Ro­va­nie­mel­lä et­si­tään po­si­tii­vi­sin­ta kau­pun­ki­kes­kus­ta­te­koa – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan!

Rovaniemellä etsitään kaupunkikeskustatekoa, joka on vaikuttanut positiivisesti Rovaniemen kaupunkikuvaan ja ihmisiin. Kilpailussa on ehdolla 15 tekoa, joista valitaan voittaja yleisöäänestyksellä.

-
KUVA: IIRO KERKELÄ

Rovaniemellä etsitään kaupunkikeskustatekoa, joka on vaikuttanut positiivisesti Rovaniemen kaupunkikuvaan ja ihmisiin. Kilpailussa on ehdolla 15 tekoa, joista valitaan voittaja yleisöäänestyksellä.

Kilpailun järjestävät yhdessä Rokke – Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi. Kilpailun aluksi kaupunkilaiset saivat jättää ehdotuksia kaupunkikeskustateoksi. Ehdotuksia tuli yhteensä 15, ja ne kaikki ovat nyt mukana yleisöäänestyksessä.

– Kilpailun tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa Rovaniemen kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä, sanoo projektikoordinaattori Miia Taivalantti Rokke-hankkeesta.

Äänestys on avoinna sunnuntaihin 15. elokuuta saakka, ja voittaja julkistetaan keskiviikkona 18. elokuuta. Äänestäjien kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia Likiliikkeisiin. Yksi henkilö voi äänestää kilpailussa kerran päivässä.

Kisan voittanut Rovaniemen kaupunkikeskustateko asetetaan ehdolle Elävät kaupunkikeskustat EKK ry:n valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuun lopussa.

Tutustu ehdokkaisiin alla ja äänestä sen jälkeen suosikkiasi lomakkeen kautta!

 Jos äänestyslomake ei näy, pääset äänestämään myös täältä.

1. Pub Old Lättis.
1. Pub Old Lättis.
KUVA: IIRO KERKELÄ
1. Pub Old Lättis

Vanhan lättähatun tuominen torille, iso aurinkoinen terassi ja ilmaiset esiintyjät katetulla esiintymislavalla ovat saaneet ennen niin kuolleen Rovaniemen torin uuteen eloon!

2. Terassien laajentaminen kävelykadulla.
2. Terassien laajentaminen kävelykadulla.
KUVA: ANSSI JOKIRANTA
2. Terassien laajentaminen kävelykadulla

Eläväisen kaupunkikeskustan yksi suurimpia menestystekijöitä on eläväinen terassitoiminta kesäaikaan.

3. Sugar.
3. Sugar.
KUVA: PEKKA AHO
3. Jäätelökioski Sugar

Sugar on jo useampana vuonna piristänyt ankeaa Lordinaukiota.

4. Konttisen kesäteatteri.
4. Konttisen kesäteatteri.
KUVA: JUSSI LEINONEN
4. Konttisen kesäteatteri

Konttisen teatteri on vuodesta toiseen jaksanut toimia sinnikkäästi ja ilahduttaa ihmisiä, vaikka puitteet ovat heikohkot ja kaupungin puolesta huonosti hoidetut.

5. Kansalaistalo.
5. Kansalaistalo.
KUVA: PEKKA AHO
5. Kansalaistalo

Kansalaistalo mahdollistaa eri taustoista tulevien ihmisten kohtaamisen ja tukemisen kaupungin ytimessä

6. Valtakatu.
6. Valtakatu.
KUVA: PEKKA AHO
6. Valtakatu Koskikadun ja Pekankadun välillä

Rovaniemi saisi ottaa mallia Valtakadulta, patsaita ja viihtyvyyttä. Taideteoksia.

7. Elävä joulukalenteri.
7. Elävä joulukalenteri.
KUVA: ROVANIEMEN KAUPUNKI
7. Elävä joulukalenteri

Korona-aikana upea kaupunkilaisten yhdessä tekemä, iloa tuova kokonaisuus. Viesti: Rovaniemellä joulu jatkuu ja tehdään yhdessä!

8. Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen kaupunkikävelyt.
8. Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen kaupunkikävelyt.
KUVA: ROVANIEMEN 1. KAUPUNGINOSAN ASUKASYHDISTYS
8. Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen järjestämät opastetut kaupunkikävelyt

Kaikille avoimet, ammattitaitoisesti opastetut kaupunkikävelyt ovat lisänneet asukkaiden ja vierailijoiden paikallishistorian ja kulttuurin tuntemusta. Lähes kymmenen vuoden ajan kaupunkikävelyt ovat rikastaneet rovaniemeläisten kotiseututietoutta.

9. Talviuintipaikka Koskipuistossa.
9. Talviuintipaikka Koskipuistossa.
KUVA: ANSSI JOKIRANTA
9. Avantouintipaikka Koskipuistossa

Uinti vähissä vaatteissa kylmän keskellä istuu hyvin arktiseen maisemaan. Puuha on hauskasti eksoottista, monien mielestä sopivasti myös huuhaan näköistä.

10. I Snow You -lumenveistotapahtuma.
10. I Snow You -lumenveistotapahtuma.
KUVA: ANSSI JOKIRANTA
10. I Snow You -lumenveistotapahtuma

Tammikuinen I Snow You -lumenveistotapahtuma toi lumiveistoksia kauppakeskus Revontulen eteen. Ne olivat hienoja veistoksia ja upeasti valaistuja talven pimeyden keskellä.

11. Jouluikkunakilpailu.
11. Jouluikkunakilpailu.
KUVA: PEKKA AHO
11. Jouluikkunakilpailu

Yrittäjille suunnattu kilpailu joulun aikaan on ollut hyvä toimenpide, joka on näkynyt kauniisti sommitelluissa  ja valaistuissa ikkunoissa.

12. Kävelykadun joulukuuset.
12. Kävelykadun joulukuuset.
KUVA: ANSSI JOKIRANTA
12. Kävelykadun pienet joulukuuset

Yritysten ja yksityishenkilöiden talkoilemat joulukuuset ovat tuoneet jouluista ilmettä kävelykadulle ja Lordinaukiolle.

13. Kanava
13. Kanava
KUVA: RAIJA SUOPAJÄRVI
13. Kanava Sampokeskuksen seinällä

Iso screeni, jossa on ollut vaihtuvia kuvaelementtejä Sampokeskuksen seinässä, on ollut hyvä juttu.

14. Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistyksen maalausprojekti.
14. Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistyksen maalausprojekti.
KUVA: PETRA DANYA
14. Rovaniemen 3. asukasyhdistys antaa kyytiä harmaudelle

Asukasyhdistys viettää 40-vuotisjuhlavuottaan ja on ottanut yhdeksi projektikseen maalata muraaleja sähkökeskuksiin.

15. Hattrickin terassi.
15. Hattrickin terassi.
KUVA: JUSSI POHJAVIRTA
15. Hattrickin terassi isolla screenillä

Tuo eloa katukuvaan. Paikka, jossa istahtaa ja katsoa pelejä, tai jos ei ole pelit käynnissä, niin soi musiikkia, josta varmasti ohikulkijatkin nauttivat.

Kilpailun järjestävät yhdessä ROKKE – Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi. Kaupunkikeskustateon pääsevät valitsemaan rovaniemeläiset yleisöäänestyksessä.

Rovaniemi mukana valtakunnallisessa kävelykatuviikonlopussa

Valtakunnallinen kävelykatuviikonloppu rantautuu Rovaniemelle perjantaina 28. toukokuuta, jolloin keskustan ilmettä siivotaan yhdessä sekä kuullaan kaupunkilaisten mielipiteitä keskustan tulevaisuuden visioista. Kävelykatuviikonlopun yhteydessä käynnistetään myös Rovaniemen keskustatekokilpailu, jossa haetaan ensimmäistä kertaa tekoa, joka on positiivisesti vaikuttanut Rovaniemen keskustaan viimeisen vuoden aikana.

Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittäjät ovat paikalla Lordin aukiolla kuulemassa kaupunkilaisten mielipiteitä. Teltta on avoinna kävelykadulla perjantaina 28.5. klo 12-14.


Teemapäivänä osallistumme myös yhteiseen Rovaniemen siivoushaasteeseen laittamalla keskustan kulmat ja korttelit kuntoon. Samalla haastamme yrittäjät ja kiinteistönomistajat katselemaan oman liikkeensä edustaa, kulmia ja takapihoja sillä silmällä. Toivomme, että kaikki tuovat oman kortensa kekoon yhteisen siistin ja tyylikkään keskustan puolesta, innostaa Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyötä vetävä Miia Taivalantti.


Keskustan siivoustalkoot käynnistyvät Lordin aukiolta perjantaina klo 9, jolloin lähdetään siistimään ympäristöä yhdessä.

Me tarjoamme roskasäkit ja hanskat. Huomioithan itse koronarajoitukset ottamalla oman maskin mukaan, Taivalantti muistuttaa.


Rovaniemen keskustatekoa etsitään


Kävelykatuviikonlopun yhteydessä käynnistetään kisa, jossa etsitään Rovaniemen keskustatekoa ensimmäistä kertaa. Keskustateko voi olla esimerkiksi onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, iso tai pieni tapahtuma, yksittäinen elementti, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

Kilpailun tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa esille kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä. Rovaniemen kilpailu järjestetään yhteistyössä Uusi Rovaniemi -lehden kanssa.

Rovaniemen voittaja lähetetään valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuussa ja valtakunnallinen voittaja julkistetaan voittajapaikkakunnalla syksyn aikana.
Kävelykatuviikonlopun perjantaina julkistetaan myös Rovaniemen tämän vuoden elinvoimalaskelman tulokset sekä valtakunnalliset vertailut. Elinvoimalaskelman tulokset toteutetaan Suomessa 40:ssä kaupungissa.


Kaupunkikeskustan kehittämistyö tekee kiinteää yhteistyötä myös Rovaniemen kaupungin kaupunkisuunnittelun kanssa. Syksyn aikana on tulossa useampi tapahtuma, jossa kaikki kaupunkilaiset pääsevät yhdessä meidän kanssa suunnittelemaan keskustan eri kohtia.

Jätä oma ehdotuksesi Rovaniemen kaupunkikeskustateko-kilpailuun TÄSTÄ! 

Lisätietoja

Miia Taivalantti

projektikoordinaattori

ROKKE - Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö (EAKR)

040 626 4525

miia.taivalantti@rovaniemi.fI


Rokke mukana RolloVapussa

Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö on mukana RolloVapussa

Rollo Vappu on perinteikäs koko perheen tapahtuma.
Tällä kertaa juhlistamme Vappua Facebook -live tapahtumana - kaikki yhdessä - kotona piknikkiä viettäen.

Tämä maksuton tapahtuma tarjoaa ohjelmaa niin perheen pienimmille kuin vähän isommillekin. Ilta on täynnä laulua, leikkiä, tanssia ja tietysti iloista vappumieltä! Mikä parasta tämä kaikki omalta kotisohvalta ja keikkaeväät tietysti paikallisesta.

Ohjelmassa mm. Hannu Friman show, pelle ja Iskuporakone.
www.rollovappu.fi

Keskustan kehittämisessä on oltava yhteinen visio

Millainen on tulevaisuuden Rovaniemi? Kaupunkikeskustan kehittämistyö on pitkäjänteistä vuosien kestävää työtä, mutta kun on yhteinen visio tulevasta, on päämäärä helpompi saavuttaa.

"Rovaniemen kaupungissa eri toimijat ovat kehittäneet omia osa-alueitaan vahvasti, mutta yhteinen näkemys ja visio on ollut vielä vähän hakusessa. "
Lue koko blogiteksti

Kutsu ROKKE - aamukahveille!

Olet tervetullut Kaupunkikeskustan kehittämiskahveille joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 8.30 - 10.

Löydät kutsun Rovaniemen kaupungin ja Business Rovaniemen tapahtumakalentereista.
Tervetuloa!