Golf-puisto-pääkuva-ilman-pukkia-31082021-pieni FINAL.png

Kuvateksti: Rovaniemellä on tarjolla harvinainen mahdollisuus matkailuyrityksille ja sijoittajille, kun kaupunki myy luovutuskilpailun kautta Ounasvaaran rinteessä sijaitsevan tonttikokonaisuuden.

Patoutunut kysyntä ja matkailun megatrendit satavat nyt Rovaniemen laariin

Rovaniemellä tullaan tarvitsemaan kipeästi lisää laadukkaita majoitustiloja, kun koronapandemian aiheuttama patoutunut kysyntä matkailualalla purkautuu. Sitä silmällä pitäen tarjolla on nyt harvinainen tonttikokonaisuus, jollaisia ei ole montaa koko maailmassa. 

Turvallisuus, puhdas luonto, hyvinvointi, elämyksellisyys. Matkailun megatrendit satavat nyt vahvasti Rovaniemen laariin. Tuleva talvimatkailukausi vetää jo kysynnässä vertoja huippuvuodelle 2019. Covid-19-pandemian aiheuttamaan pysähdykseen asti matkailu kasvoi jopa kymmeniä prosentteja vuodessa. Ainoa pullonkaula entistäkin kovemmalle kasvulle oli majoitustilojen puute. 

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäisen mukaan Rovaniemellä eletäänkin nyt matkailun liiketoiminnan näkökulmasta äärimmäisen kiinnostavia aikoja. Kansainvälinen vuoropuhelu niin matkailualan toimijoiden kuin esimerkiksi lentoyhtiöiden suuntaan on vilkasta jo ennen pandemian alkua. Useammat korkeatasoiset hotelliketjut ovat ilmaisseet kiinnostuksensa sijoittua Rovaniemelle ja myös lentoyhteydet tulevat lisääntymään. Tänä talvena liikennöinnin aloittaa Air France. 

– Lappi on kuin tehty post-covid-matkailuun, ja kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että tulemme jo vuoteen 2023 mennessä olemaan aiemman ennätysvuoden 2019 tasossa. Tämä luonnollisesti herättää maailmalla kiinnostusta. Jos tässä kasvussa haluaa olla mukana, momentum on nyt, Kärkkäinen uskoo. 

 

Kuvateksti: Visit Rovaniemen tj.  Sanna Kärkkäisen mukaan Rovaniemi tunnetaan maailmalla paikoin jopa Lappia tai Suomea paremmin.

 

Ainutlaatuinen mahdollisuus matkailuyrityksille

Aivan Rovaniemen keskustan kupeessa sijaitsevalla Ounasvaaranalueella on tarjolla tonttikokonaisuus, jolla on erittäin suuri liiketoimintapotentiaali. Vastaavia tontteja ei ole usein tarjolla muuallakaan maailmassa.

– Arktisen luonnon läheisyys näin lähellä vireää kaupunkikeskittymää tekee tästä kohteesta todella uniikin. Ounasvaaraan satsataan tällä hetkellä runsaasti myös kaupungin puolesta ja näen tässä alueessa paljon potentiaalia, Rovaniemen kaupungin elinvoimapalveluiden toimialajohtaja Jaakko Rantsi sanoo.

Erämainen tonttikokonaisuus sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Lentokentälle ja rautatieasemalle on noin kymmenen minuutin ajomatka. Tonttien välittömässä läheisyydessä kulkee Ounasvaaran kattava, ympärivuotinen reittiverkosto, jolla voi patikoida, hiihtää tai pyöräillä. Viereisellä golfkentällä voi golfata keskiyön auringon alla ja talvisilla hangilla.

Sanna Kärkkäinen uskoo, että erikoinen arktinen sijainti on kysytty kohde maailmanmarkkinoilla.

Hän näkisi tontilla esimerkiksi resort-tyylisen keskittymän, jossa tarjolla on laadukasta majoitusta, kansainvälisen tason ravintolapalveluita sekä hyvinvointiin ja luontoon liittyviä elämyksiä. Maailmalla on hänen mukaansa selviä viitteitä siitä, että tämän tyylinen resort-matkailu tulee kasvamaan.

– Asiakkaat ovat entistä ostovoimaisempia ja he haluavat korkeatasoisia palveluita, jotka ovat helposti saatavilla. Toisaalta he haluavat omaa tilaa ja rauhaa. Luonto ja hyvinvointi ovat kasvavia trendejä, ja tähän sisältyy Ounasvaaran kaltaisella alueella valtavasti potentiaalia.

Ounasvaara sijaitsee aivan Rovaniemen keskustan välittömässä läheisyydessä.

Puitteet ympärivuotiseen matkailuun

Rovaniemen imago erityisesti talvikohteena on vahva, mutta Kärkkäisen mukaan ympärivuotisuus tulee jatkossa korostumaan matkailussa entistä enemmän. Hän huomauttaa, että joillakin markkinoilla Rovaniemi tunnetaan maailmalla jopa paremmin kuin Lappi tai Suomi.

– Olemme se ”winter wonderland” ja joulupukin kotikaupunki. Talvisesonkia ennen on kuitenkin erittäin vilkas ruska- ja revontulikausi. Kesällä keskiyön aurinko ja hiljaiset erämaat vetoavat niin kansainvälisiin kuin kotimaisiinkin matkailijoihin. Ounasvaaralla on kaikkea tätä ja lisäksi monipuolisia liikuntaan ja virkistykseen liittyviä palveluita, mikä tekee siitä oivan sijainnin ympärivuotiseen matkailutoimintaan.

Koska Rovaniemellä haetaan vastuullista kasvua, Jaakko Rantsi ei usko, että vastaavia tontteja on tulossa vähään aikaan tarjolle.

– Kyllä tämä on siinä mielessä ainutlaatuinen tilaisuus. Rohkeat toimijat, jotka investoivat nyt, ovat hyvillä pelipaikoilla, kun matkailussa lähdetään jälleen uuteen nousuun.

Kiinnostuitko Ounasvaaran tonttikokonaisuudesta?

Tonttikohde:

  • Koko 36 614 m²
  • Rakennusoikeus 14 645 m²
  • Hinta 150,46 EUR/kem²
  • Kokonaishinta 2 203 445 EUR

Ounasvaaran alue tarjoaa matkailu- ja ravintola-alan toimijalle hyvän liiketoimintapotentiaalin hiihtokeskuksen ja golfradan välittömästä läheisyydestä.

 
Lue lisää Ounasvaaran uniikkista tonttikokonaisuudesta

Rovaniemi investointikohteena

Rovaniemen kasvupotentiaaliin matkailun alalla uskovat lukuisat investoijat. Parhaillaan alueella on käynnissä seuraavat suuret matkailuinvestointikohteet:

  • Jätkänkynttilän sillan kupeeseen nouseva Lapland Hotelsin Valionrannan suurhanke
  •  City-hotellin viereen rakennettava 9-kerroksinen luksushotelli
  • Lapland Hotel Sky Ounasvaaran laajennus
  • Hotelli Santa Clausin laajennus ydinkeskustassa
Lue myös
Lisätietoja Ounasvaaran kohteesta ja luovutuskilpailusta voit tiedustella:

Tutustu Ounasvaaran tonttikokonaisuuden kohde-esittelyyn ja lue osallistumisohjeet tontinhakukilpailuun:

Tutustu Ounasvaaran tonttikokonaisuuden kohde-esittelyyn ja lue osallistumisohjeet tontinhakukilpailuun. Toimi 30.11.2021 mennessä.
Perehdy lisää ja osallistu tontinhakukilpailuun
Lisätietoa sijoittumisesta Rovaniemelle

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.