ounasvaara 3.jpg

Kuvateksti: Rovaniemi myy keskustan kupeesta uniikin liiketontin matkailun tarpeisiin.

Sijoittajien katseet kääntyvät Suomen Lappiin

Rovaniemen Ounasvaara on maailmankin mittaluokassa ainutlaatuinen yhdistelmä erämaata ja kaupunkielämää. Kaupunki myy nyt alueelta tonttikokonaisuutta, joka tarjoaa sijoittajille upeat puitteet matkailualan liiketoimintaan.

WSP:n juuri tekemä tutkimus nostaa Rovaniemen Suomen toiseksi elinvoimaisimmaksi kaupungiksi keskisuurten ja suurten kaupunkien tulevaisuuskunnon vertailussa. Tutkimuksessa verrataan mm. kaupunkien nettomuuttoa, yritysten varallisuutta sekä työllisyyttä. Rovaniemi on yksi pohjoisen ainoita kuntia, joihin muuttaa enemmän ihmisiä kuin sieltä muuttaa pois. Myös kaupunkiin tehtävien investointien määrä on ollut ennen koronapandemian alkua vahvassa kasvussa.

Jaakko Rantsi >uskoo, että kaupungin tarjoama monipuolinen palvelurakenne yhdistettynä matkailukaupungin kansainvälisestikin vahvaan brändiin kiinnostaa myös sijoittajia. Tätä silmällä pitäen kaupunki on kaavoittanut myyntiin laajan metsäisen tonttikokonaisuuden aivan kaupungin keskustan läheisyydessä, Ounasvaaralla. Arktisen luonnon läheisyys lähellä vireää kaupunkikeskittymää tekee tonttikokonaisuudesta uniikin.

– WSP:n tutkimus sekä matkailusektorilta tulevat viestit vahvistavat, että Rovaniemen tulevaisuuden näkymät näyttävät varsin suotuisilta. Tätä taustaa vasten uskon, että tontti tulee herättämään laajaa kiinnostusta sijoittajien keskuudessa, Rantsi toteaa.

Patoutunut kysyntä ajaa matkailun kasvua

Covid-pandemian aiheuttamaan pysähdykseen asti Rovaniemen matkailu kasvoi jopa kymmeniä prosentteja vuodessa. Tuleva talvimatkailukausi vetää jo kysynnässä vertoja huippuvuodelle 2019. Matkailun megatrendit – turvallisuus, puhdas luonto, hyvinvointi ja elämyksellisyys – satavat nyt vahvasti Rovaniemen laariin. Ainoa pullonkaula entistäkin kovemmalle kasvulle on ollut majoitustilojen puute.

Rantsi näkeekin matkailutoiminnan yhtenä mahdollisuutena tontin käytölle.

– Tämä on siinä mielessä ainutlaatuinen tilaisuus, ettei vastaavia tontteja ole tulossa lähiaikoina myyntiin näin lähellä kaupunkikeskustaa. Ounasvaara tarjoaa upeat puitteet ympärivuotiseen matkailuun, ja sijaitsee silti vain lyhyen ajomatkan päästä lentokentältä ja juna-asemalta. Rohkeat toimijat, jotka investoivat nyt, ovat hyvillä pelipaikoilla, kun matkailussa lähdetään jälleen uuteen nousuun, Rantsi uskoo.

Kiinnostuitko Ounasvaaran tonttikokonaisuudesta?

Tonttikohde:

  • Koko 36 614 m²
  • Rakennusoikeus 14 645 m²
  • Hinta 150,46 EUR/kem²
  • Kokonaishinta 2 203 445 EUR

Ounasvaaran alue tarjoaa matkailu- ja ravintola-alan toimijalle hyvän liiketoimintapotentiaalin hiihtokeskuksen ja golfradan välittömästä läheisyydestä.

 
Lue lisää Ounasvaaran uniikkista tonttikokonaisuudesta
Lisätietoja Ounasvaaran kohteesta ja luovutuskilpailusta voit tiedustella:

Rovaniemi investointikohteena

Rovaniemen kasvupotentiaaliin matkailun alalla uskovat lukuisat investoijat. Parhaillaan alueella on käynnissä seuraavat suuret matkailuinvestointikohteet:

  • Jätkänkynttilän sillan kupeeseen nouseva Lapland Hotelsin Valionrannan suurhanke
  •  City-hotellin viereen rakennettava 9-kerroksinen luksushotelli
  • Lapland Hotel Sky Ounasvaaran laajennus
  • Hotelli Santa Clausin laajennus ydinkeskustassa
Lue myös

Ounasvaara on kaupungin tärkeimpiä kehittämiskohteita

Ounasvaaran alueella on jo valmiiksi lukuisia matkailua tukevia palveluita, kuten hiihtokeskus ja golf-puisto. Alue on myös Rovaniemen kaupungin tärkeimpiä kehittämiskohteita.

Keskeinen osa kaupungin satsausta on Olympic Training Center -statuksen omaava Santasport Lapin Urheiluopisto, joka tarjoaa kansainvälisen tason harjoitteluolosuhteet lukuisille eri lajeille. Santasportin välittömästä läheisyydestä on pääsy Ounasvaaran yli 200 kilometrin pituiselle ympärivuotiselle reittiverkostolle, jonka ylläpidosta kaupunki vastaa. Santasport toteuttaa myös monipuolisia liikunta- ja aktiviteettipalveluita sekä vuokraa välineitä. Kesäaikana alueella toimii Seikkailupuisto Huima.

Parhaillaan on myös käynnissä laaja selvitystyö, jossa kartoitetaan alueen mahdollisuuksia. Arktinen hyvinvointi on nostettu kaupungin vahvuusalueeksi ja Rovaniemellä tehdäänkin tiivistä yhteistyötä urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin, tutkimuksen ja kehityksen toimijoiden sekä alueellisen hallinnon välillä.

Golf-puisto-pääkuva-ilman-pukkia-31082021-pieni FINAL.png

Ounasvaaran golfpuiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa tonttikokonaisuutta ympäröi erämainen metsäalue. Sen tuntumassa on monipuolisesti matkailua tukevia palveluita Ounasvaaran hiihto- ja matkailukeskuksessa sekä kansainvälisiäkin huippu-urheilijoita houkuttava Santasport-valmennuskeskus.

Lisätietoa sijoittumisesta Rovaniemelle

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Rovaniemi on kuin tehty post-covid-matkailuun

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäisen mukaan Rovaniemellä eletään nyt äärimmäisen kiinnostavia aikoja esimerkiksi juuri matkailun liiketoiminnan näkökulmasta katsottuna. Kansainvälinen vuoropuhelu niin matkailualan toimijoiden kuin esimerkiksi lentoyhtiöiden suuntaan on ollut vilkasta jo ennen pandemian alkua. Useammat korkeatasoiset hotelliketjut ovat ilmaisseet kiinnostuksensa sijoittua Rovaniemelle ja myös lentoyhteydet tulevat lisääntymään. Tänä talvena liikennöinnin aloittaa Air France.

Kärkkäinen näkisi Ounasvaaralla mielellään esimerkiksi resort-tyylisen matkailukohteen, jossa tarjolla on korkealaatuista majoitusta sekä ravintolapalveluita ja luonto- ja hyvinvointielämyksiä. Vastaavat kohteet ovat maailmalla tällä hetkellä erittäin kysyttyjä, ja Ounasvaara tarjoaisi näille upeat puitteet.

– Lappi on kuin tehty post-covid-matkailuun ja kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että tulemme jo vuoteen 2023 mennessä olemaan aiemman ennätysvuoden 2019 tasossa. Tämä luonnollisesti herättää maailmalla kiinnostusta. Jos tässä kasvussa haluaa olla mukana, momentum on nyt, Kärkkäinen uskoo.

 

Tutustu Ounasvaaran tonttikokonaisuuden kohde-esittelyyn ja lue osallistumisohjeet tontinhakukilpailuun:

Tutustu Ounasvaaran tonttikokonaisuuden kohde-esittelyyn ja lue osallistumisohjeet tontinhakukilpailuun. Toimi 30.11.2021 mennessä.
Perehdy lisää ja osallistu tontinhakukilpailuun