4 000Yrityksiä
10 000Opiskelijoita
560 000Matkailijoita / v
30 000Työvoimaa
64 141 asukasluku (30.4.2022)
n. 6 000 M€Investoinnit 2030 mennessä
Rovaniemi - Arktisen osaamisen kotiPohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä tuhansille opiskelijoille.

Lue lisää
Autamme yrittäjiä eteenpäin. Ota yhteyttä!
Ryhdy yrittäjäksi
Autamme yrityksen perustamisessa.
LUE LISÄÄ
Kasva ja kansainvälisty
Rahoitusta ja neuvontaa kehittämisvaiheessa.
LUE LISÄÄ
Ideoi ja kehitä
Toimiva arktinen tuotekehitysympäristö auttaa.
LUE LISÄÄ
Omistajanvaihdos
Onnistuneella omistajavaihdoksella yrittäjäksi.
LUE LISÄÄ
Hyödynnä Rovaniemen monet mahdollisuudet!

Sijoitu ja investoi arktiseen pääkaupunkiin

Kasvava arktinen Lapin pääkaupunki on vetovoimainen.
Autamme alueelle sijoittuvia yrityksiä löytämään paitsi toimivat toimi- ja tuotantotilat, myös osaavaa henkilökuntaa ja yhteistyöverkostoja.

Katso lisää ja ota yhteyttä

Menestystarinoita

Rovaniemi on kasvava Arktinen pääkaupunki. Kaupungissamme on monipuolinen yrityskanta eri toimialoilta, yhteensä noin 4 000 yritystä. Rovaniemelle ovat sijoittuneet useat merkittävät yritykset, jotka vievät jalostuneita tuotteitaan ja palveluitaan niin kotimaan kuin globaaleille markkinoille. Tutustu kaupungin menestystarinoihin sekä yrittäjien sijoittumispäätöksiin.

Lue lisää
Mukaan matkailun kasvutarinaan

Uniikki liiketontti Ounasvaaralla

Rovaniemellä on myynnissä ainoalaatuinen uusi matkailuliiketontti Ounasvaaran liikunta- ja hyvinvointikeskuksessa, Golfpuiston naapurissa.

Lue lisää
Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava
Yritystapahtumat
Sosiaalinen media
Business Rovaniemi
02.08.2022 08:01
80 vuotta täyttävä Anu Pentik toteaa, että Lapin luonnossa on kauneutta, lämpöä ja rouheutta. Niitä posiolainen on halunnut tuoda esiin myös Pentikin tuotteissa.
Business Rovaniemi
02.08.2022 06:40
Kohti vastuullisuutta ja vihreää siirtymää. Uusia kehittämisohjelmia käynnistymässä. Perehdy mm. tähän: Circular design -kehitysohjelma yrityksille on alkamassa! Sekä yritysten johdolle että asiantuntijoille suunnattu, kiertotalouden mukaiseen muotoiluun keskittyvä Circular Design -valmennusohjelma on alkamassa loppusyksystä 2022. Ohjelman tavoitteena on tuoda muotoiluosaamista kiertotalouteen perustuvan liiketoiminnan kehittämiseen yrityksissä. Tervetuloa 4.10. klo. 13-15.00 valmennusohjelman lanseeraustapahtumaan Tiedekulmaan! Maksuttomaan pilottiohjelmaan haetaan mukaan eri toimialoilta yrityksiä, jotka haluavat kehittää toimintamalliaan sekä tuote- ja palvelusuunnitteluaan kohti hiilineutraalia kiertotaloutta. Osallistuvat yritykset haluavat myös panostaa konkreettiseen tekemiseen ja saada käytännön neuvoja liiketoimintansa kehittämiseen. Ohjelma koostuu kahdesta oppimispolusta: yritysjohdolle suunnatusta strategisesta tasosta sekä tuote- ja palvelukehitystyössä mukana oleville suunnatuista, käytännön työhön ohjaavista kokonaisuuksista. Hae mukaan pilottiohjelmaan täältä:
Business Rovaniemi
01.08.2022 11:30
Onko yrityksesi kasvattamassa vientiä? EU-elvytystuki eli RRF tarjoaa niin suomalaisille yrityksille rahallista tukea Suomen kestävän kasvun ohjelman kautta, mutta myös muilla mailla on omat ohjelmansa. Muiden maiden ohjelmat tarjoavat vientimahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Business Finland on perustanut Berliiniin RRF projektitoimiston, jonka tarkoituksena on auttaa ja sparrata suomalaisia yrityksiä hyötymään Eurooppalaisista elvytysvaroista. #kasvuaviennistä #kestäväkasvu #vientirahoitus #businessfinland
Business Rovaniemi
06.07.2022 05:28
Nelinkertainen olympiapikaluistelija Mika Poutala on rovaniemeläisen mobiilialan kasvuyritys SportaPostin uusi osakas sekä hallituksen jäsen. Positiivisena ja sosiaalisena urheilijana tunnettu Poutala on toiminut yrittäjänä urheilu-uransa jälkeen. Lue lisää Tutustu yrittäjään -jutusta!
Business Rovaniemi
01.07.2022 05:56
Business Rovaniemen TUTUSTU YRITTÄJÄÄN -juttusarja ja Rovaniemen ravintolatarjonnan kasvu jatkuu. Tällä viikolla ovat saapuneet aidot turkkilaiset herkut kävelykadulle. Tutustu kunnianhimoiseen yrittäjään, Harun Demirkaniin!
Business Rovaniemi
28.06.2022 06:17
Maailmalla oppii! Kehittämistyössä on aina merkityksellistä löytää mahdollisimman markkina- ja asiakaslähtöisiä näkökulmia. Hyvien kontaktien avulla oppii ja saa vahvistusta siitä, mitkä toimivat kansainvälisestikin kilpailukykytekijöinä. Milanon kansainväliset muotoiluviikot ovat erinomainen näyteikkuna ja benchmarkkauskohde, miten kilpailukykyä voi edistää. Kesäkuun Milanon matkan antia hyödynnetään kehitettäessä uusia Arctic Design Capital -yritys- ja kansainvälistymispalveluita pohjoisen yrityksille. #arktinenmuotoilu #vastuullisuus #kestäväkehitys #arcticdesign #kilpailukyky #brändäys #benchmarking #vienninedistäminen #kansainvälistyminen #worlddesignweeks #unitedbydesign #milandesignweek #arcticdesignweek
Business Rovaniemi
23.06.2022 07:19
Kesälomat pyörähtävät juhannukselta osin käyntiin meillä täällä Business Rovaniemessä. Palvelemme kuitenkin yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia koko kesän klo 8 - 16 ajanvarauksella puh. +358 40 120 66 44. Tai lähetä meille yhteydenottopyyntö verkkosivujemme kautta: https://www.businessrovaniemi.fi/fi/Yhteystiedot Koko elinvoima- ja yrityspalvelutiimimme toivottaa Sinulle ja perheellesi aurinkoista ja virkistävää kesää! #businessrovaniemi #elinvoimaa #yrityspalvelu #autammeeteenpäin #arktinenpääkaupunki
Business Rovaniemi
22.06.2022 09:37
Juhannus on ovella! Tänä vuonna tarjolla on peräti kaksi uutta juhannustapahtumaa, jotka ovat rovaniemeläisten, rohkeiden yrittäjien järjestämiä. 🔥 Ounaspaviljongille koko perheen juhannuksen järjetää Food Sake Oy eli Daniela Culley, Dilixiati Bolati ja Peter Culley. 🔥 Rollon Jussi -juhannusfestivaalin Ounaspaviljongille järjestää tiimi, jossa ovat mukana rovaniemeläinen rengasalan yrittäjä Mika Laukkanen sekä RoPS-taustaiset Mika Lumijärvi ja Matti “Kolli” Vikman. Nappaa menovinkit keskikesän juhlaan ja löydä kaupunkilaisten iloksi sytytettävät kokkotulet oheisesta jutusta! ☀🥳🌅 #rovaniemi #arktinenkotikaupunki #juhannus2022
Business Rovaniemi
16.06.2022 08:17
Rovaniemen monipuolinen ja laadukas ravintolamaailma on laajentunut! Paikallinen yrittäjä Jouko Rajanen on avannut italialaisen erikoisravintolan. Massimo palveluajatuksessa "maistuu" intohimo ruokaan, tyyliin ja muotoiluun. #uusiyritys #pizzeria #ravintolamaailma https://www.lapinkansa.fi/uusi-italialainen-ravintola-avasi-ovensa-rovanieme/4689790?fbclid=IwAR2yYgamRgWMWkorxZ3JJqtsCIcgvc8mz77htPr-6LlTeekIIOFpImsSUA0
Business Rovaniemi
15.06.2022 07:58
Rovaniemeläinen Norrhydro on päässyt mukaan ministeri Lintilän vienninedistämismatkalle Norjaan alan johtavien suomalaisyritysten delegaatiossa. Lue uutinen!
Business Rovaniemi
07.06.2022 06:25
Yrittäjät ja avaintoimijat! Nyt on innovatiivisiin hankkeisiin rahoitusta saatavilla! Lapin liitto avaa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa Rovaniemen kaupungin ekosysteemisopimusta toteuttavan kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankehaun 1.6.2022. Haku sulkeutuu 20.8.2022. Kysy Pirjolta lisää! #innovaatiorahoitusta #rahoitusapua #ideastarahaksi
Business Rovaniemi
06.06.2022 10:20
Suomen kaupunkikeskustojen elinvoimaisuus on taas tutkittu! Rovaniemen kaupunkikeskustassa kauppojen ja ravintoloiden osuus on hieman laskenut viimeisen vuoden aikana, mutta on edelleen verraten hyvällä tasolla sijoittuen muiden kaupunkien joukossa sijalle 15. Kauppoja Rovaniemen keskustassa on yhteensä 141 kappaletta ja ravintoloita 82. Tyhjiä eli vapaita liiketiloja oli tutkimushetkellä 41 kappaletta eli vähennystä vuoden takaiseen verrattuna on 5 kpl. Lue enemmän tutkimustuloksista! 🧐🏙 #elinvoima #kaupunkikeskusta #elävätkaupunkikeskustat #rovaniemi #businessrovaniemi
+

ELINVOIMAPALVELUT SAMALTA LUUKULTA

”Meillä Rovaniemellä on hyviä elinvoiman valttikortteja, joiden varaan voimme aidolla yhteispelillä rakentaa huippu paikan yrittää ja asua. Yhteistyöllä luotu tavoitteellinen elinvoimaohjelma, oikein kohdennetut ja tuotetut yrityspalvelut sekä aito vuoropuhelu kaupungin ja yrittäjien välillä, luovat sille onnistumisen edellytykset. Elinvoimaisella kaupungilla tulee olla työkalupakissaan dynaamisia toimintatapoja, joilla se mahdollistaa talouden kasvun, kaupungin toimivuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin.”
— Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Tutustu palveluihin
Tutustu yrittäjiin
Menesty Rovaniemellä

Arktinen ekosysteemi

Rovaniemi tunnetaan elinvoimaisena arktisena pääkaupunkina, jossa yritysten kasvulle ja kehittymiselle on hyvä toimintaympäristö.

LUE LISÄÄ

Innovaatiopalvelut

Rovaniemi on kansainvälinen opiskelijakaupunki, jonne on sijoittunut useita tutkimus- ja testauslaboratorioita sekä kehitysyksiköitä.

LUE LISÄÄ

Osaava työvoima

Maakuntakeskuksena kaupunkiimme on keskittynyt kattavat koulutus-, osaamis- ja rekrytointipalvelut.

LUE LISÄÄ

Yrityssetelit

Rovaniemen kaupungilla on käytössä yrityspalveluseteli alueen yritysten vaikuttavan ja aktivoivan kehittämisen tueksi.

LUE LISÄÄ

Yritysalueet

Rovaniemen kaupunki on kaavoittanut eri toimialoille sopivia yritysalueita ja liiketontteja.

LUE LISÄÄ

Tuotantotilat

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö, joka vuokraa toimisto- ja tuotantotiloja

LUE LISÄÄ
Likiliike Rovaniemi

Likiliike

Likiliike on aktiivinen rovaniemeläinen yritysyhteistyön ja -toiminnan alusta.

LUE LISÄÄ
Rovaniemi - The official hjometown of Santa Claus

Visit Rovaniemi

Rovaniemi on Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukaupunki.

LUE LISÄÄ
Maailman pohjoisin muotoiluviikko

15. Arctic Design Week 20.-26.3.2023

15. kerran järjestettävä businessfoorumi- ja messutapahtuma sekä kulttuuri- ja makufestivaali kokoaa tapahtumiin muotoilu- ja kulttuurialan osaajia, toimijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, kaupunkilaisia, tutkijoita ja asiantuntijoita. Maailman pohjoisin muotoiluviikko on keskeinen osa Arktinen pääkaupunki ja Arktinen muotoilupääkaupunki teemaa.

Arctic Design Week nostaa esiin muotoilun ja kehittämisen uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi kansainvälisesti arktista muotoilua. Muotoiluviikko tarjoaa kaupunkilaisille Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmia, KÖÖKKI makufestivaalin ja muotishown, ÄÄRI Arctic Design Expon sekä yrittäjille useita maksuttomia foorumeita ja ammattilaisdialogeja. 

Lue lisää