4 000Yrityksiä
10 000Opiskelijoita
560 000Matkailijoita / v
30 000Työvoimaa
64 141 asukasluku (30.4.2022)
n. 6 000 M€Investoinnit 2030 mennessä
Rovaniemi - Arktisen osaamisen kotiPohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä tuhansille opiskelijoille.

Lue lisää
Autamme yrittäjiä eteenpäin. Ota yhteyttä!
Ryhdy yrittäjäksi
Autamme yrityksen perustamisessa.
LUE LISÄÄ
Kasva ja kansainvälisty
Rahoitusta ja neuvontaa kehittämisvaiheessa.
LUE LISÄÄ
Ideoi ja kehitä
Toimiva arktinen tuotekehitysympäristö auttaa.
LUE LISÄÄ
Omistajanvaihdos
Onnistuneella omistajavaihdoksella yrittäjäksi.
LUE LISÄÄ
Hyödynnä Rovaniemen monet mahdollisuudet!

Sijoitu ja investoi arktiseen pääkaupunkiin

Kasvava arktinen Lapin pääkaupunki on vetovoimainen.
Autamme alueelle sijoittuvia yrityksiä löytämään paitsi toimivat toimi- ja tuotantotilat, myös osaavaa henkilökuntaa ja yhteistyöverkostoja.

Katso lisää ja ota yhteyttä

Menestystarinoita

Rovaniemi on kasvava Arktinen pääkaupunki. Kaupungissamme on monipuolinen yrityskanta eri toimialoilta, yhteensä noin 4 000 yritystä. Rovaniemelle ovat sijoittuneet useat merkittävät yritykset, jotka vievät jalostuneita tuotteitaan ja palveluitaan niin kotimaan kuin globaaleille markkinoille. Tutustu kaupungin menestystarinoihin sekä yrittäjien sijoittumispäätöksiin.

Lue lisää
Mukaan matkailun kasvutarinaan

Uniikki liiketontti Ounasvaaralla

Rovaniemellä on myynnissä ainoalaatuinen uusi matkailuliiketontti Ounasvaaran liikunta- ja hyvinvointikeskuksessa, Golfpuiston naapurissa.

Lue lisää
Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava
Yritystapahtumat
Sosiaalinen media
Business Rovaniemi
26.03.2023 03:15
15. Arctic Design Week huipentuu tänään sunnuntaina 26.3.2023 klo 18 avoimeen yleisötapahtumaan Lordin aukiolla. Hyväntekeväisyystapahtumassa mm. Arctic Fashion Show ja The Meänland. Tiedossa kaunista ja omaperäistä katseltavaa ja kuunneltavaa 12 metrisellä catwalkilla. Juontajina Julius Oförsagd ja Merja Kupiainen-Groundstoem. Koko perheen tapahtumaan vapaa pääsy. Tapahtuma myös striimataan.
Business Rovaniemi
23.03.2023 20:50
Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week on palkinnut jälleen muotoilun toimijoita ja opiskelijoita. Arctic Design Awards -tunnustukset on julkistettu torstaina 23.3. Rovaniemen Korundissa pidetyssä Awards Nights -tapahtumassa. Tapahtumassa jaettiin myös kansainväliset BRP Design Competition -palkinnot. Arctic Design Awards on Arctic Design Weekillä jaettava tunnustuspalkinto. Kategorioita on kolme: Vuoden muotoiluintensiivinen yritys, Arktisen muotoilun elämäntyöpalkinto ja Vuoden arktisen muotoilun opiskelija. Palkinnoilla halutaan kannustaa yrityksiä ja organisaatioita hyödyntämään muotoilua ja nostamaan muotoilua ja muotoilijoita näkyville. Lappset Group on vuoden 2023 muotoiluintensiivinen yritys. Elämäntyöpalkinnon sai puuseppä Magnus Lange sekä vuoden arktinen muotoiluopiskelija palkinnon saivat Jolanga Magga sekä Kristiina Salomaa. Yleisöäänestyksen yrityskategoriassa voitti Arctic Warriors Oy, joka sai 40 % yleisön antamista äänistä. https://www.businessrovaniemi.fi/news/Arctic-Design-Weekin-tunnustuspalkinnot-jaettiin-%E2%80%93-Lappset-Group-on-vuoden-2023-muotoiluintensiivinen-yritys/35566/9e8346bb-5d6f-48c8-9377-4aed67c69be6 #arcticdesign #arktinenmuotoilu #muotoilupalkinnot #muotoiluintensiivinenyritys #elämäntyöpalkinto #muotoiluopiskelija #arcticdesignweek #arcticawards Lappset Group Arctic Warriors Lapin yliopisto I University of Lapland Lapin AMK - Lapland University of Applied Sciences
Business Rovaniemi
23.03.2023 11:07
Arctic AHA! foorum tuo areenalle pe 24.3 klo 9 yritysten ja oranisaatioiden kehitystarpeita edesauttamaan 10 kokenutta toimijaa - 5 kotimaista ja 5 kansainvälistä experttiä. Tiedekeskus Pilkkeessä olevaan tilaisuuteen voi vielä tämän päivän aikana ilmoittautua. Eli "matti-myöhäiset" vielä ehtivät! Valitse kaikki kolme toisiaan täydentävää settiä, tai hyödynnä yksi parhaiten tarpeitasi palveleva. Ilmoittautumislinkit löytyvät täältä: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/topic/5f6dddb777f2d0388b2a308b
Business Rovaniemi
22.03.2023 11:16
Tiedätkö oikeasti mikä mahdollisuus yritykselläsi olisi tehdä kannattavampaa ja kestävämpää liiketoimintaa? Näetkö riittävän hyvin milloin kilpailijasi ajaa ohi? Paljonko yritykselläsi on aikaa löytää kestävät ratkaisut modernin kiertotalousmallin sisäänajoon? Paneudu hetkeksi mitä kiertotalousekonomia ja Circular Design tarkoittaa? Tästä linkistä löydät konkreettisia tietoa Circular Design ratkaisuista - varmista että yrityksesi on markkinamurroksen voittajien joukossa!
Business Rovaniemi
22.03.2023 06:29
Lahden kaupunki, Suomen Businesscity, panostaa muotoilun keinoihin elinkeinojen kehittämisessä. Onnea Lahti - nähdään toukokuussa! #arktinenmuotoilu #muotoilumenestyksessä #elinvoimaa
Business Rovaniemi
22.03.2023 05:57
Hyvä Yrittäjä! Vastaathan kyselyyn ja annat meille suoraakin palautteita. Rajallisilla resursseilla teemme parhaamme!
Business Rovaniemi
20.03.2023 04:32
15. Muotoiluviikko pyörähtää käyntiin tänään! Ohjelmaa löytyy päivittäin eri puolilla kaupunkia. Kaupunkifestivaali, foorumit ja messut. Muotoiluviikko on luotu yhteistyöalustaksi alueen elinkeinoille, kulttuuritoimijoille ja opiskelijoille. Kaupungin elinvoimaa ja viihtyvyyttä lisäämään. Löydä pöllö. Löydät hyötyä ja iloa. https://www.lapinkansa.fi/arktinen-muotoiluviikko-nakyy-rovaniemen-katukuvas/5416980 Arctic Design Week #arcticdesigncapital #arktinenpääkaupunki
Business Rovaniemi
17.03.2023 10:59
Hei sinä, joka hamuat oivalluksia kuin poro luppoa! Sinä joka haudot ideaa kuin riekkoemo esikoistaan. Sinä joka olet jumissa kuin mettäsuksi juurakossa. Sinä jolla ajatus lentää kuin moottorikelkka maaliskuussa. Sinä joka olet pihalla kuin lumiukko laavulla. Sinä jolla pää höyryää kuin kuksa tunturissa. Älä jumita, höyryä ja ihmettele yksin. Kutsun sinut mukaan tapahtumaan, jossa pääset eteenpäin. Tapaat toisinkatsojia. Näet uusia mahdollisuuksia muutoksessa. Pääset jyvälle vastuullisuudesta kilpailuetuna. Päätä lähteä Pilkkeeseen pe 24.03.2023! Katso keitä kaikkia AHA! foorumilla on läsnä - ole mukana • Liina Aulin, Viestintäjohtaja, Communications Director, Metsähallitus, Suomi • Alessandro Colombo, Architect, Professor at Politecnico di Milano, Official Ambassador of Italian Design, Italia • Hester van Dijk, Architectural Design Overtreders W, Hollanti • Jonne Hellgren, CEO and Co-Founder Re-Pack Suomi • Matias Kotkasaari , CEO Joutsen Finland Ltd • Petteri Masalin, Chief Design Officer, Fiskars brand, Fiskars Group • Kara Pecknold, VP Regenerative Design, frog, Saksa • Meghan Preiss, Manager of CX Design Integration, Delta Airlines and Board Member, World Design Organisation WDO Board member, Yhdysvallat • Jonathan Sands, Chair, The Third Pig Company ja eniten palkintoja koskaan keränneen legendaarisen bränditoimiston Elmwoodin perustaja, Iso-Britannia • Martin Österberg, Chief of Marketing, Polestar Finland Ltd Katso ohjelma-anti täältä: https://www.arcticdesignweek.fi/ohjelma/arctic-aha/ Osallistut samalla 2000 € arvoisen mediatilan arvontaan Kalevan lehdissä ja verkossa. Ilmoittaudu heti - viimeistään 20.3.2023 täältä: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/…/63dfc2bf1e3371722d203ada
Business Rovaniemi
16.03.2023 07:05
Olemme todella pahoillamme, mutta yrityspalveluissamme on tällä hetkellä merkittävä resurssivaje. Tämä aiheuttaa sen, että pystymme vastaamaan yrittäjien yhteydenottopyyntöihin viiveellä ja varaamaan yrittäjille asiantuntijatapaamisia rajallisesti. Yrittäjä, otathan yhteyttä maililla yrityspalvelut@rovaniemi.fi . Vastaamme niin pian kuin mahdollista. #yrityspalvelut #elinvoimapalvelut @Rovaniemen kaupunki - City of Rovaniemi
Business Rovaniemi
14.03.2023 06:23
Muotoilu on investointi. Muotoilu on keskeinen osa onnistunutta innovaatiotoimintaa. On aika valita ja palkita Arktinen Muotoiluintensiivinen Yritys. Arctic Awards Jury on valinnut shortlistalle viisi yritystä. Nyt voit äänestää mieleisestäsi parasta 20.3 saakka.
Business Rovaniemi
10.03.2023 05:10
Arctic Design Week nostaa esiin arktisen muotoilun osaajia, kehittäjiä ja hyödyntäjiä. Tuomaristo on jälleen kokoontunut ja valinnut hyvistä ehdokkaista parhaimmat. Voittajat julkistetaan ja palkitaan Awards Night -tilaisuudessa to 23.3.2023 Korundissa. Tervetuloa juhlimaan myös 15 vuotista Arctic Design Weekiä!
Business Rovaniemi
09.03.2023 05:19
Arctic Design Week on vuosien saatossa kasvanut toimivaksi osaksi kaupungin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyötä - näkyväksi ja konkreettiseksi osaksi koulutusohjelmia, jossa opiskelijat ja työelämä kohtaavat. Profiloiden toimijoita, tekijöitä ja aluetta. Arctic Design Week #arktinenpääkaupunki #arcticdesign
+

ELINVOIMAPALVELUT SAMALTA LUUKULTA

”Meillä Rovaniemellä on hyviä elinvoiman valttikortteja, joiden varaan voimme aidolla yhteispelillä rakentaa huippu paikan yrittää ja asua. Yhteistyöllä luotu tavoitteellinen elinvoimaohjelma, oikein kohdennetut ja tuotetut yrityspalvelut sekä aito vuoropuhelu kaupungin ja yrittäjien välillä, luovat sille onnistumisen edellytykset. Elinvoimaisella kaupungilla tulee olla työkalupakissaan dynaamisia toimintatapoja, joilla se mahdollistaa talouden kasvun, kaupungin toimivuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin.”
— Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Tutustu palveluihin
Tutustu yrittäjiin
Menesty Rovaniemellä

Arktinen ekosysteemi

Rovaniemi tunnetaan elinvoimaisena arktisena pääkaupunkina, jossa yritysten kasvulle ja kehittymiselle on hyvä toimintaympäristö.

LUE LISÄÄ

Innovaatiopalvelut

Rovaniemi on kansainvälinen opiskelijakaupunki, jonne on sijoittunut useita tutkimus- ja testauslaboratorioita sekä kehitysyksiköitä.

LUE LISÄÄ

Osaava työvoima

Maakuntakeskuksena kaupunkiimme on keskittynyt kattavat koulutus-, osaamis- ja rekrytointipalvelut.

LUE LISÄÄ

Yrityssetelit

Rovaniemen kaupungilla on käytössä yrityspalveluseteli alueen yritysten vaikuttavan ja aktivoivan kehittämisen tueksi.

LUE LISÄÄ

Yritysalueet

Rovaniemen kaupunki on kaavoittanut eri toimialoille sopivia yritysalueita ja liiketontteja.

LUE LISÄÄ

Tuotantotilat

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö, joka vuokraa toimisto- ja tuotantotiloja

LUE LISÄÄ
Likiliike Rovaniemi

Likiliike

Likiliike on aktiivinen rovaniemeläinen yritysyhteistyön ja -toiminnan alusta.

LUE LISÄÄ
Rovaniemi - The official hjometown of Santa Claus

Visit Rovaniemi

Rovaniemi on Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukaupunki.

LUE LISÄÄ
Arctic Design Capital yritys- ja yleisötapahtuma
Maailman pohjoisin muotoiluviikko

15. Arctic Design Week 20.-26.3.2023 on juhlavuosi

15. kerran järjestettävä businessfoorumi- ja messutapahtuma sekä kulttuuri- ja kaupunkifestivaali kokoaa tapahtumiin muotoilu- ja kulttuurialan osaajia, muotoilijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, kaupunkilaisia, tutkijoita ja asiantuntijoita. Maailman pohjoisin muotoiluviikko on keskeinen osa Arktinen pääkaupunki ja erilaistavaa Arktinen muotoilupääkaupunki teemaa. On osa Worlds Design Weeks-verkostoa.

Arctic Design Week nostaa esiin vastuullisen suunnittelun, muotoilun ja kehittämisen uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi kansainvälisesti arktista muotoilua. Muotoiluviikko tarjoaa kaupunkilaisille Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmia, ulkoilmatapahtuma muotinäytöksineen, ÄÄRI Arctic Design Marketin sekä yrittäjille useita maksuttomia foorumeita ja ammattilaisdialogeja liiketoiminnan vastuulliseksi kehittämiseksi. Arktisen muotoilun muotoilupalkinnot sekä kulttuuri- ja liikuntapalkinnot jaetaan myös viikon aikana. 

Tutustu ohjelmaan