Digipainotteinen yrittäjävalmennus alkaa Rovaniemellä

KUVASSA: Yrittäjävalmennuksen vetäjät Reddo Partnersin Jani Siivola ja Teija Mikkola sekä Redun Anne Liedes.

Kasvata kilpailukykyäsi digipainotteisessa yrittäjävalmennuksessa

Digipainotteinen yrittäjävalmennus alkaa oppisopimuskoulutuksena marraskuussa 2018. Koulutus toteutetaan Lapin koulutuskeskus REDUn ja Reddo Partners Oy:n asiantuntijakouluttajien yhteistyönä. Valmentajina toimivat Anne Liedes REDUsta sekä Jani Siivola ja Teija Mikkola Reddolta. Tavoitteena on suorittaa yrittäjän ammattitutkinto.

Se sopii vasta aloittaneille yrittäjille, mutta myös jo pidempään yrittäjänä toimineille, jotka eivät ehkä ole muistaneet tai ehtineet kehittää toimintaansa.

– Valmennuksessa yrittäjä saa aikaa ajatuksille ja oikeille kysymyksille, kertoo yrittäjyyden ja taloushallinnon lehtori Anne Liedes.

– Usein yrittäjä ulkoistaa taloushallinnon asioita liikaa, jolloin itsellä ei välttämättä ole tarpeeksi ymmärrystä omasta liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä. Tästä valmennuksesta yrittäjä saa työkaluja oman bisneksen ja taloudenhallinnan ymmärtämiseen.

Valmennus sisältää 12 Rovaniemellä pidettävää lähiopetuspäivää, joihin voi osallistua myös etäyhteydellä. Lisäksi on mahdollista sopia muita ohjaustapaamisia valmentajien kanssa.

Jokainen valmennettava saa oman mentorin koulutuksen ajaksi. Mentoreina toimii yrittäjiä, jotka ovat halukkaita sparraamaan valmennuksessa olevia ja joilla on sopivasti näkemystä valmennettavan tarpeisiin ja toiveisiin. Yrittäjä ja mentori pitävät säännöllisesti yhteyttä valmennuksen edetessä.

Koulutuksen aikana käydään läpi yrityksen kehittämistä eri näkökulmista – tuotekehitystä, taloushallintoa, tuotteistamista, palvelumuotoilua, myyntiä, markkinointia, sosiaalisen median työkaluja ja sähköistä liiketoimintaa. Digitaalisuuden näkökulma on mukana valmennuksen jokaisessa osiossa.

– Digitaalisuudessa on yleensä kaikilla yrittäjillä petrattavaa. Valmennuksessa opetellaan sellaisia sähköisiä työkaluja, joiden tarvetta yrittäjä ei ehkä ole vielä huomannutkaan, Teija Mikkola toteaa.

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, jotka haluavat suuntaa ja vahvistusta omille päätöksilleen ja valinnoilleen. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiseen on päätoiminen yrittäjyys. Valmennus tarjoaa yrittäjille myös oivan mahdollisuuden verkostoitua.

– Tästä valmennuksesta yrittäjät saavat innostusta, kannustusta, tukea ja piiskaamista, Jani Siivola kuvailee.

Valmennus kestää marraskuusta 2018 helmikuuhun 2020. Mukaan voi hakeutua ottamalla yhteyttä Lapin koulutuskeskus REDUn asiakkuusvastaava Anne Puroahoon, puh. 040 778 6372, anne.puroaho@redu.fi. Valmennuksen edellytyksenä on päätoiminen yrittäjyys. Opiskelijamaksu on 200 euroa.

LUE LISÄÄ: Digipainotteinen yrittäjän ammattitutkinto

Valmennuksen aikataulu:

20.11.2018
Potkaistaan valmennus käyntiin – Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

3.12.2018
Digitaalisuus liiketoiminnassa

Tammikuu 2019
Sosiaalisen median työkalut yrityksen työkalupakissa

Helmikuu 2019
Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen – verkostojen hyödyntäminen

Huhtikuu 2019
Tuotekehityksen perusteet – ideasta tuotteeksi

Toukokuu 2019
Taloushallinto – tunnusluvut apuna toiminnan kehittämisessä

Elokuu 2019
Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu

Syyskuu 2019
Taloushallinto – raportoinnin hyödyt

Lokakuu 2019
Sähköinen liiketoiminta – sähköä bisnekseen!

Marraskuu 2019
Myynti ja markkinointi

Tammikuu 2020
Bongaa kilpailijat sähköisesti – toimintaympäristön tuntemus on tärkeää

Helmikuu 2020
Somella (ja digilläkin) myyntiä

Hakeutuminen valmennukseen:
Lapin koulutuskeskus REDU, Työelämäpalvelut asiakkuusvastaava Anne Puroaho puh. 040 778 6372 anne.puroaho@redu.fi