

Maakuntakeskuksena kaupunkiimme on keskittynyt kattavat koulutus-, osaamis- ja rekrytointipalvelut.

LUE LISÄÄ

Yrityssetelit

Rovaniemen kaupungilla on käytössä yrityspalveluseteli alueen yritysten vaikuttavan ja aktivoivan kehittämisen tueksi.

LUE LISÄÄ

Yritysalueet

Rovaniemen kaupunki on kaavoittanut eri toimialoille sopivia yritysalueita ja liiketontteja.

LUE LISÄÄ

Tuotantotilat

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö, joka vuokraa toimisto- ja tuotantotiloja

LUE LISÄÄ
Likiliike Rovaniemi

Likiliike

Likiliike on aktiivinen rovaniemeläinen yritysyhteistyön ja -toiminnan alusta.

LUE LISÄÄ
Rovaniemi - The official hjometown of Santa Claus

Visit Rovaniemi

Rovaniemi on Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukaupunki.

LUE LISÄÄ
Maailman pohjoisin muotoiluviikko

14. Arctic Design Week 21.-27.3.2022

14. kerran järjestettävä businessfoorumi- ja messutapahtuma sekä kulttuuri- ja makufestivaali kokoaa tapahtumiin muotoilu- ja kulttuurialan osaajia, toimijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, kaupunkilaisia, tutkijoita ja asiantuntijoita.

Arctic Design Week nostaa esiin muotoilun ja kehittämisen uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi kansainvälisesti arktista muotoilua. Muotoiluviikko tarjoaa kaupunkilaisille Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmia, KÖÖKKI makufestivaalin ja muotishown, ÄÄRI Arctic Design Expon sekä yrittäjille useita maksuttomia webinaareja. 

Lue lisää