Apua rekrytointiin ja osaamisen lisäämiseen

Osaavan työvoiman saatavuus on kriittinen menestystekijä kaupungin kasvussa ja elinvoimassa. Meillä Rovaniemellä tämä turvataan tiiviillä yhteistyöllä yritysten, kaupungin, koulutusorganisaatioiden sekä TE-hallinnon välillä.

Työvoiman saatavuutta edesauttaa positiivinen väestökehitys ja kaupungin asema alueen osaamisen keskittymänä. Kaupunkimme ammatilliseen sekä ammattikorkeakoulu- että yliopistotasoiseen koulutukseen hakeudutaan laajalti maakunnasta ja muualta Suomesta. Rovaniemi kiinnostaa myös kansainvälisiä opiskelijoita. Monipuoliset opiskelumahdollisuudet helpottavat työvoiman saatavuutta ja saavat nuoret pysymään seutukunnassamme.

Rovaniemen etu on myös elinkeinorakenteen monipuolisuus, jolloin tulevaisuus ei ole kiinni yhdestä isosta toimijasta tai toimialasta. Suurimpia työllistäjiämme ovat sosiaali- ja terveydenhuolto, vähittäiskauppa ja matkailu sekä koulutus- ja julkinen hallinto.

Olemme Rovaniemen kaupungissa nostaneet kaupunkistrategiaan ja kasvuohjelmaan runsaasti toimenpiteitä, joilla pyrimme vahvistamaan elinvoimaisia ja monipuolisia elinkeinoja sekä edistämään työllisyyttä. Elinvoiman kehittäminen ja työllisyyden edistäminen on nostettu aiempaa selkeämmin yhteiseksi kokonaisuudeksi, jolloin pystymme vastaamaan käsi kädessä sekä elinvoiman että työllisyyden edistämisen tarpeisiin. Yhteisistä alustoista hyvinä esimerkkeinä toimivat tämä sivusto toimijoineen sekä Osaamo- ja Ohjaamotoiminta, jotka tuovat konkreettisesti yhteen sekä työnantajien ja työvoiman käyttään kaikki kaupungin työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja muiden verkostojen palvelut.

Autamme rekrytoinnissa

”Olemme Rovaniemellä innovoineet eri toimijoiden kanssa yhteistyössä osaavan työvoiman saatavuuteen liittyviä palveluja. Haluamme olla sujuva kumppani yritysten kasvussa ja kehityksessä. Osaamossa meiltä löytyy resursseja auttaa rekrytoinnissa. Ota yhteyttä!” projektipäällikkö Joni Minkkinen

Lue lisää
Ota yhteyttä yritysneuvojiimme
Huotari Olli
Työllisyyskoordinaattori
phone0406152531
-
 • 2.6.2023

  Rovaniemen kylien kehittämissäätiö jakoi yhteensä 271 000 euroa kehittämis- ja investointiavustuksia sekä vesistöjen hoitotukea

  34 kyläyhdistystä haki Rovaniemen kylien kehittämissäätiöltä yhteensä 350 000 euroa kehittämismäärärahaa 58 eri hankkeeseen kevään 2023 haussa. Tulevana kesänä kylissä talkoillaan erityisesti nuorten harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi
 • 1.6.2023

  Onko Rovaniemellä jalansijaa vetytaloudessa?

  Vetytalous etenee kovaa vauhtia Suomessa ja maailmassa. Business Rovaniemen Gaia Consulting Oy.Lta tilaaman ja Lapin liiton rahoituksella toteutettavassa selvityksessä Rovaniemellä on monia osaamisvahvuuksia, joista vetytalouden toimijat voisivat hyötyä.
 • 1.6.2023

  Business Rovaniemi vahvistaa rivejään - kaksi vakituista yrityskehittäjää rekrytoidaan nopealla aikataululla

  Rovaniemen kaupunki käynnistää kahden uuden, vakituisen yrityskehittäjän rekrytoinnit vielä ennen kesälomia. Business Rovaniemen henkilöresursseissa on ollut vajetta syksystä 2022 lähtien. Nyt kaupunki haluaa turvata yrityksille hyvän asiakaspalvelun palkkaamalla lisää yrityskehittäjiä kaupungin yrityspalveluihin eli Business Rovaniemeen syksystä 2023 lähtien. Muu lisäresurssien tarve elinvoiman kasvattamiseksi arvioidaan talousarviovaiheessa syksyllä 2023.
 • 1.6.2023

  Teemoitetun yrityspalvelusetelin haku avautuu 1.9.2023

  Rovaniemen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.2.2023, että yrityspalvelusetelin määrärahojen suuntaamista muutetaan niin, että haku yrityspalvelusetelin osalta toteutetaan kerran vuodessa. Samalla kaupunginhallitus päätti, että jaettava summa laskee 50 000 euroon.
 • 1.6.2023

  Elinvoimalaskenta 2023: Rovaniemi nousi vertailussa TOP 12 kaupunkien joukkoon

  Elävät Kaupunkikeskustat ry:n tuoreen Elinvoimalaskennan mukaan Rovaniemi sijoittuu nyt Suomen kaupunkien vertailussa sijalle 12. Yhteensä vertailussa oli mukana 33 kaupunkia. Vertailun ykkössijalle nousi Tampere.
 • 25.5.2023

  Yritykset mukana kehitystyössä. Kasvua ja kilpailukykyä uusien yrityspalveluiden avulla

  Business Rovaniemi on hyödyntänyt palvelumuotoilumenetelmiä uudistaessaan yrityspalvelujaan. Tavoitteena on tukea alueen yritysten innovaatio- ja kansainvälistymistarpeita. Kehitystyön tuloksena ovat syntyneet vienti- ja näyttelykonsepti sekä Ponnahus-tuotekehityspalvelu. Uudet yrityspalvelut julkistettiin torstaina Sky Hotel Ounasvaaralla.
 • 25.4.2023

  Minä, yrittäjä! -infotapahtumassa tarjolla kattavasti tietoa yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yrittäjänä jo toimiville

  Minä, yrittäjä! -tapahtuma on suunnattu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja omassa yritystoiminnassaan jo alkuun päässeille. Infotapahtuma järjestetään keskiviikkona 3.5.2023 klo 16–18 Santa’s Hotel Santa Clausissa. Minä, yrittäjä! on Rovaniemen kaupungin tämän kevään suurin yritysinfotapahtuma.
 • 17.4.2023

  Juhlavuoden Arctic Design Week tavoitti ennätyksellisen näkyvyyden

  Maaliskuussa järjestetty kansainvälinen Arctic Design Week saavutti historiansa parhaan globaalin näkyvyyden sekä tavoitti suurimman mediahuomion eri kanavissa. Ansaittu medianäkyvyys oli Meltwater-mediaseurannan mukaan yli 10,5 miljoonaa sekä maksettu medianäkyvyys yli 4 miljoonaa. Lisäystä näissä luvuissa edelliseen vuoteen uutisesta riippuen jopa 24-50 prosenttia. Viikolla 12 järjestetty muotoiluviikko veti väkeä erityisesti ammattilaistapahtumiin, joista suurin osa oli täynnä.
 • 12.4.2023

  Huippupuhujien Verkostojen johtaminen –seminaari Rovaniemellä

  Verkostojen johtaminen –seminaarissa Rovaniemellä Lappia-talolla voi kuulla 28.4.2023 klo 8.30–15.00 huippuasiantuntijoilta, miten verkostoja hyödyntämällä voidaan edistää yritysten ja organisaatioiden työhyvinvointia sekä tuottavuutta.
 • 17.3.2023

  Attention! Suuri hyväntekeväisyystapahtuma tuo muotia ja musiikkia Lordin aukion sunnuntai-iltaan

  Arctic Design Week tarjoaa yhteensä yli 80 tapahtumaa. Viikko huipentuu sunnuntai-iltana Lordin aukiolla suureen Attention! -juhlaan, johon kaikilla kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on vapaa pääsy. Ukrainan sodan uhreille varoja keräävän hyväntekeväisyystapahtuman lumisella catwalkilla nähdään tänäkin vuonna pohjoisen mystiikkaa tihkuva muotinäytös, Arctic Fashion Show. Ilta päätetään iloisissa tunnelmissa, kun meänkielisen reggaeyhtye The Meänland valtaa esiintymislavan.
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava

account_balanceTyöllisyyspalvelut

Avoinna:
tyollisyyspalvelut@rovaniemi.fi PL 8216 96101 Rovaniemi

Henkilöt: