Palvelusektori keskiössä

Rovaniemen sijainti Lapin pääkaupunkina keskellä Arktista aluetta ja Pohjois-Kalotin markkinoita toimii pohjoisena porttina niin Pohjois-Venäjän kuin Skandinavian ja Aasian markkinoille.  Toisaalta Euroopan markkinoiden logistinen saavutettavuus toimii hyvin. Arktinen alue on kasvamassa Euroopan suurimmaksi investointikohteeksi ja mahdollinen Jäämeren rata kytkisi Lapin ja Rovaniemen osaksi uutta globaalisti merkittävää kauppareittiä.

 

Kaupungissamme toimii noin 4 000 yritystä, joiden määrä lisääntyy vuosittain noin 400:lla uudella yrityksellä.  Rovaniemellä ollaan erikoistuttu vahvimmin matkailua palvelevaan toimintaan, metallien ja puun jalostamiseen  sekä elämys- ja hyvinvointiteollisuuteen. Palvelusektori on merkittävässä roolissa kaupunkimme työllisyyskehityksen kannalta. Viennistä vahvasti elävä elämysteollisuus, kauppa- ja julkiset palvelut, luovat ja kulttuurialat sekä teollisuussektori muodostavat dynaamisen, saavutettavuudeltaan hyvän ja monipuolisen elinkeinoympäristön.

 

Yhteistyö yritysten kanssa ja välillä on aktiivista. Business Rovaniemi ja Visit Rovaniemi koordinoivat omalta osaltaan yrittäjien välistä yhteistyötä. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. Likiliike-verkosto sekä säännöllinen vuoropuhelu paikallisten yrittäjäjärjestöjen ja kauppakamarin kanssa. Katso lisätietoa ”yritysverkostot”

 

 

BUSINESS ROVANIEMI - ELINVOIMAPALVELUIDEN KOTI

Business Rovaniemi on yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia palveleva koko kaupungin elinkeino- ja yrityspalveluyksikkö. Yrityksille tarjottavia kehittämis- ja rahoituspalveluita on uudistettu sekä luotu sähköisiä palvelu- ja maksatusjärjestelmiä asioinnin sujuvoittamiseksi. Business Rovaniemi palvelee aivan ydinkeskustassa, Ainonkatu 1:ssä.

Aiheeseen liittyvät uutiset
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
Ota yhteyttä

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Ainonkatu 1, 96200 ROVANIEMI,
2. kerros

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Lue lisää