Apua rekrytointiin ja osaamisen lisäämiseen

Osaavan työvoiman saatavuus on kriittinen menestystekijä kaupungin kasvussa ja elinvoimassa. Meillä Rovaniemellä tämä turvataan tiiviillä yhteistyöllä yritysten, kaupungin, koulutusorganisaatioiden sekä TE-hallinnon välillä.

Työvoiman saatavuutta edesauttaa positiivinen väestökehitys ja kaupungin asema alueen osaamisen keskittymänä. Kaupunkimme ammatilliseen sekä ammattikorkeakoulu- että yliopistotasoiseen koulutukseen hakeudutaan laajalti maakunnasta ja muualta Suomesta. Rovaniemi kiinnostaa myös kansainvälisiä opiskelijoita. Monipuoliset opiskelumahdollisuudet helpottavat työvoiman saatavuutta ja saavat nuoret pysymään seutukunnassamme.

Rovaniemen etu on myös elinkeinorakenteen monipuolisuus, jolloin tulevaisuus ei ole kiinni yhdestä isosta toimijasta tai toimialasta. Suurimpia työllistäjiämme ovat sosiaali- ja terveydenhuolto, vähittäiskauppa ja matkailu sekä koulutus- ja julkinen hallinto.

Olemme Rovaniemen kaupungissa nostaneet kaupunkistrategiaan ja kasvuohjelmaan runsaasti toimenpiteitä, joilla pyrimme vahvistamaan elinvoimaisia ja monipuolisia elinkeinoja sekä edistämään työllisyyttä. Elinvoiman kehittäminen ja työllisyyden edistäminen on nostettu aiempaa selkeämmin yhteiseksi kokonaisuudeksi, jolloin pystymme vastaamaan käsi kädessä sekä elinvoiman että työllisyyden edistämisen tarpeisiin. Yhteisistä alustoista hyvinä esimerkkeinä toimivat tämä sivusto toimijoineen sekä Osaamo- ja Ohjaamotoiminta, jotka tuovat konkreettisesti yhteen sekä työnantajien ja työvoiman käyttään kaikki kaupungin työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja muiden verkostojen palvelut.

Autamme rekrytoinnissa

”Olemme Rovaniemellä innovoineet eri toimijoiden kanssa yhteistyössä osaavan työvoiman saatavuuteen liittyviä palveluja. Haluamme olla sujuva kumppani yritysten kasvussa ja kehityksessä. Osaamossa meiltä löytyy resursseja auttaa rekrytoinnissa. Ota yhteyttä!” projektipäällikkö Joni Minkkinen

Lue lisää
Ota yhteyttä yritysneuvojiimme
Huotari Olli
Työllisyyskoordinaattori
phone0406152531
-
 • 19.9.2022

  Maksuton koulutus yrityksille: Hybridityömallista kilpailuetua

  Työn joustava organisointi on noussut rekrytoinnin ja työnantajaimagon keskiöön. Mitä kaikkea hybridityöhönsiirtymisessä ja toimintatavan vakiinnuttamisessa tulee yrityksessä ottaa huomioon? Nyt alkavassa maksuttomassa koulutuksessa perehdytään hybridityömallin kehittämiseen asiantuntijavetoisesti, mutta käytännönläheisesti. Koulutuksen sisältöinä ovat esimerkiksi etätyön juridiikka, työhyvinvointi, etätyön johtaminen, vuorovaikutus ja viestintä.
 • 31.8.2022

  Rovaniemen Yrittäjät juhlistavat pyöreitä vuosia täyttäviä jäseniään

  Rovaniemen Yrittäjät ry on päättänyt juhlistaa niitä jäsenyrityksiään, joiden perustamisesta on kulunut pyöreitä vuosia. Juhlat vietetään yksityisen cocktail-tilaisuuden merkeissä perjantaina 2.9.2022 Santa´s Hotel Santa Clausissa.
 • 1.7.2022

  Istanbulin basaarien aidot maut Rovaniemen kävelykadulle

  Rovaniemen ravintolatarjonta kasvaa kasvamistaan. Tällä viikolla ovat saapuneet aidot turkkilaiset herkut kävelykadulle. Lordin aukiota vastapäätä avattu Santa´s Döner Kebab -ravintola tarjoilee aitoa turkkilaista, käsin kasattua ja vartaassa paistettua döneriä kebab-taitureiden vuosisatoja vanhoilla resepteillä ja valmistustavoilla. Ja aivan kuten Istanbulin ja Berliinin maailmankuuluissa kebab-paikoissa myös tässä rovaniemeläisravintolassa ykkösasia on lihan laatu.
 • 6.6.2022

  Rovaniemen keskustan elinvoima on pysynyt verraten hyvällä tasolla

  Elävät Kaupunkikeskustat ry:n Elinvoimalaskentaan 2022 osallistui yhteensä 37 kaupunkia. Tulosten mukaan koronapandemia on kurittanut pahimmin suurimpien kaupunkien keskustoja. Rovaniemi sijoittuu tässä joukossa verraten hyvin selvinneiden joukkoon.
 • 19.5.2022

  Sijoittautumisuutisia: Ensin Rovaniemelle tuli oululaislähtöinen Pannukakkutalo ja nyt ovensa avaa tamperelainen siipi- ja sporttiravintola Hook

  Rovaniemellä on nyt imua. Oulussa vuonna 2010 aloittanut Pannukakkutalo-ketju saapui Sampokeskukseen jo aiemmin tänä keväänä. Kesän 2022 tulokas on Tampereella vuodesta 1997 suosiota nauttinut ja sittemmin myös Helsinkiin, Turkuun ja Seinäjoelle laajentanut siipi- ja sporttiravintola Hook. Rovaniemen legendaarisen Lapinmaan ravintolakiinteistön kakkoskerrokseen sijoittuva ravintola Hook terasseineen aukeaa asiakkaille perjantaina 20. toukokuuta.
 • 17.5.2022

  Vetovoima- ja mainetutkimus: Yhteisöllisyys ja viihtyisä ympäristö ovat Rovaniemen valttikortit – Rovaniemen vetovoima korkealla vertailussa Suomen suurimpiin kaupunkeihin

  Rovaniemen vetovoiman tärkeimpinä osa-alueina korostuvat alueen yhteisöllisyys sekä ympäristön viihtyvyyteen liittyvät seikat. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, joka selvitti käsityksiä Rovaniemestä asuin- ja kotipaikkana sekä kaupungin mainetta organisaationa. Vertailussa Suomen kymmeneen suurimpaan kaupunkiin Rovaniemi sijoittuu vetovoimaltaan kärkijoukkoon.
 • 12.5.2022

  Rovaniemi vetää vastuullisuuskeskustelua Euroopan muotoiluviikoilla

  Ensimmäinen Global Design Talks -tapahtuma järjestettiin Rovaniemen Arctic Design Weekillä maaliskuussa 2022. Nyt sarja saa jatkoa Münchenissa 17. toukokuuta sekä Barcelonassa ja Saint-Étiennessä 10. kesäkuuta. Kaikkien näiden dialogien moderaattorina toimii rovaniemeläinen Päivi Tahkokallio. Koko sarja toteutetaan myös online-tapahtumina, jolloin niitä seuraamaan pääsee ympäri Eurooppaa.
 • 12.5.2022

  Rovaniemellä edistetään osatyökykyisten työhön pääsyä: Työhönvalmentajat ovat tukeneet ja auttaneet töihin jo 30 henkilöä

  Osatyökykyinen on työkykyinen, kunhan hänelle muokataan tai löydetään sopiva työ. Tällainen tilanne koskettaa lähes jokaista suomalaista jossain vaiheessa elämää. Osa heistä on valitettavasti jäänyt palveluiden ulkopuolelle, vaikka heidän työkykyään voitaisiin kohentaa yksilöllisestä tarveselvityksestä lähtevällä kuntoutuksella. Rovaniemellä käynnissä oleva, Suomen pohjoisin Työkyky-ohjelman Työkyky käyttöön -hanke on tarttunut tähän haasteeseen.
 • 25.4.2022

  Rovaniemen Arctic Design Weekille on myönnetty Ekokompassi -ympäristösertifikaatti

  Maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle, Arctic Design Weekille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti 22.4.2022. Auditointi toteutettiin ulkopuolisen asiantuntijan toimesta maaliskuussa 2022. Rovaniemellä järjestettävälle designviikolle myönnetty ympäristösertifikaatti on ensimmäinen muotoiluviikkojen kansainvälisessä verkostossa.
 • 21.4.2022

  Uusi, pehmeämpien arvojen henkilöstöpalvelutalo Arctic Career on aloittanut toimintansa Rovaniemellä

  Kolme naista, yhteinen unelma ja samat työelämän arvot. Nämä tekijät ovat synnyttäneet tänä keväänä Lappiin uuden ajan henkilöstöpalvelutalon, joka on sisäisesti ja ulkoisesti yrittäjiensä näköinen. Heidi Alarieston, Tuire Eilittän ja Jonna Saarisen yhteinen missio on tuoda henkilöstövuokrausbisnekseen toisenlaiset arvot. Ne ovat kiltteys, työnilo ja paikallisuus.
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava

account_balanceTyöllisyyspalvelut

Avoinna:
tyollisyyspalvelut@rovaniemi.fi PL 8216 96101 Rovaniemi

Henkilöt: