Rovaniemi - yksi Suomen kansainvälisimpiä kaupunkeja

Seuraavat alat tarjoavat erityisesti menestymismahdollisuuksia Rovaniemellä:

1. Pohjoinen liiketoiminnan keskus. Rovaniemen keskeinen sijainti, erinomaiset liikenneyhteydet, yliopistokaupunki sekä hyvin koulutettu työvoima luovat yrityksille kilpailuetua hyödyntämään arktisen alueen mahdollisuuksia.

2. Matkailu.  Rovaniemi on Suomen suosituin matkailukohde ulkomaisille matkailijoille Helsingin jälkeen. Yli puoli miljoonaa vierailijaa vuodessa.  Rovaniemen matkailutarjonta löytyy osoitteesta www.visitrovaniemi.fi.

Alueen kasvun mahdollisuuksista lisätietoa on koottu tänne:  Invest-In-Rovaniemi-Brochure.pdf

 

3. Teollisuustuotanto. Saatavilla on työvoimaa sekä räätälöityjä koulutuspalveluita. Suurimmat teolliset yritykset ovat kanadalainen moottorikelkkavalmistaja BRP Finland Oy ja globaalisti toimiva, rovaniemeläinen Lappset Group Oy.


4. Luova ala. Kansainvälisiä elokuvia ja musiikkivideoita tuotetaan Rovaniemellä. Kaupunki on koti House of Laplandin elokuvakomissiolle.  https://www.lapland.fi/film/

Lapin yliopistosta valmistuu kolmannes Suomen teollisista muotoilijoista sekä lahjakas joukko taiteen ammattilaisia ja palvelumuotoilijoita.  Rovaniemi on arktinen muotoilupääkaupunki, jonka perusta on vahvoissa kädentaidoissa.


5. Kylmätestaus. Lumiset talvet, kylmätekniikan laboratorio ja testiradat tekevät Rovaniemestä merkittävän testikeskusympäristön Euroopassa. Arktinen keskus on Lapin yliopiston huipputason tutkimuslaitos, joka tuottaa arktista tietoa. Vaikka testausolosuhteet voivat olla hieman vilpoisia, on vastaanotto Rovaniemellä varmasti lämmin!
    

 

account_balanceBusiness Rovaniemi

Käyntiosoite:
Business Rovaniemi, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi
Postiosoite:
Ainonkatu 1 96200 Rovaniemi
Puhelin:
Tehtävä:
Yksikön esihenkilönä toimii elinkeinopäällikkö Anne Puroaho.

Henkilöt: