ROVANIEMELLE KANNATTAA INVESTOIDA

Rovaniemi on kansainvälinen arktinen pääkaupunki, jossa on entisestään kasvava ja vahvistuva liiketoimintaympäristö. Turvallinen toimintaympäristömme, vahvat osaamisalat, hyvät logistiikkapalvelut ja verkostot tukevat liiketoimintaa.

Kasvukeskus keskellä Kalottia

Rovaniemen sijainti idän ja lännen välissä globaalin arktisen alueen keskiössä on ainutlaatuinen ja tekee Rovaniemestä houkuttelevan sijoittumispaikan yritykselle sekä tarjoaa investoijalle tilaisuuden päästä osaksi koko Arktisen Euroopan ja Venäjän miljardiluokan hankkeista.

Koko Arktisen alueen merkitys on voimakkaassa kasvussa alueen luonnonvarojen hyödyntämisen, ilmastonmuutoksen ja uusien Aasiaan avautuvien logistiikkayhteyksien ja niihin liittyvien taloudellisten mahdollisuuksien myötä. Pohjoisen merireitin avautuminen siirtää kuljetuksia pohjoiseen ja lyhentää kuljetusmatkaa Keski-Euroopan ja Aasian välillä noin 40 prosenttia.

Rovaniemellä eletään alueella, jossa toteutuu kahdeksan eri vuodenaikaa. Alati vaihtelevat olosuhteet, niihin sopeutuminen ja niiden hallinta ovat luoneet Rovaniemelle arktisen osaamisen keskittymän, jota on vaikea löytää muualta. Arktinen tutkimus, lumi- ja jäärakentaminen, kylmäteknologia sekä arktisen
muotoilun hyödyntäminen tuotteissa ja palveluissa tarjoavat kilpailuetua myös Lappiin etabloituville kansainvälisille yrityksille.
Myytäviä yrityksiä

Investointimahdollisuuksista

Lisää tietoa Lapin liiketoiminta- ja investointimahdollisuuksista Lapin yhteisestä Business Lapland -verkkopalvelusta

Lue lisää
 • PÄÄNAVI INVESTOI ROVANIEMELLE.jpg
  Kehittyvä Rovaniemi

  Rovaniemen asukasluku on kasvanut jatkuvasti vuodesta 2000 lähtien. Rovaniemi on nuorekas yliopisto- ja opiskelijakaupunki sekä Lapin maakunnan hallinnollinen ja kaupallinen keskus.

 • markku 3.jpg
  Sijoittumispalvelut

  Tarvittaessa autamme sinua verkottumaan osaksi kaupungin arktista ekosysteemiä ja tarjoamme kattavat yrityspalvelut bisneksen kasvun ja kehittymisen tueksi.

 • ETUSIVU INNOVAATIOPALVELUT.jpg
  Liiketoimintamahdollisuudet

  Rovaniemi on kansainvälinen kaupunki, joka toivottaa yritykset ja sijoittajat tervetulleeksi.

House of Lapland

Kahdeksan hyvää syytä tehdä bisnestä Lapissa

Tutustu lisää
Business Finland

8 syytä miksi Suomi ja Lappi ovat älykäs päätös sijoittaa.

Tutustu lisää
Ota yhteyttä

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Ainonkatu 1, 96200 ROVANIEMI,
2. kerros

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Lue lisää