Seinämaalaus katutaide street art (8)a.jpg

Tarpeita ja haasteita:

Kiinteistöjen omistajat ovat suuressa roolissa yleisen katukuvan kokonaisuuden ja viihtyvyyden kannalta. Sillä, miltä julkisivu, porttikongi tai repsottava takapiha näyttää, on suuri merkitys yleiseen viihtyvyyteen ja kokonaisuuteen. Kiinteistönomistajien ja kivijalkakauppiaiden yhteistyöllä on mahdollista somistaa ja elävöittää omaa julkisivua ja koko korttelia. Kaupungin rooli on pitää yleiset alueet kunnossa, mutta kiinteistöt ja kivijalkakauppiaat pitävät oman alueensa. Näin saadaan yhteinen tahtotila, kutsuva ja viihtyisä kaupunki.

“nimettömät” pörssiyhtiöt ovat suurin haaste. Toisaalta yksityiset omistajat, ovat mahdollisuus.

 

Kuinka hanke ja perustettava oy / ry voi auttaa:

Yksityiset yritykset peräänkuuluttavat aktiivisuutta, ja sitä että hanke “kehittää”. Tulevan ry:n tavoitteena on herättää keskustelua ja aktiivisuutta, jotta yrittäjät pystyisivät kohentamaan oman yrityksen ulkonäköä. Keskustelua on herätettävä mm. parkkipaikkojen ja kuolleiden kulmien parantamisesta, roskisten ja takapihojen siistimisestä ja epäsiisteistä ilmanvaihtoputkista ym.

 

Pitkässä juoksussa julkisivujen siistimisellä ja vaikka laajamittaisella "naamioimisella", kuten rumien ja epäsiistien julkisivujen puuverhoilulla, lasittamisella tms. on mahdollista saavuttaa valtakunnallista näkyvyyttä.